Uradni list

Številka 25
Uradni list RS, št. 25/2006 z dne 9. 3. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 25/2006 z dne 9. 3. 2006

Kazalo

1037. Sklep o uveljavljanju rezervacije v poletnih mesecih in plačilu programov vrtca v primeru odsotnosti otrok zaradi bolezni in v primeru začasnega izpisa in ponovnega vpisa otroka v vrtec, stran 2700.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Hrpelje - Kozina (Uradni list RS, št. 34/99, 65/02, 24/03), 16.a, 17. in 18. člena Pravilnika o metodologiji za oblikovanje cen programov v vrtcih, ki izvajajo javno službo (Uradni list RS, št. 97/03, 77/05) in 34. člena Pravilnika o normativih in kadrovskih pogojih za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje (Uradni list RS, št. 75/05, 82/05) je Občinski svet Občine Hrpelje - Kozina na 28. redni seji dne 16. 2. 2006 sprejel
S K L E P
o uveljavljanju rezervacije v poletnih mesecih in plačilu programov vrtca v primeru odsotnosti otrok zaradi bolezni in v primeru začasnega izpisa in ponovnega vpisa otroka v vrtec
1.
Starši otrok, za katere je Občina Hrpelje - Kozina po veljavni zakonodaji dolžna kriti del cene programov vrtca, lahko uveljavijo rezervacijo zaradi začasnega izpisa otroka enkrat letno v obdobju od 1. julija do 31. avgusta, in sicer za neprekinjeno odsotnost otroka v trajanju najmanj enega meseca in največ dveh mesecev.
Starši so začasni izpis otroka in rezervacijo dolžni upravi vrtca napovedati najmanj 15 dni pred prvim dnem odsotnosti otroka iz vrtca.
V času, ko je otrok začasno izpisan iz vrtca, plačajo starši rezervacijo v višini 50% prispevka iz plačilnega razreda, ki jim je bil določen z Odločbo o določitvi višine plačila za program vrtca, znižano za sorazmerni del stroškov neporabljenih živil.
Razliko med plačilom rezervacije staršev in ekonomsko ceno programa, znižano za sorazmerni del stroškov neporabljenih živil, zagotavlja Občina Hrpelje - Kozina.
2.
V primeru, da je otrok zaradi bolezni neprekinjeno odsoten več kot 21 delovnih dni, lahko starši uveljavljajo znižanje plačila v višini 50% prispevka iz plačilnega razreda, ki jim je bil določen z Odločbo o določitvi višine plačila za program vrtca. Staršem vrtec obračuna 50% prispevka iz plačilnega razreda, ki jim je bil določen z Odločbo o določitvi višine plačila za program vrtca, znižanega za sorazmerni del stroškov neporabljenih živil.
Razliko med znižanim plačilom staršev in ekonomsko ceno programa, znižano za sorazmerni del stroškov neporabljenih živil, zagotavlja Občina Hrpelje - Kozina.
Vlogo za znižanje plačila, s priloženim zdravniškim potrdilom, starši oddajo upravi vrtca najkasneje v roku petih zaporednih delovnih (obračunskih) dni od zaključka odsotnosti otroka.
To določilo velja za starše otrok, za katere je Občina Hrpelje - Kozina po veljavni zakonodaji dolžna kriti del cene programov.
3.
V primeru, da starši otroka izpišejo iz Javnega zavoda Vrtec Sežana ter ga nato ponovno vpišejo v Javni zavod Vrtec Sežana, se zaračunajo stroški, ki nastanejo z začasnim izpisom, kot je navedeno v prvi točki tega sklepa, in sicer za obdobje največ dveh mesecev. Staršem Javni zavod Vrtec Sežana zaračuna 50% prispevka iz plačilnega razreda, ki jim je bil določen z Odločbo o določitvi višine plačila za program vrtca, znižanega za sorazmerni del stroškov neporabljenih živil in sicer največ za obdobje dveh mesecev.
4.
Javni zavod Vrtec Sežana določi poslovalni čas po posameznih enotah na podlagi ugotovljenih potreb staršev in ga posreduje občinam ustanoviteljicam skupaj z letnim delovnim načrtom.
Javni zavod Vrtec Sežana je v enotah vrtca na območju Občine Hrpelje - Kozina dolžan začeti oziroma končati poslovalni čas ob izraženi potrebi staršev najmanj petih otrok.
V izjemnih primerih pa se za sprejem otroka v enote JZ Vrtca Sežana z območja Občine Hrpelje - Kozina, izven določenega poslovalnega časa posamezne enote, pooblašča župana, da na podlagi pisno obrazloženih potreb staršev, po poprejšnjem mnenju JZ Vrtca Sežana in ugotovitvi morebitnih dodatno nastalih stroškov, s sklepom določi čas in obdobje, ko je enota JZ Vrtca Sežana dolžna začeti oziroma končati poslovalni čas izven rednega poslovalnega časa.
5.
Staršem, ki v skladu z 48. členom Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih (UPB, Uradni list RS, št. 110/03) delajo krajši delovni čas od polnega zaradi nege in varstva otroka do tretjega leta starosti, se na podlagi ustreznega dokazila (Odločbe Centra za socialno delo o pravici do plačila prispevkov dela s skrajšanim delovnim časom zaradi starševstva) omogoči vpis otroka v pol dnevni program v prvem starostnem obdobju, do zapolnitve oddelkov v skladu z najvišjim normativnim številom otrok.
6.
Ta sklep velja takoj.
Št. 022-27/2005-3
Hrpelje, dne 16. februarja 2006
Župan
Občine Hrpelje - Kozina
Albert Pečar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti