Uradni list

Številka 93
Uradni list RS, št. 93/2006 z dne 5. 9. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 93/2006 z dne 5. 9. 2006

Kazalo

4008. Odlok o pogojih plakatiranja v času volilne kampanje v Občini Črenšovci, stran 9830.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in 17/97) in 16. člena Statuta Občine Črenšovci (Uradni list RS, št. 18/99, 92/99, 27/01 in 69/02) je Občinski svet Občine Črenšovci na 27. seji dne 31. 8. 2006 sprejel
O D L O K
o pogojih plakatiranja v času volilne kampanje
v Občini Črenšovci
1. člen
Volilna kampanja se lahko začne najprej 30 dni pred dnevom glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnevom glasovanja.
2. člen
Volilno kampanjo lahko organizirajo sami kandidati, predlagatelji kandidatov ali list kandidatov oziroma politične stranke ali drugi organizatorji volilne kampanje.
Organizator volilne kampanje je odgovoren za zakonitost volilne kampanje.
3. člen
Za čas volilne kampanje je na območju Občine Črenšovci dovoljeno brezplačno nameščanje plakatnih panojev na vseh javnih površinah v lasti občine.
Vsak organizator volilne kampanje lahko namesti po en plakatni pano v velikosti A1 na vsako javno površino s pogojem, da ni oviran promet oziroma da niso ogroženi udeleženci prometa in vhodi ter dostave do zgradb.
Plakatne panoje namešča vsak organizator sam.
Pri nameščanju plakatnih panojev je potrebno spoštovati določila zakona o volilni kampanji.
4. člen
Plakatiranje zunaj javnih plakatnih mest je dovoljeno samo s soglasjem lastnika oziroma upravljavca objekta na katerem se bo izvedlo plakatiranje, pod pogoji iz Zakona o volilni kampanji.
Prelepljanje ali uničevanje plakatnih panojev drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano.
V času volilnega molka je prepovedano lepiti oziroma nameščati nove plakate.
5. člen
Plakatni panoji, ki bodo nameščeni v nasprotju z določili tega odloka, bo odstranila pooblaščena oseba Občine Črenšovci na stroške organizatorja.
6. člen
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakatne panoje in druga propagandna sporočila s plakatnih mest. Nespoštovanje tega določila pomeni prekršek, ki se kaznuje na podlagi 28. člena Zakona o volilni kampanji, zato bodo kršitelji (organizatorji in odgovorne osebe organizatorjev) predlagani organu za prekrške. Plakatne panoje in druga propagandna sporočila, ki ne bodo odstranjena v predpisanem roku, bo na stroške organizatorjev odstranila pooblaščena oseba Občine Črenšovci.
7. člen
Za vsa vprašanja, ki niso urejena s tem odlokom, vključno s sankcioniranjem kršitev tega odloka, se smiselno uporabljajo določbe Zakona o volilni kampanji.
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 154/27-06
Črenšovci, dne 31. avgusta 2006
Župan
Občine Črenšovci
Anton Törnar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti