Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/2007 z dne 5. 1. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/2007 z dne 5. 1. 2007

Kazalo

57. Pravilnik o spremembah Pravilnika o dodeljevanju sredstev za pospeševanje zaposlovanja v Občini Tržič, stran 92.

Na podlagi 10. člena Statuta Občine Tržič (Uradni list RS, št. 15/99, 20/01 in 79/01) in Pravilnika o dodeljevanju sredstev za pospeševanje zaposlovanja v Občini Tržič (Uradni list RS, št. 78/98 in 48/02) je Občinski svet Občine Tržič na 2. redni seji dne 27. 12. 2006 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah Pravilnika o dodeljevanju sredstev za pospeševanje zaposlovanja
v Občini Tržič
1. člen
V prvi alinei 3. člena Pravilnika o dodeljevanju sredstev za pospeševanje zaposlovanja v Občini Tržič (Uradni list RS, št. 78/98 in 48/02 – v nadaljevanju Pravilnik) se črta besedilo »na Republiškemu zavodu za zaposlovanje – Uradu za delo Tržič (v nadaljevanju RZZ) prijavljena kot«, v drugi alineji 3. člena pa se črta besedilo »na RZZ prijavljena kot«.
2. člen
Na koncu besedila prve alinee 6. člena Pravilnika se doda besedilo »ali članice EU oziroma EGP, oziroma ima status tujca, ki ima osebno delovno dovoljenje za nedoločen čas in stalno bivanje v RS,«.
V drugi alinei 6. člena Pravilnika se besedilo »bil prijavljen na RZZ« nadomesti z besedilom »bila brezposelna«, prav tako se v tej alinei nadomesti besedilo »štiri mesece« nadomesti z besedilom »en mesec«.
V četrti alinei 6. člena Pravilnika se besedilo »koledarskem letu« nadomesti z besedilom »razpisanem obdobju«.
Za peto alineo se doda nova, šesta alinea, ki se glasi: »v obdobju leto in pol za isto osebo ni bila že pridobljena subvencija iz namenskih sredstev za pospeševanje zaposlovanja.«
3. člen
V celotnem besedilu Pravilnika se beseda »RZZ-ja« nadomesti z besedilom »Zavoda RS za zaposlovanje«.
4. člen
Besedilo 9. člena Pravilnika se v celoti nadomesti z besedilom
»Vsi prosilci morajo k vlogi predložiti naslednja dokazila:
– potrdilo o brezposelnosti,
– potrdilo o stalnem prebivališču v Občini Tržič,
– dokazilo o zaposlitvi,
delodajalci pa še:
– potrdilo o registraciji podjetja.«
5. člen
Besedilo 13. člena Pravilnika se v celoti nadomesti z besedilom »Če delovno razmerje, ki je sofinancirano na podlagi tega Pravilnika, preneha prej kot v treh letih od dneva sklenitve pogodbe o zaposlitvi oziroma pred pretekom pripravniškega obdobja, mora prejemnik subvencije zaposliti drugo brezposelno osebo ali vrniti sredstva občine v roku 30 dni od dneva izdaje sklepa s strani komisije iz 10. člena tega Pravilnika. Morebitni krivdni razlog zaposlene osebe pri prenehanju delovnega razmerja ne vpliva na obveznost delodajalca, da zaposli drugo brezposelno osebo oziroma, da vrne sredstva občini.
Če delovno razmerje (ki ni pripravniško obdobje) preneha iz kateregakoli razloga po preteku dveh let od sklenitve pogodbe o zaposlitvi, je prejemnik subvencije dolžan občini vrniti prejeto subvencijo, povečano za obresti, ki so določene v pogodbi o sofinanciranju zaposlovanja, v sorazmernem znesku glede na manjkajoče obdobje do treh let iz 1. odstavka tega člena, če ne more zaposliti druge brezposelne osebe.
Prav tako je prejemnik subvencije dolžan vrniti sredstva subvencije v primerih spremembe pogojev za pridobitev sredstev iz tega Pravilnika, ki so opredeljeni v pogodbi o sofinanciranju zaposlovanja.
Znesek, ki ga mora prejemnik subvencije vrniti, se poveča za obrestno mero, določeno v pogodbi o sofinanciranju zaposlovanja. V primeru zamude pri vračilu je prejemnik subvencije dolžan plačati zakonite zamudne obresti.
V primeru stečaja ali likvidacije prejemnika subvencije, se terjatev občine prijavi v stečajno ali likvidacijsko maso.«
6. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 111-01/98-07
Tržič, dne 27. decembra 2006
Župan
Občine Tržič
mag. Borut Sajovic l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti