Uradni list

Številka 5
Uradni list RS, št. 5/2007 z dne 19. 1. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 5/2007 z dne 19. 1. 2007

Kazalo

168. Sklep o spremembah in dopolnitvah Sklepa o preoblikovanju Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Žalec, p.o., v javni zavod Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, stran 470.

Na podlagi 6. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 24/05 – uradno prečiščeno besedilo) ter 3. in 8. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS/I, št. 12/91 in Uradni list RS, št. 45/94 – odl. US, 8/96, 18/98 – odl. US in 36/00 – ZPDZC) je Vlada Republike Slovenije sprejela
S K L E P
o spremembah in dopolnitvah Sklepa o preoblikovanju Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Žalec, p.o., v javni zavod Inštitut
za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije
1. člen
V Sklepu o preoblikovanju Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Žalec, p.o., v javni zavod Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije (Uradni list RS, št. 71/02) se tretji in četrti odstavek 5. člena spremenita tako, da se glasita:
»Ime v angleškem jeziku: Slovenian Institute of Hop Research and Brewing.
Ime v nemškem jeziku: Slowenisches Institut für Hopfenanbau und Brauereiwesen.«.
2. člen
Besedilo 8. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Zavod lahko v okviru registriranih dejavnosti iz prejšnjega člena opravlja tudi naloge javne službe ter strokovne in druge naloge, za katere pridobi pooblastilo oziroma imenovanje v skladu z veljavnimi predpisi.
Naloge javne službe, strokovne in druge naloge, ki jih zavod opravlja na podlagi pooblastila ali imenovanja, se podrobneje opredelijo v statutu zavoda.«.
3. člen
Prva in druga alinea drugega odstavka 12. člena se spremenita tako, da se glasita:
»– ustanovitelj: štiri člane, od tega dva člana iz ministrstva, pristojnega za kmetijstvo, enega člana iz ministrstva, pristojnega za okolje in prostor, ter enega člana iz ministrstva, pristojnega za znanost,
– Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije: dva člana, ki sta tudi pridelovalca hmelja, in«.
4. člen
Na koncu drugega odstavka 20. člena se doda nov stavek, ki se glasi: »Direktor zavoda ne more biti predsednik strokovnega sveta.«.
V četrtem odstavku se črta prvi stavek.
5. člen
Spremembe in dopolnitve statuta zavoda morajo biti sprejete najpozneje v dveh mesecih po uveljavitvi tega sklepa.
6. člen
Ne glede na določbe 3. člena tega sklepa ter določbe 12. in 14. člena Sklepa o preoblikovanju Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Žalec, p.o., v javni zavod Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije (Uradni list RS, št. 71/02) dosedanji člani sveta zavoda opravljajo svoje naloge do imenovanja novih članov sveta zavoda.
7. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01403-1/2007/7
Ljubljana, dne 11. januarja 2007
EVA 2006-2311-0185
Vlada Republike Slovenije
Janez Janša l.r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti