Uradni list

Številka 115
Uradni list RS, št. 115/2006 z dne 10. 11. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 115/2006 z dne 10. 11. 2006

Kazalo

4923. Pravilnik o sodelovanju pri izvajanju štetja prometa in obveščanju javnosti o stanju cest in prometa na njih, stran 12002.

Na podlagi petega odstavka 3.č člena Zakona o družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 20/04 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja minister za promet
P R A V I L N I K
o sodelovanju pri izvajanju štetja prometa
in obveščanju javnosti o stanju cest in prometa na njih
1. člen
Ta pravilnik ureja način sodelovanja Direkcije Republike Slovenije za ceste (v nadaljnjem besedilu: direkcija) in Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: DARS, d.d.) pri izvajanju naslednjih nalog:
– štetje prometa na državnih cestah;
– obveščanje javnosti o stanju državnih cest in prometa na njih.
2. člen
Podatki iz prejšnjega člena se zbirajo na poenoten način in se vodijo na enem mestu, s ciljem zagotavljanja večje kakovosti upravljanja cest in zagotavljanja večje prometne varnosti.
3. člen
(1) Sodelovanje direkcije in DARS, d.d. pri izvajanju nalog iz prve alinee 1. člena tega pravilnika se izvaja v skladu z določbami Pravilnika o načinu označevanja javnih cest in o evidencah o javnih cestah in objektih na njih (Uradni list RS, št. 49/97 in 2/04).
(2) Podatki iz prejšnjega odstavka se vodijo pri direkciji.
4. člen
Sodelovanje direkcije in DARS, d.d. pri izvajanju nalog iz druge alinee 1. člena tega pravilnika se izvaja tako, da se zagotovi:
– zbiranje vseh razpoložljivih podatkov o stanju državnih cest in prometa na njih na enem mestu;
– koordinirano in enovito obveščanje javnosti o stanju državnih cest in prometa na njih na vseh njej dostopnih medijih (npr. preko spletnih strani);
– enovito in enotno obveščanje javnosti o stanju državnih cest in prometa na njih preko sredstev javnega obveščanja in drugih medijev tako, da se bodo informacije zagotavljale iz enega mesta in objavljale na najbolj racionalen način.
5. člen
(1) Podrobneje se izvajanje nalog iz druge alinee 1. člena tega pravilnika ureja s pisnim sporazumom med direkcijo in DARS, d.d. o skupnem in enotnem zagotavljanju podatkov in obveščanju javnosti o stanju vseh državnih cest in prometa na njih.
(2) Podatki iz prejšnjega odstavka se zbirajo pri Prometno-informacijskem centru DARS, d.d., ki podatke posreduje javnosti.
6. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-154/2006/13-0003064
Ljubljana, dne 20. oktobra 2006
EVA 2005-2411-0007
mag. Janez Božič l.r.
Minister
za promet

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti