Uradni list

Številka 93
Uradni list RS, št. 93/2006 z dne 5. 9. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 93/2006 z dne 5. 9. 2006

Kazalo

4016. Sklep o načinu oglaševanja na območju Občine Grosuplje za izvedbo rednih lokalnih volitev 2006, stran 9834.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in 17/97) in 9. člena Odloka o oglaševanju v Občini Grosuplje (Uradni list RS, št. 67/04 in 27/06) izdaja župan Občine Grosuplje
S K L E P
o načinu oglaševanja na območju
Občine Grosuplje za izvedbo rednih lokalnih volitev 2006
I
V skladu z Razpisom rednih volitev v občinske svete in rednih volitev županov, ki bodo v nedeljo 22. oktobra 2006 (Uradni list RS, št. 84/06) se za potrebe volilne kampanje na območju Občine Grosuplje določijo naslednja oglasna mesta:
A) BREZPLAČNA OGLASNA MESTA
– notranja stran izložbenih oken in vrat,
– oglasne deske,
– drogovi javne razsvetljave, ki niso zasedeni s strani izbranega izvajalca,
– začasni oglasni objekti za oglaševanje, ki jih smejo organizatorji volilne kampanje postaviti v 20m pasu ob vseh regionalnih in lokalnih cestah na območju Občine Grosuplje in ne smejo biti bližje kot 2 m od roba utrjenega cestišča.
Na brezplačnih oglasnih mestih lahko organizatorji volilne kampanje pripravijo oglasne objekte sami in na njih tudi oglašujejo pod naslednjima pogojema:
– da zagotovijo enakopravnost vsem organizatorjem volilne kampanje,
– da najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstranijo oglasne objekte, oglasna sredstva in druga volilno propagandna sporočila, sicer jih bo na njihove stroške odstranil pooblaščeni izvajalec.
Za ureditev zgoraj navedenih oglasnih mest morajo organizatorji volilne kampanje pridobiti ustrezno soglasje lastnikov oziroma upravljalcev.
Nameščanje oglasnih sredstev oziroma oglasnih sporočil na drogovih javne razsvetljave s katerimi ne upravlja izbrani izvajalec mora biti minimalno v višini 4,5 metra nad terenom. Na vsakem drogu javne razsvetljave je dovoljeno le eno oglasno mesto oziroma oglasno sporočilo. Kataster drogov javne razsvetljave, ki niso oddani izbranemu izvajalcu se nahaja na občini.
Navezovanje transparentov in lepljenje oglasnih sporočil na drevesih ni dovoljeno.
II
B) ODPLAČNA OGLASNA MESTA
1. Oglasni stebri in oglasni panoji, s katerimi upravlja koncesionar Tam-Tam d.o.o., Verovškova 55b, Ljubljana (tel. 01/515-65-96).
2. Oglasni panoji na drogovih javne razsvetljave, s katerimi upravlja izbran izvajalec: Trimbit, Simon Bučar s.p., Veliko Mlačevo 68, Grosuplje, gsm: 041/776-840.
Na odplačnih oglasnih mestih smeta oglaševanje izvajati samo koncesionar oziroma izbrani izvajalec. Vloge za oglaševanje se naslovijo direktno na koncesionarja oziroma na izbranega izvajalca.
Oglaševanje, ki ni v skladu z tem sklepom, ni dovoljeno. Nadzor bo opravljala uradna oseba občinske inšpekcije, ki bo zoper kršitelje ustrezno ukrepala.
III
Sklep velja z dnem sprejema in se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in na internetni strani Občine Grosuplje: www.grosuplje.si.
Št. 041-1/2006
Grosuplje, dne 21. avgusta 2006
Župan
Občine Grosuplje
Janez Lesjak l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti