Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2006 z dne 23. 3. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2006 z dne 23. 3. 2006

Kazalo

1259. Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta stanovanjske cone ob Mizarski cesti – območje Marovt, stran 3204.

Na podlagi 72. in 73. člena Zakona o urejanju prostora – ZUreP-1 (Uradni list RS, št. 110/02 in 8/03 – popravek) s prilogami iz 24. in 25. člena tega zakona ter 16. členom Statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 31/99, 19/01 in 100/02), je Občinski svet Občine Slovenske Konjice na 30. redni seji dne 9. 3. 2006 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta stanovanjske cone ob Mizarski cesti – območje Marovt
I. SPLOŠNI DOLOČBI
1. člen
(predmet odloka)
Sprejme se odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta stanovanjske cone ob Mizarski cesti – območje Marovt, ki spreminja Zazidalni načrt ob Mizarski ulici s spremembami in dopolnitvami (Razvojni center Celje TIZD Planiranje, št. projekta 23/86, veljavnemu 6. a členu in 6. b členu se doda 6. d člen ter BIRO 2001 Uradni list RS 54/2004).
Dopolnitve, december 05, je izdelal UMARH d.o.o., Ptuj, pod štev. projekta 36/02.
2. člen
(priloge LN)
Za 1. členom odloka (Uradni list SRS, št. 40/86) in 1.a členom dopolnitve (Uradni list RS, št. 54/04) se doda novi 1.b člen, ki se glasi:
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta stanovanjske cone ob Mizarski cesti – območje Marovt je izdelal UMARH d.o.o. pod št. 23 / 05 v decembru 2005.
Priloge ZN so:
Obrazložitev ZN
Tekstualni del ZN
Smernice in mnenja pristojnih organov in organizacij k ZN
Grafične priloge ZN
Spis projekta
II. OBMOČJE UREJANJA IN POVRŠINE
3. člen
(območje dopolnitve)
K 2. členu osnovnega odloka in k 2. a členu dopolnitve se doda novi 2. b člen.
Območje obravnave v spremembah in dopolnitvah ZN obsega enote 61, 62,63, 66 in 67 osnovnega ZN (Uradni list SRS, št. 40/86).
Združimo enoti 66 in 61 in tako združene razširimo za 5m merjeno od severno vzhodne točke enote 66, tako je nova združena enota velika ca. 1870m2
Posledično je enota 67 zmanjšana za 153,5m2 in bo velika 522 m2.
Enota 62 bo ukinjena.
Novo nastala situacija pomeni, da bo enota 63 velika 805 m2.
III. FUNKCIJA OBMOČJA UREJANJA
4. člen
Dopolni se 4. člen in 4. a člen s 4. b členom
V spremembah in dopolnitvah predmetnega ZN ni predvidena sprememba obstoječe funkcije območja.
IV. URBANISTIČNO ARHITEKTONSKA ZASNOVA, GABARITI IN POGOJI ZA OBLIKOVANJE
5. člen
Dopolni se a) alineja 5. točke z a1) alinejo, ki obravnava urbanistično – arhitektonsko zasnovo, gabarite in pogoje oblikovanja.
Urbanistična zasnova obravnava meščansko stanovanjsko zgradbo na večjem zemljišču s primerno ureditvijo.
– za lociranje pomožnega objekta (garaža) je upoštevana gradbena črta osnovnega ZN
– stanovanjski objekt ima dimenzije 21,00m x 13,00m
– objekt ima klet, pritličje in nadstropje ter hladno podstrešje podstrešja
– streha je dvokapnica z naklonom strešine 30º, s slemenom vzhod-zahod in pravokotnim slemenom nad vhodnim delom
– oblikovanje objekta naj sledi tradiciji meščanske hiše
– oblikovanje okolice: na severni strani je urejen dovoz s parkirišči in garaža, na južni strani pa urejen vrt z možnostjo postavitve vrtne lope in bazena
– ograja okoli parcele naj bo izvedena na betonski osnovi s stebrički in polnili iz lesa ali kovine. Višina ograje naj bo maksimalno visoka 140 cm oziroma naj bo višinsko prilagojena okoliškim že postavljenim ograjam. Ob ograji je obvezna ozelenitev obcestnega sveta z avtohtono živico in drevesi. Pri ozelenitvi je potrebno nameniti posebno skrb oblikovanju ozelenitve v križišču (preglednost).
V. PROMETNA UREDITEV
6. člen
Cestno omrežje, pešpoti in parkirne površine
V spremembah in dopolnitvah predmetnega ZN ni predvidena sprememba obstoječega sistema prometne ureditve.
VI. KOMUNALNA, ENERGETSKA IN TELEKOMUNIKACIJSKA INFRASTRUKTURA
7. člen
Veljavnemu 6. a členu in 6. b členu se doda 6. c člen
Spremembe vodovodnega omrežja
Na območju Mizarske ulice je izgrajen vodovod DN 90 mm/4 bare.
Stanovanjski objekt se bo oskrboval s pitno vodo iz javnega vodovoda preko vodovodnega priključka.
Začasno se izvede priklop na vod v Mizarski ulici.
Spremembe kanalizacijskih omrežij
Na območju spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta stanovanjske cone ob Mizarski cesti – območje Marovt se izgradi ločen sistem kanalizacije.
V prehodnem obdobju, to je v času do izgraditve CČN Tepanje in javne kanalizacije, se fekalne odpadne vode vodijo po predhodnim očiščenju v pretočni troprekatni greznici (skladno s 23. členom Pravilnika o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode letna obremenitev ne sme presegati 10PE) s ponikanjem v tla. Rešitev mora biti skladna z geološkim poročilom ter ne sme povzročati škode na sosednjih zemljiščih.
Neonesnažene meteorne vode iz strešin in vode iz parkirnih in cestnih površin (lovilci maščob) se po interni kanalizaciji preko ponikovalnice vodijo s ponikanjem v podtalje.
V kolikor geološko-geomehanske karakteristike zemljine na obravnavanem območju ne dopuščajo ponikanje se neonesnažene meteorne vode vodijo v obcestne jarke ali odprte vodotoke.
Investitor se je dolžan na lastne stroške priključiti na javno kanalizacijo, ko bo ta izgrajena ter ravno tako plačati prispevek za priključitev in kriti vse stroške morebitne preureditve kanalizacije in priključka.
 
Spremembe električnega omrežja
Obravnavano področje je možno z električno energijo napajati iz bližnje transformatorske postaje TP 20/0,4 kV Blato (t-273). Pri izgradnji kabelske izvoda je potrebno upoštevati tudi potrebe sosednje pozidave.
 
Spremembe telekomunikacijskih omrežij
Predvideni objekt bo navezan na obstoječe distribucijsko telekomunikacijsko omrežje skladno s postopkom predvidenem za takšne posege
 
Ogrevanje
Za individualne stanovanjske hiše bo ogrevanje preko kotlovnic v objektu. Za ogrevanje lahko uporabijo zemeljski plin in kurilno olje. Lahko pa uporabijo tudi obnovljive vire (toplotne črpalke, biološki briketi …)
VII. VARSTVO OKOLJA
8. člen
Dolgoročni plan občine Slovenske Konjice opredeljuje območje ZN ob Mizarski cesti kot stanovanjsko sosesko s centralnimi dejavnostmi. Predlagana sprememba in dopolnitev ZN ne bo poslabšala pogoje v okolju, ker pušča enako dejavnost kot je bila v osnovnem ZN, ob manjši gostoti.
Upoštevati je potrebno vsa določila, ki so podana v odlokih za ZN (Uradni list SRS, št. 40/86 in Uradni list RS, št. 8/91 ter Uradni list RS 54/2004)
VIII. POŽARNA VARNOST
9. člen
Izvedba ZN (prometno omrežje) sklano z odloki objavljenimi v Uradni list SRS, št. 40/86 in Uradni list RS, št. 8/91 ter Uradni list RS 54/04 zagotavlja varen umik ljudi in premoženja, potrebne odmike med objekti, prometne in delovne površine za intervencijska vozila ter zadosten vir za oskrbo z vodo za gašenja.
IX. TOLERANCE IN FAZNOST
10. člen
Tolerance pri umestitvi objekta na parcelo so naslednje:
– objekt je dovoljeno umestiti na parcelo znotraj zazidljivega območja, ki je označeno v situacijah,
– upoštevati je potrebno gradbene črte, ki so podane v osnovnem ZN, razen pri lokaciji glavnega objekta
– upoštevati je potrebno odmike od sosedov, ki ne smejo biti brez soglasja manjši od 4m. Obvezni odmiki veljajo za glavne gradbene linije objektov.
– Objekti podani v situaciji so lahko večji ali manjši za 1m
11. člen
Izgradnja objektov, naprav in ureditev okolja je možna v več fazah
X. KONČNE DOLOČBE
12. člen
Ostali pogoji za realizacijo zazidalnega načrta ob Mizarski cesti so objavljeni v Uradni list SRS, št. 40/86 in Uradni list RS, št. 8/91 ter Uradni list RS, št. 54/04
13. člen
Odlok z grafičnim delom sprememb in dopolnitve zazidalnega načrta stanovanjske cone ob Mizarski cesti – območje Marovt je stalno na vpogled na Občini Slovenske Konjice.
14. člen
Nadzorstvo nad tem odlokom izvaja pristojna inšpekcija za prostor in okolje.
15. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-05-0005/2005-200
Slovenske Konjice, dne 9. marca 2006
Župan
Občine Slovenske Konjice
Janez Jazbec l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti