Uradni list

Številka 5
Uradni list RS, št. 5/2007 z dne 19. 1. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 5/2007 z dne 19. 1. 2007

Kazalo

202. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o plačah in nagradah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta in župana ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov, stran 507.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Gorenja vas - Poljane ter v skladu z Zakonom o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 10/98, 74/98, 70/00 in 51/02) je Občinski svet Občine Gorenja vas - Poljane na 2. redni seji dne 21. 12. 2006 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o plačah in nagradah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta in župana ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov
1. člen
V Pravilniku o plačah in nagradah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta in župana ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov (UVG, 22/99, Uradni list RS, št. 24/03) se spremeni 8. člen tako, da se na novo glasi:
“Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma seji delovnega telesa. Letni znesek sejnin, vključno s sejninami za seje delovnih teles občinskega sveta, ki se izplača posameznemu članu občinskega sveta, ne sme presegati 15% letne plače župana.
V okviru tega zneska se, na podlagi ugotovitvenega sklepa o potrditvi mandata, članu občinskega sveta določi (neto) znesek sejnine, in sicer za:
– udeležbo na seji občinskega sveta                           100 EUR
– predsedovanje seji delovnega telesa                         100 EUR
– udeležbo na seji kot član delovnega telesa                  50 EUR.
Sejnine se povečajo za potne stroške.
Izplačilo se opravi na podlagi evidence o opravljenem delu članov občinskega sveta, ki jo vodi občinska uprava.”
2. člen
Spremeni se 9. člen pravilnika, tako da se na novo glasi:
“Članom delovnih teles, ki niso člani občinskega sveta, za delo v komisijah in drugih delovnih telesih občinskega sveta in župana pripada plačilo v obliki sejnine, ki se, na podlagi ugotovitvenega sklepa o potrditvi mandata, izplača za udeležbo na seji. Neto znesek sejnine znaša:
– za člane odborov občinskega sveta                            50 EUR
– za predsedovanje komisiji                                    50 EUR
– za udeležbo na seji komisije                                 40 EUR.
Za vodenje posameznih projektov po pooblastilu župana in za opravljeno delo v zvezi s tem, se izplača nagrada glede na specifikacijo opravljenih režijskih ur, odvisno od zahtevnosti dela, kar oceni župan. Opravljeno delo se izplača na podlagi avtorske pogodbe ali podjemne pogodbe.”
3. člen
Spremeni se 10. člen, tako da se na novo glasi:
“Predsednik in člani nadzornega odbora imajo, na podlagi ugotovitvenega sklepa o potrditvi mandata, pravico do plačila, ki se izplača za udeležbo na seji. Neto znesek sejnine znaša:
– za predsednika                                               100 EUR
– za člana                                                      50 EUR
Sejnina se izplača v skladu z evidenco opravljenega dela, ki jo vodi občinska uprava.«
4. člen
Spremeni se 12. člen pravilnika, tako da se na novo glasi:
»Člani svetov krajevne skupnosti imajo pravico do plačila, ki se izplača za udeležbo na seji, in sicer v višini 20 EUR neto.
Predsednikom in tajnikom krajevnih skupnosti, ki v upravi lokalne skupnosti nimajo sklenjenega rednega delovnega razmerja, pripada mesečna nagrada za opravljeno delo.
Neto znesek mesečne nagrade za predsednika krajevne skupnosti Gorenja vas in krajevne skupnosti Poljane se določi v višini 140 EUR, za predsednike ostalih krajevnih skupnosti v občini pa v višini 90 EUR.
Neto znesek mesečne nagrade za tajnike krajevnih skupnosti Javorje, Sovodenj, Trebija in Lučine znaša 70 EUR.«
5. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa se od 1. 1. 2007.
Št. 007-010-25/06
Gorenja vas, dne 21. decembra 2006
Župan
Občine Gorenja vas - Poljane
Milan Čadež l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti