Uradni list

Številka 99
Uradni list RS, št. 99/2006 z dne 25. 9. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 99/2006 z dne 25. 9. 2006

Kazalo

4239. Sklep o razpisu posvetovalnega referenduma za uvedbo samoprispevka za izgradnjo večnamenskega objekta z dvorano v Krajevni skupnosti Dolenja vas, stran 10197.

Na podlagi 8. člena Zakona o samoprispevku (Uradni list RS, št. 87/01), 30. člena Zakona o referendumu in ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 24/05 – uradno prečiščeno besedilo in 24/05 – odločba US RS), 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo) in 16. člena Statuta Občine Krško (Uradni list RS, št. 98/00 – prečiščeno besedilo, 5/03 in 57/06) je Občinski svet Občine Krško na svoji 43. seji dne 21. 9. 2006 sprejel
S K L E P
o razpisu posvetovalnega referenduma
za uvedbo samoprispevka za izgradnjo večnamenskega objekta z dvorano
v Krajevni skupnosti Dolenja vas
1. člen
Za območje Krajevne skupnosti Dolenja vas se razpiše predhodni posvetovalni referendum (v nadaljevanju: referendum) za uvedbo samoprispevka v denarju za izgradnjo večnamenskega objekta z dvorano v Krajevni skupnosti Dolenja vas, za obdobje 4 let, in sicer od 1. 1. 2007 do 31. 12. 2010.
2. člen
Na referendumu se bo odločalo o sprejemu predloga odloka o uvedbi samoprispevka, ki je priloga tega sklepa.
3. člen
Na referendumu glasujejo glasovalni upravičenci neposredno in tajno z glasovnico, ki je opremljena z odtisom žiga Občinske volilne komisije Krško, na katerih je naslednje besedilo:
»Občinska volilna komisija Krško
REFERENDUM ZA UVEDBO SAMOPRISPEVKA
ZA OBMOČJE KRAJEVNE SKUPNOSTI
DOLENJA VAS
GLASOVNICA
Na referendumu, dne 22. oktobra 2006, za uvedbo samoprispevka v denarju, za čas od 1. 1. 2007 do 31. 12. 2010, na območju Krajevne skupnosti Dolenja vas, ki se bo porabil za:
– izgradnjo večnamenskega objekta z dvorano v Dolenji vasi,
po investicijskem programu, ki ga je izdelal Projektni biro Region d.o.o., Brežice, Cesta prvih borcev 11, 8250 Brežice in je bil potrjen na redni seji Občinskega sveta Občine Krško, dne 21. 9. 2006 in načinu plačevanja in drugimi pogoji, ki so določeni v predlogu odloka o uvedbi samoprispevka, za katerega bodo zavezanci samoprispevka s stalnim bivališčem na območju Krajevne skupnosti Dolenja vas in fizične osebe, ki so lastniki oziroma lastnice stavbnih zemljišč na območju Krajevne skupnosti Dolenja vas, pa na tem območju nimajo stalnega bivališča, plačevali v denarju po stopnji 1% od bruto dohodka,
                  GLASUJEM
 
         ZA                     PROTI
 
                (odtis žiga)
Navodilo za glasovanje: Glasuje se tako, da se obkroži besedilo »ZA«, če se glasovalni upravičenec strinja z uvedbo samoprispevka oziroma »PROTI«, če se z uvedbo samoprispevka ne strinja.«.
4. člen
Pravico glasovati na referendumu imajo občani, ki so vpisani v volilni imenik glasovalnih upravičencev za območje Krajevne skupnosti Dolenja vas, in sicer so to:
– fizične osebe, ki imajo stalno bivališče na območju Krajevne skupnosti Dolenja vas in
– fizične osebe, ki so lastniki oziroma lastnice stavbnih zemljišč na območju Krajevne skupnosti Dolenja vas, pa na tem območju nimajo stalnega bivališča,
na dan, ki je enak dnevu glasovanja, kot je določen za lokalne volitve 2006.
5. člen
Za uspeh referenduma za uvedbo samoprispevka je potrebna navadna absolutna večina. Samoprispevek je izglasovan, če je za uvedbo samoprispevka glasovala večina glasovalnih upravičencev, ki so glasovali, pod pogojem, da se je glasovanja udeležila večina vseh glasovalnih upravičencev na območju Krajevne skupnosti Dolenja vas.
6. člen
Za dan razpisa referenduma se določi 21. september 2006. Od tega dne začnejo teči roki za opravila, ki so potrebna za izvedbo referenduma.
7. člen
Z referendumom se bodo volilni upravičenci izrekli o uvedbi samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Dolenja vas, v nedeljo, dne 22. oktobra 2006. Volišča bodo odprta od 7. do 19. ure, in sicer v naslednjih krajih:
– na volišču, ki bo v prostorih KS Dolenja vas – I (Gasilski dom, Dolenja vas 88), kjer glasujejo glasovalni upravičenci, ki stanujejo v naselju Dolenja vas ter vse fizične osebe, ki so lastniki oziroma lastnice stavbnih zemljišč na območju Krajevne skupnosti Dolenja vas, pa na tem območju nimajo stalnega bivališča,
– na volišču, ki bo v Klubskem prostoru Športnega društva Dolenja vas, kjer glasujejo glasovalni upravičenci, ki stanujejo v naselju Spodnji Stari Grad,
– na volišču, ki bo v prostorih KS Dolenja vas – II (Gasilski dom Dolenja vas 88), kjer glasujejo glasovalni upravičenci, ki stanujejo v naselju Stari Grad,
– na volišču, ki bo v prostorih KS Dolenja vas – III (Gasilski dom, Dolenja vas 88), kjer glasujejo glasovalni upravičenci, ki stanujejo v naselju Pesje,
– na volišču, ki bo v prostorih KS Dolenja vas – IV (Gasilski dom, Dolenja vas 88), kjer glasujejo glasovalni upravičenci, ki stanujejo v naselju Libna in naselju Spodnja Libna.
8. člen
Postopek za izvedbo referenduma vodi Občinska volilna komisija Krško, pri čemer se smiselno uporabljajo določbe zakona, ki ureja lokalno samoupravo, po postopku, ki ga določa zakon o referendumu in ljudski iniciativi, kolikor ni z zakonom o samoprispevku in zakonom, ki ureja lokalno samoupravo, določeno drugače.
Finančna sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Občina Krško.
9. člen
Priloga tega sklepa je predlog odloka o uvedbi samoprispevka za izgradnjo večnamenskega objekta z dvorano v Krajevni skupnosti Dolenja vas.
10. člen
Ta sklep brez priloge se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 042-1/2006-O301
Krško, dne 21. septembra 2006
Župan
Občine Krško
Franc Bogovič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti