Uradni list

Številka 25
Uradni list RS, št. 25/2006 z dne 9. 3. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 25/2006 z dne 9. 3. 2006

Kazalo

1043. Odlok o ustanovitvi Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin v Občini Krško, stran 2704.

Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo), 14. in 15. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93 in 30/98 – ZZLPPO), 16. in 79. člena Statuta Občine Krško (Uradni list RS, št. 98/00 – prečiščeno besedilo in 5/03) in 15. člena Odloka o lokalnih gospodarskih javnih službah v občini Krško (Uradni list RS, št. 30/95) je Občinski svet Občine Krško, na 37. seji dne 23. 2. 2006 sprejel
O D L O K
o ustanovitvi Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin v Občini Krško
1. člen
S tem odlokom se v Občini Krško ustanovi svet za varstvo uporabnikov javnih dobrin (v nadaljevanju: svet) kot skupen organ za vse gospodarske javne službe v Občini Krško, z namenom varstva pravic uporabnikov javnih dobrin v razmerju do izvajalcev gospodarskih javnih služb na območju Občine Krško, kot jih določa Odlok o gospodarskih javnih službah v Občini Krško.
2. člen
Svet je sestavljen iz uporabnikov javnih dobrin in ima pet članov. Svet imenuje Občinski svet Občine Krško za mandatno obdobje 4 let (za čas trajanja mandata občinskega sveta) na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.
V svet ni možno imenovati zaposlenih pri izvajalcu gospodarske javne službe, prav tako ne morejo biti člani sveta člani organov občine, člani delovnih teles občinskega sveta, direktor občinske uprave in delavci občinske uprave.
3. člen
Člani sveta na svoji prvi seji z večino glasov izvolijo predsednika in podpredsednika sveta.
Podpredsednik sveta nadomešča predsednika v primeru njegove odsotnosti.
Način dela sveta ureja poslovnik, ki ga sprejmejo člani sveta z večino glasov.
4. člen
Svet opravlja naslednje naloge:
– varuje interese uporabnikov javnih dobrin in daje pripombe, predloge in priporočila v zvezi z izvajanjem gospodarskih javnih služb pristojnim organom občine v skladu z njihovimi pooblastili na področju zagotavljanja javnih dobrin,
– zastopa interese uporabnikov javnih dobrin v razmerju do izvajalcev storitev, opozarja na pomanjkljivosti in predlaga izboljšave,
– zastopa interese uporabnikov v zvezi z načrtovanjem in financiranjem javnih služb in s tem povezanih objektov in naprav pred pristojnimi organi občine.
5. člen
Pristojni organi občine so dolžni obravnavati pripombe, predloge in priporočila sveta in ga o svojih stališčih in ukrepih seznaniti najkasneje v roku 30 dni od dneva prejema pisne pripombe, predloga ali priporočila, oziroma v skladu s svojim poslovnikom.
6. člen
Materialni in finančni pogoji za delo sveta so zagotovljeni v proračunu Občine Krško.
Strokovne in administrativne pogoje za delo sveta zagotavlja Občinska uprava Občine Krško.
Svet lahko zaradi obravnave določenih vprašanj povabi k sodelovanju in na seje sveta strokovnjake za posamezno gospodarsko javno službo.
7. člen
Za delo članov sveta se smiselno uporabljajo določbe Pravilnika o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih organov Občine Krško.
8. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-3/2006-O301
Krško, dne 23. februarja 2006
Župan
Občine Krško
Franc Bogovič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti