Uradni list

Številka 59
Uradni list RS, št. 59/2006 z dne 8. 6. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 59/2006 z dne 8. 6. 2006

Kazalo

2510. Sklep o javni razgrnitvi okoljskega poročila in njegove revizije ter poročila o vplivih na okolje in njegove revizije v sklopu sprejemanja občinskega lokacijskega načrta za zadrževalnik Bičje – Grosuplje, stran 6483.

Na podlagi 31. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02 in 8/03), 43. člena Zakona o varstvu okolja uradno prečiščeno besedilo ZVO-1 UPB1 (Uradni list RS, št. 39/06) in na podlagi 34. člena Statuta Občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 42/99 in 36/02) je župan Občine Grosuplje dne 5. junija 2006 sprejel
S K L E P
o javni razgrnitvi okoljskega poročila in njegove revizije ter poročila o vplivih na okolje in njegove revizije v sklopu sprejemanja občinskega lokacijskega načrta za zadrževalnik Bičje – Grosuplje
1. člen
1. Javno se razgrne Okoljsko poročilo za občinski lokacijski načrt zadrževalnik Bičje – Grosuplje, v skladu s Pravilnikom o presoji sprejemljivosti planov in posegov v naravo na varovana območja, ki ga je izdelal Aquarius d.o.o. v septembru 2005, odgovorni vodja je Leonida Šot Pavlovič, univ. dipl. biol. in revizija okoljskega poročila, ki jo je izdelal revident – okoljski izvedenec mag. Jorg Hodalič, univ. dipl. biol.
2. Javno se razgrne Poročilo o vplivih na okolje za izgradnjo zadrževalnika Bičje – Grosuplje, ki ga je izdelal Aquarius d.o.o. v januarju 2006, odgovorni vodja je Leonida Šot Pavlovič, univ. dipl. biol. in revizija poročila o vplivih na okolje, ki jo je izdelala revidentka – okoljska izvedenka mag. Petra Pavšič Mikuž, univ. dipl. biol.
2. člen
Obe poročili z revizijama iz 1. člena tega sklepa za potrebe sprejema občinskega lokacijskega načrta za zadrževalnik Bičje – Grosuplje bodo javno razgrnjene v prostorih:
– Občine Grosuplje, Taborska c. 2, Grosuplje,
– KS Grosuplje, Kolodvorska cesta 5, Grosuplje,
– KS Šmarje Sap, Ljubljanska cesta 41, Šmarje Sap in
– KS Št. Jurij, Mala vas pri Grosupljem 3, Grosuplje.
Razgrnitev bo trajala 30 dni in sicer od 16. junija 2006 – 17. julija 2006.
V času javne razgrnitve bo v Družbenem domu, Taborska cesta 3, Grosuplje, organizirana javna razprava za vse udeležene Krajevne skupnosti, v ponedeljek 19. junija 2006 ob 19.00 uri.
3. člen
Pripombe in predloge k okoljskem poročilu in poročilu o vplivih na okolje lahko zainteresirane pravne in fizične osebe podajo v času javne razgrnitve pisno ali ustno na zapisnik na sedežu Krajevnih skupnosti ali na Uradu za prostor Občine Grosuplje. Mnenja in pripombe na okoljsko poročilo imajo pravico podati fizične in pravne osebe, ki imajo na območju, na katerega se nanaša lokacijski načrt stalno prebivališče ali sedež ali imajo v lasti nepremičnino in nevladne organizacije iz prvega odstavka 153. člena Zakona o varstvu okolja.
4. člen
Ta sklep se objavi v Uradnem listu RS, na spletni strani Občine Grosuplje www.grosuplje.si, častniku Dnevnik ter na krajevno običajen način – na radiu Zeleni val, oglasni deski Občine Grosuplje in na oglasnih deskah vseh treh Krajevnih skupnosti.
Št. 350003-1/04
Grosuplje, dne 5. junija 2006
Župan
Občine Grosuplje
Janez Lesjak l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti