Uradni list

Številka 138
Uradni list RS, št. 138/2006 z dne 28. 12. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 138/2006 z dne 28. 12. 2006

Kazalo

6004. Pravilnik o obrazcu za priglasitev ugotavljanja davčne osnove od dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov oziroma dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov, stran 16025.

Na podlagi drugega odstavka 304. člena Zakona o davčnem postopku (Uradni list RS, št. 117/06) izdaja minister za finance
P R A V I L N I K
o obrazcu za priglasitev ugotavljanja davčne osnove od dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov oziroma dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov
1. člen
S tem pravilnikom se določajo vsebina obrazca Priglasitev ugotavljanja davčne osnove od dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov ali dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov ter način in roki predložitve obrazca davčnemu organu.
2. člen
(1) Priglasitev se opravi na obrazcu Priglasitev ugotavljanja davčne osnove od dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov ali dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov, ki je kot Priloga 1 sestavni del tega pravilnika.
(2) Davčni zavezanec nosilec dejavnosti (v nadaljnjem besedilu: zavezanec) lahko predloži obrazec davčnemu organu kadar koli v letu, z ugotavljanjem davčne osnove na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov ali dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov pa lahko začne prvi dan naslednjega koledarskega leta po letu vročitve odločbe.
(3) Ob priglasitvi zavezanec navede, ali želi v prvem davčnem letu davčno osnovo ugotavljati na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov ali dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov.
(4) Zavezanec, ki ugotavlja davčno osnovo na podlagi dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov in želi na ta način ugotavljati davčno osnovo tudi v naslednjem davčnem letu ali želi za naslednje davčno leto iz ugotavljanja davčne osnove na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov preiti na ugotavljanje davčne osnove na podlagi dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov, mora dati zahtevek za tak način ugotavljanja davčne osnove najpozneje do konca meseca novembra tekočega leta za naslednje leto.
3. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 421-351/2006/6
Ljubljana, dne 21. decembra 2006
EVA 2006-1611-0182
dr. Andrej Bajuk l.r.
Minister
za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti