Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/2007 z dne 16. 2. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/2007 z dne 16. 2. 2007

Kazalo

607. Sklep o določitvi denarnega nadomestila za nastanitev v skladu z Zakonom o dopolnitvah Zakona o začasnem zatočišču, stran 1558.

Na podlagi drugega odstavka 4. člena Zakona o dopolnitvah Zakona o začasnem zatočišču (Uradni list RS, št. 67/02) je Vlada Republike Slovenije sprejela
S K L E P
o določitvi denarnega nadomestila za nastanitev v skladu z Zakonom o dopolnitvah Zakona o začasnem zatočišču
I.
Osebam z začasnim zatočiščem, ki so pridobile dovoljenje za stalno prebivanje v Republiki Sloveniji po Zakonu o dopolnitvah Zakona o začasnem zatočišču (Uradni list RS, št. 67/02) in ki prebivajo v nastanitvenih centrih Ministrstva za notranje zadeve, ki se v celoti ali deloma zapirajo, ali se sicer odločijo za zasebno nastanitev, se dodeli denarno nadomestilo za nastanitev.
II.
Denarno nadomestilo za nastanitev se dodeli le tistim osebam, ki imajo zaradi posebej utemeljenih razlogov pravico do nadaljnjega prebivanja v nastanitvenih centrih Ministrstva za notranje zadeve.
III.
Denarno nadomestilo za nastanitev se izplačuje za obdobje največ devetih mesecev in pripada osebam iz prejšnje točke od prvega dne naslednjega meseca po podaji izjave o izselitvi iz nastanitvenega centra oziroma od prvega dne naslednjega meseca po zaprtju nastanitvenega centra. Nadomestilo se izplačuje vnaprej za tri mesece.
Če oseba iz prejšnje točke poda izjavo o izselitvi iz nastanitvenega centra oziroma se nastanitveni center zapre do vključno 15. dne v mesecu, ji pripada denarno nadomestilo za nastanitev od prvega dne tega meseca.
Oseba iz prejšnje točke mora izjavi o izselitvi iz nastanitvenega centra predložiti registrirano najemno pogodbo oziroma predlog za registracijo najemne pogodbe, iz katerega je razvidno, kdaj je bil predlog podan, ali pisno soglasje lastnika oziroma lastnikov stanovanja oziroma upravljavca nastanitvenega objekta o prijavi stalnega prebivališča.
IV.
Višina denarnega nadomestila za nastanitev je odvisna od števila družinskih članov. Denarno nadomestilo za nastanitev za eno osebo se določi v mesečni višini 92,08 eurov, za družino z dvema članoma v mesečni višini 133,15 eurov, za družino s tremi člani v mesečni višini 168,60 eurov, za družino s štirimi člani v mesečni višini 204,49 eurov, za družino s petimi člani v mesečni višini 235,61 eurov, za družino s šestimi člani v mesečni višini 266,31 eurov in za družino s sedmimi ali več člani v mesečni višini 296,57 eurov.
V.
Izplačilo denarnega nadomestila za nastanitev bremeni proračunsko postavko 6094 - oskrba migrantov Ministrstva za notranje zadeve.
VI.
Ta sklep velja za leto 2007.
VII.
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 21400-3/2006/6
Ljubljana, dne 7. februarja 2007
EVA 2006-1711-0056
Vlada Republike Slovenije
Janez Janša l.r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti