Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2006 z dne 23. 3. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2006 z dne 23. 3. 2006

Kazalo

1250. Program priprave za spremembe in dopolnitve Odloka o prostorskoureditvenih pogojih za območji Krajevnih skupnosti Adlešiči in Griblje, stran 3198.

Na podlagi 27. in 34. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 – popravek), nadaljevanju: »ZureP-1«) ter na podlagi 30. člena Statuta Občine Črnomelj (Uradni list RS, št. 35/03 – prečiščeno besedilo) župan sprejme
P R O G R A M P R I P R A V E
za spremembe in dopolnitve Odloka o prostorskoureditvenih pogojih za območji Krajevnih skupnosti Adlešiči in Griblje
(skrajšani postopek)
1. Ocena stanja, razlogi in pravna podlaga za pripravo sprememb in dopolnitev planskih aktov
Prostorsko načrtovanje na obravnavanem območju temelji na določilih prostorskih sestavin dolgoročnega in družbenega plana Občine Črnomelj in na prostorskih ureditvenih pogojih za območja Krajevnih skupnosti Adlešiči in Griblje, ki so predmet sprememb, ter na posameznih izvedbenih načrtih.
Zaradi manjših pomanjkljivosti Odloka o prostorskoureditvenih pogojih za območja Krajevnih skupnosti Adlešiči in Griblje (v nadaljevanju s/d PUP), ki se odražajo pri izdajanju lokacijskih informacij za obravnavano območje in ne ovirajo dejavnosti osnovne namenske rabe ter ne ogrožajo naravnih vrednot, zavarovanih območij in biotske raznovrstnosti ter kulturne dediščine, je treba izvesti spremembe in dopolnitve obstoječih prostorskoureditvenih pogojev.
Na podlagi 34. člena ZureP-1 se bo postopek sprememb in dopolnitev izvedel po skrajšanem postopku.
2. Predmet in programska izhodišča s/d PUP ter ureditveno območje
Predmet izdelave so spremembe in dopolnitve prostorskoureditvenih pogojev na vsem območju Krajevnih skupnosti Adlešiči in Griblje (Uradni list RS, št. 66/95, 36/02 in 121/03 – v nadaljevanju: s/d PUP), ki ga zajema izvedbeni akt.
Osnovni namen s/d PUP je dopolnitev podrobnejših meril za urejanje prostora, s katerimi se zagotavljajo večja kvaliteta prostora, kakovost prostorskega načrtovanja in enotnost priprave projektne dokumentacije.
Predmet izdelave so popravki tekstualnega dela odloka. Popravki kartografskega dela se ne izvedejo.
3. Nosilci urejanja prostora in drugi udeleženci, ki bodo sodelovali pri pripravi s/d PUP
Nosilci urejanja prostora, ki morajo pred pričetkom izdelave s/d PUP podati smernice za pripravo, k dopolnjenemu predlogu s/d PUP pa mnenje, so:
– JP Komunala Črnomelj – področje vodooskrbe ter odvajanja in čiščenja odpadnih vod;
– Občina Črnomelj – področje lokalnih cest;
– Telekom Slovenije, PE Novo mesto – področje telekomunikacij in zvez;
– Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS, Izpostava Novo mesto;
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Enota Novo mesto.
Po načelu sodelovanja javnosti pa sodelujejo:
– Krajevna skupnost Adlešiči
– Krajevna skupnost Griblje
– druge občinske gospodarske javne službe ter drugi organi in organizacije, kolikor bi se v postopku priprave s/d PUP pokazalo, da so tangirani.
Pristojni nosilci urejanja prostora so dolžni v skladu s 34. členom ZureP-1 v roku 15 dni od prejema programa priprave podati pogoje in usmeritve v zvezi s pripravo sprememb oziroma dopolnitev prostorskega akta, v roku 15 dni po predložitvi dopolnjenega predloga pa mnenje k s/d PUP, sicer se šteje, da se z njim strinjajo.
Postopek priprave s/d PUP vodi pripravljavec Občina Črnomelj, Občinska uprava, Oddelek za varstvo okolja in urejanje prostora, Trg svobode 3, Črnomelj.
4. Seznam potrebnih strokovnih podlag in način njihove pridobitve
Pri pripravi s/d PUP je treba upoštevati veljavno plansko in drugo prostorsko dokumentacijo, prav tako se tudi smiselno uporabljajo predhodno pripravljene strokovne podlage. Pri pripravi s/d PUP se po potrebi uporabijo digitalni katastrski načrt, digitalni orto foto, digitalni topografski načrt ter druge geodetske podlage.
5. Obveznosti financiranja priprave s/d PUP
Sredstva za pripravo s/d PUP in strokovnih podlag se zagotovijo iz proračuna Občine Črnomelj.
Št. 35003-46/2005
Črnomelj, dne 14. marca 2006
Župan
Občine Črnomelj
Andrej Fabjan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti