Uradni list

Številka 78
Uradni list RS, št. 78/2006 z dne 25. 7. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 78/2006 z dne 25. 7. 2006

Kazalo

3416. Sklep o skrbniku kritnega registra, stran 8438.

Na podlagi drugega odstavka 41. člena Zakona o hipotekarni in komunalni obveznici (Uradni list RS, št. 17/06) in prvega odstavka 31. člena Zakona o Banki Slovenije (Uradni list RS, št. 72/06 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja Svet Banke Slovenije
S K L E P
o skrbniku kritnega registra
1. Ta sklep ureja podrobnejši način ugotavljanja izpolnjevanja pogojev za imenovanje za skrbnika kritnega registra oziroma za pridobitev dovoljenja Banke Slovenije za opravljanje poslov skrbnika kritnega registra.
2. Za postopek izdaje dovoljenja Banke Slovenije se smiselno uporabljajo določbe zakona, ki ureja bančništvo in sicer določbe, ki se nanašajo na izdajo dovoljenja za opravljanje funkcije člana uprave banke.
3. Zahtevi za izdajo dovoljenja iz 1. točke tega sklepa je potrebno priložiti izpolnjen vprašalnik, ki je sestavni del Sklepa o podrobnejši vsebini dokumentacije k zahtevi za izdajo dovoljenja za opravljanje funkcije člana uprave oziroma likvidacijskega upravitelja banke in hranilnice (Uradni list RS, št. 78/01), pri čemer kandidat v vprašalniku:
– pod točko 2.2 navede tudi druga dodatna izobraževanja, s katerimi je pridobil znanja, potrebna za opravljanje poslov skrbnika kritnega registra;
– točke 3.1 ne izpolni;
– pod točko 3.2 opiše svojo vizijo opravljanja poslov skrbnika glede na njegove zakonske pristojnosti in dolžnosti.
4. Zahtevi za izdajo dovoljenja iz 1. točke tega sklepa je potrebno priložiti tudi osnutek pogodbe oziroma vseh pogodb med banko in kandidatom glede opravljanja poslov skrbnika kritnega registra. Osnutki pogodb morajo biti parafirani s strani banke.
5. Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Ljubljana, dne 19. julija 2006
Predsednik
Sveta Banke Slovenije
Mitja Gaspari l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti