Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2006 z dne 10. 1. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2006 z dne 10. 1. 2006

Kazalo

82. Pravilnik o postopkih in merilih za vrednotenje letnega programa športa v Občini Brezovica, stran 262.

Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 6/94, 45/94, 14/95, 20/95, 63/95, 73/95, 9/96, 39/96, 26/97, 70/97, 10/98,68/98, 74/98, 59/99, 70/00 in 100/00), 7. in 9. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 110/02, 15/03), določil Nacionalnega programa športa v Republiki Sloveniji in 16. člena Statuta Občine Brezovica je Občinski svet Občine Brezovica na 24. redni seji dne 15. 12. 2005 sprejel
P R A V I L N I K
o postopkih in merilih za vrednotenje letnega programa športa v Občini Brezovica
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
Predmet tega pravilnika je delitev sredstev za šport, ki jih Občina Brezovica zagotavlja v vsakoletnem proračunu.
S tem pravilnikom Občinski svet Občine Brezovica določa pogoje, merila in postopke za vrednotenje in razdelitev sredstev, ki jih Občina Brezovica namenja za sofinanciranje programov športa.
II. LETNI PROGRAM ŠPORTA
2. člen
Izvajanje občinskega programa športa se določi z letnim programom športa, ki ga sprejme Občinski svet Občine Brezovica.
Letni program določa programe športa, ki se sofinancirajo v tekočem proračunskem letu, obseg in vrsto dejavnosti, potrebnih za njegovo uresničevanje, in obseg sredstev, ki se zagotovijo v občinskem proračunu za sofinanciranje posameznih programov.
Predlog letnega programa športa za posamezno proračunsko leto pripravi občinska uprava.
Za uresničevanje javnega interesa v športu, opredeljenega v letnem programu, se zagotavljajo sredstva v občinskem proračunu za sofinanciranje naslednjih vsebin:
A. interesna športna vzgoja predšolskih otrok,
B. interesna športna vzgoja osnovnošolskih otrok in mladine,
C. športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami (z motnjami v razvoju),
D. interesna športna vzgoja srednješolske mladine in študentov,
E. šport otrok in mladine, usmerjene v kakovostni in vrhunski šport,
F. kakovostni in vrhunski šport,
G. športna rekreacija,
H. pohodništvo in planinstvo,
I. množične in promocijske športne prireditve v javnem interesu,
J. izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov,
K. šport invalidov in
L. posodabljanje in investicijsko vzdrževanje javnih športnih objektov.
III. UPRAVIČENCI IN POGOJI ZA PRIDOBITEV SREDSTEV ZA SOFINANCIRANJE PROGRAMOV ŠPORTA
3. člen
Za sofinanciranje programov športa iz občinskega proračuna lahko kandidirajo naslednji izvajalci programov:
a) športna društva in klubi;
b) zveza športnih društev;
c) zavodi s področja vzgoje in izobraževanja;
d) zavodi, gospodarske družbe, zasebniki in druge organizacije, ki so na podlagi zakonskih predpisov registrirane za opravljanje dejavnosti na področju športa.
Športna društva in zveza športnih društev imajo pod enakimi pogoji prednost na razpisu pred ostalimi izvajalci programov športa v občini.
4. člen
Pravico do sofinanciranja programov športa imajo nosilci in izvajalci športne dejavnosti iz prejšnjega člena tega pravilnika, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– imajo sedež v občini ali so nosilci in izvajalci športne dejavnosti, katerih člani so vrhunski športniki s stalnim prebivališčem v Občini Brezovica,
– imajo zagotovljene materialne, kadrovske in organizacijske pogoje za uresničitev načrtovanih športnih aktivnostih,
– imajo organizirano redno dejavnost in vadbo in so se registrirala vsaj v preteklem letu,
– ob prijavi na razpis občini dostavijo tudi poročilo o realizaciji programov, ki so bili sofinancirani iz proračunskih sredstev v minulem letu in plačani članarini v zadnjem koledarskem letu, kolikor so organizirani v skladu z zakonom o društvih, ter podatke o evidenci članstva, ki mora vsebovati najmanj naslednje podatke: ime in priimek ter naslov bivališča in
– občini redno dostavljajo poročila o realizaciji programov ter druge zahtevane podatke.
5. člen
Občinska proračunska sredstva, namenjena športnim programom, lahko izvajalci pridobijo le na osnovi kandidature na javnem razpisu.
IV. NAČIN IN POSTOPEK ZA VREDNOTENJE IN RAZDELITEV SREDSTEV ZA PROGRAME ŠPORTA
6. člen
Postopek javnega razpisa za sofinanciranje programov športa vodi Odbor za vzgojo, izobraževanje, otroško varstvo, kulturo in šport (v nadaljevanju: odbor).
Naloge odbora so:
– pregled prispelih prijav na javni razpis,
– vrednotenje prijavljenih in opravljenih športnih programov v skladu z določili tega pravilnika,
– priprava poročila županu,
– spremljanje izvajanja programov v skladu z določili tega pravilnika,
– priprava predlogov ukrepov in sankcij v skladu z določili 12. člena tega pravilnika,
– izvedba ostalih nalog, ki jih določi župan.
Administrativne naloge za odbor opravlja občinska uprava.
7. člen
Pravico do sofinanciranja športnih programov imajo izvajalci športnih programov, ki so izbrani na podlagi vsakoletnega javnega razpisa, ki ga objavi Občina Brezovica. Razpisni rok se časovno prilagodi postopku priprave in sprejema občinskega proračuna ter Letnega programa športa.
Razpisno dokumentacijo pripravi občinska uprava v skladu s pooblastili in z roki, ki so bili določeni v sklepu o uvedbi postopka. Besedilo javnega razpisa, vsebino razpisne dokumentacije, datum objave javnega razpisa in razpisni rok določi župan s sklepom.
8. člen
Javni razpis za sofinanciranje programov športa se objavi v Uradnem listu RS, Barjanskem listu, na spletni strani Občine Brezovica in na drug krajevno običajen način. Objava javnega razpisa mora vsebovati zlasti:
– navedbo naročnika, naslov za vložitev prijave in rok za prijavo,
– navedbo programov, ki so predmet sofinanciranja,
– pogoje, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci oziroma predlagatelji programov,
– okvirno višino sredstev, ki so na razpolago za predmet javnega razpisa,
– rok, v katerem bodo prijavljeni na razpis obveščeni o izidu javnega razpisa,
– navedbo oseb pooblaščenih za dajanje informacij,
– kraj, čas in osebo pri kateri lahko zainteresirani dvignejo razpisno dokumentacijo.
Poleg podatkov iz prejšnjega odstavka se lahko objavijo še drugi podatki, če so potrebni.
Predlagatelji se prijavijo na javni razpis z razpisno dokumentacijo in na za to predvidenih obrazcih. Razpisni rok za zbiranje prijav ne sme biti krajši od 30 dni.
9. člen
Odbor na podlagi točkovanja in meril po tem pravilniku opravi izbor programov in izdela predlog razdelitve razpoložljivih sredstev, ki jih za sofinanciranje programov športa zagotavlja občinski proračun.
Odbor pripravi končni predlog za izbor programov za sofinanciranje, za kar občinska uprava izda sklep o izboru, ter obvesti župana in vse predlagatelje, ki so s svojimi programi kandidirali na javni razpis.
Predlagatelji imajo pravico vpogleda v predložene programe in njihovo vrednotenje.
Predlagatelji, ki niso bili izbrani ali menijo, da njihovi programi v skladu z merili niso bili ustrezno ovrednoteni, lahko v 8-ih dneh po prejemu obvestila, vložijo pisno pritožbo pri županu. Župan pozove odbor za dodatno obrazložitev, ki jo mora podati v 10-ih dneh. Na podlagi dodatne obrazložitve pa župan v roku 8-ih dni pritožbi s sklepom ugodi ali jo zavrne. Na sklep župana ni pritožbe, v skladu z zakonodajo pa je možno uporabiti druga pravna sredstva.
V. NAČIN FINANCIRANJA
10. člen
Pogodbe z izbranimi izvajalci športnih programov sklene župan.
Pogodbe med izvajalcem javnega razpisa ter izvajalci športnih programov vsebujejo: podatke obeh skleniteljev pogodbe, vsebino in obseg programa, čas realizacije programa, roke za oddajo poročil, višino sredstev, ki se zagotovijo iz proračuna občine, način nadzora nad porabo sredstev, določilo o vračilu sredstev v primeru nenamenske porabe sredstev ter druge medsebojne pravice in dolžnosti.
Na osnovi podpisanih pogodb se odobrena sredstva za sofinanciranje nakazujejo na račune izvajalcev programov na način, ki je opredeljen v posameznih pogodbah.
Če izbrani izvajalec ne vrne in ne podpiše pogodbe v roku 15 dni od prejema, se šteje, da je od pogodbe in od zahteve za sofinanciranje odstopil.
11. člen
Če proračun za tekoče koledarsko leto še ni sprejet, se izbranim izvajalcem športnih programov zagotavljajo proračunska sredstva v skladu s pravili, ki veljajo za začasno financiranje, pogodbe o začasnem financiranju pa se z izbranimi izvajalci lahko sklenejo največ do višine sredstev, ki je sorazmerna s porabljenimi sredstvi za enako obdobje v preteklem letu. Po preteku začasnega financiranja se izplačana sredstva v tem obdobju, vključijo v letno pogodbo o financiranju izbranih izvajalcev športnih programov.
12. člen
Izvajalci programov morajo oddati na predpisanih obrazcih najkasneje do 28. februarja naslednje leto letno poročilo o izvedbi programov z dokazili o izpolnitvi prevzetih obveznosti. Vsi izvajalci, ki prejmejo za izvedbo programa v tekočem letu več kot 1,000.000 tolarjev, morajo najkasneje do 31. 8. tekočega leta podati tudi polletno poročilo. V primeru, da se na osnovi podanega polletnega poročila ali izvedenega nadzora ugotovi neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti izvajalcev športnih programov, se izvajalcu teh programov ustrezno zmanjšajo ali ukinejo sredstva, zagotovljena v pogodbi. V primeru ugotovitve nepravilnosti na osnovi letnega poročila, se neupravičeno pridobljena sredstva poračunajo v naslednjem proračunskem obdobju. Če izvajalec v naslednjem proračunskem obdobju ne izvaja več programov, ki se sofinancirajo iz občinskega proračuna, jih je dolžan, vključno z zakonskimi zamudnimi obrestmi vrniti v občinski proračun.
Enako kot v prejšnjem odstavku, se ravna v primeru, če se ugotovi, da je izvajalec prejel, oziroma so mu bila odobrena proračunska sredstva za namen znotraj vsebine, za katero stroški dejansko ne nastajajo. Če izvajalec do roka, navedenega v prejšnjem odstavku ni dostavil celotnega poročila, se smatra, da programov ni izvajal in je dolžan vsa realizirana proračunska sredstva, vključno z zakonskimi zamudnimi obrestmi vrniti v občinski proračun.
V primeru, da izvajalec programa zaradi prenehanja delovanja, zmanjšanega obsega dela, ipd. ne porabi vseh odobrenih sredstev, župan s sklepom prerazporedi ta sredstva drugim izvajalcem programov.
13. člen
Nadzor nad namensko porabo dodeljenih sredstev opravlja Odbor za vzgojo, izobraževanje, otroško varstvo, raziskovalno dejavnost, kulturo in šport, nadzorni odbor ter strokovni sodelavec Občine Brezovica, zadolžen za področje športa.
14. člen
Sredstva za sofinanciranje oziroma financiranje ostalih nalog s področja športne dejavnosti, prireditve in programe, ki jih ni mogoče predvideti vnaprej, so pa pomembni za promocijo občine, se zagotovi iz drugih ustreznih proračunskih postavk.
Sredstva se upravičencem dodelijo s sklepom župana na osnovi predloga odbora, ki preveri utemeljenost vlog.
15. člen
Sestavni del tega pravilnika v prilogi so Merila za sofinanciranje in vrednotenje letnih programov športa v Občini Brezovica. Merila in točkovanje za vrednotenje posameznih športnih programov in zvrsti se lahko v skladu s postopkom obravnave Letnega programa športa dopolnjujejo in spreminjajo, če tako odločitev sprejme Občinski svet.
Spremembe pravilnika in meril za vrednotenje programov športa je potrebno sprejeti pred objavo javnega razpisa za sofinanciranje športnih programov v tekočem koledarskem letu.
16. člen
S sprejetjem tega pravilnika preneha veljati Pravilnik za vrednotenje športnih programov v Občini Brezovica (Uradni list RS, št. 39/02).
17. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi, merila za vrednotenje letnih programov športa pa se uporabljajo od 1. 1. 2006 dalje.
Št. 30/2005
Brezovica, dne 15. decembra 2005
Župan
Občine Brezovica
Drago Stanovnik l. r.
                                  MERILA
    za sofinanciranje in vrednotenje letnih programov športa v Občini
                                Brezovica
                                    I
    Ta Merila za sofinanciranje in vrednotenje letnih programov športa se
uporabljajo za točkovanje prijav predlagateljev letnih programov športa,
ki prispejo na javni razpis in se uporabljajo za izbiro ter ovrednotenje
programov ter dodelitev finančnih sredstev posameznim programom in
upravičencem.
                                    II
    Proračunska sredstva so največkrat samo del sofinanciranja določenih
programov, ki so realizirani z volonterskim delom in pomočjo sponzorjev
ali donatorjev. Zato planiranje in realizacijo vseh programov v športu ni
mogoče v celoti predvideti, zaradi česar tudi stroškov dejanske izvedbe
praktično ni mogoče normativno dosledno urediti.
                            Osnovno točkovanje:
                                    III
    Športni programi se na podlagi prijav na javni razpis v posameznem
razpisnem obdobju sofinancirajo na podlagi izhodišč in usmeritev
nacionalnega programa športa in skladno s sprejetimi izhodišči in
usmeritvami vsakoletnega programa športa na občinski ravni, in sicer se
točkujejo s točkami za naslednje vsebine:

    Pog. A – interesna športna vzgoja predšolskih otrok:
    a) Program: Zlati sonček
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: najmanj 30 ur/skupino
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa in strokovni
kader, najmanj 15 prijavljenih otrok/skupino.
    Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader, najem 60 ur
objekta na skupino, v kateri je največ 24 otrok.
    Upravičenci: javni vrtci in drugi izvajalci ob izpolnjevanju drugih
pogojev.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5 točk) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    b) drugi športni programi in dejavnosti za predšolske otroke, ki
upravičijo svoje vlogo in pomen za razvijanje osnovnih gibalnih znanj
otrok
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: najmanj 30 ur/skupino
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen lasten prostor in strokovni kader,
najmanj 15 otrok /skupino
    Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader, najem 60 ur
objekta na skupino, v kateri je največ 24 otrok.
    Upravičenci: javni vrtci in drugi izvajalci ob izpolnjevanju drugih
pogojev.
    Merila za izbor:
    – višina izračunane cene programa na otroka brez subvencije občine (1
5 točk),
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–5 točk),
    – primernost objekta oziroma lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5
točke),
    – številčnost skupine (1–5 točke).
    Opomba: notranja razdelitev sredstev poglavja »A« med a, b, c
vsebinami predlaga pristojen odbor na podlagi pregleda in števila dejansko
prispelih vlog na razpis.

    Pog. B – interesna športna vzgoja osnovnošolskih otrok in mladine (od
6. do 15. leta):
    a) program: Zlati sonček
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: najmanj 30 ur/skupino izven časa rednega pouka oziroma urnika
šole
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen lasten prostor in strokovni kader,
najmanj 15 otrok in največ 20 otrok/skupino.
    Sofinancira se: propagandno gradivo, organizacija in izpeljava
občinskih šolskih prvenstev, strokovni kader, objekt.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost objekta za izvajanje dejavnosti (1–5 točke) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    b) program: Krpan
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: najmanj 30 ur/skupino izven časa rednega pouka oziroma urnika
šole
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen lasten prostor in strokovni kader,
najmanj 15 otrok in največ 20 otrok/skupino.
    Sofinancira se: propagandno gradivo, organizacija in izpeljava
občinskih šolskih prvenstev, strokovni kader, objekt.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost objekta za izvajanje dejavnosti (1–5 točke) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    c) program: Naučimo se plavati
    Največje število točk: 60 točk.
    Obseg: najmanj 20 ur/skupino neposrednega dela otrok v bazenu.
    Pogoj za izvedbo: izjava upravljavca o možni uporabi bazena, največ 10
otrok/skupino.
    Sofinancira se: najem objekta – bazen in strokovni kader za izvedbo
20-urnih tečajev plavanja na skupino, v kateri je največ 10 otrok in
propagandno gradivo.
    Upravičenci: šole in drugi izvajalci ob izpolnjevanju drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    – višina izračunane cene programa na otroka brez subvencije občine (1
20 točk),
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
15 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–15 točk),
    – primernost objekta za izvajanje dejavnosti (1–5 točke),
    – število otrok neplavalcev (1–5 točke).
    d) drugi športni programi –plesni tečaji ipd. izven okvira obveznega
pouka – urnika šole
    Največje število točk: 20 točk
    Obseg: najmanj 80 ur/skupino v popoldanskem času ali ob vikendih in v
času počitnic.
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen lasten prostor in strokovni kader,
največ 20 otrok /skupino
    Sofinancira se: propagandno gradivo, organizacija in izpeljava
občinskih šolskih prvenstev in strokovni kader za izvedbo 80-urnih
programov na skupino, v kateri je največ 20 otrok.
    Upravičenci: šole in drugi izvajalci ob izpolnjevanju drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    – višina izračunane cene programa na otroka brez subvencije občine (1
5 točk),
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
5 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–5 točk),
    – primernost objekta za izvajanje dejavnosti (1–2 točke) in
    – številčnost skupine (1–3 točke).
    e) športni oddelki OŠ/dodatne ure pouka športne vzgoje
    Največje število točk: 60 točk.
    Obseg: najmanj 40 ur/skupino z izvedbo vsaj enega tečaja (plavanja,
smučanja, rolkanja …).
    Pogoj za izvedbo: umeščenost v šolski urnik pouka in izvedba vsaj
enega letnega tečaja za pridobitev dodatnih športnih znanj.
    Sofinancira se: propagandno gradivo, organizacija in izpeljava
občinskih šolskih prvenstev in strokovni kader za izvedbo 80-urnih
programov na skupino, v kateri je največ 20 otrok.
    Merila za izbor:
    – višina izračunane cene programa na otroka brez subvencije občine (1
25 točk),
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
25 točk),
    – številčnost oddelka (1–10 točke).
    f) šolska športna tekmovanja za dečke in deklice v izbranih športnih
zvrsteh (različnih disciplinah), ki se selekcionirajo – od občinskega
prvaka, področnega in regijskega zmagovalca do polfinalnega tekmovanja za
naslov državnega prvaka, in sicer:
    – organizacija in izvedba občinskega tekmovanja
    Število točk: 20 točk
    Sofinancirajo se: prevozi ostalih šolskih ekip na tekmovanje, malica
za udeležence, sodniki, priznanja udeležencem in organizacija programa.
    – organizacija in izvedba regijskega in področnega tekmovanja
    Število točk: 40 točk
    Sofinancirajo se: malica za udeležence, sodniki, priznanja
udeležencem, dodatne ure strokovnega kadra za pripravo šolske ekipe; ali
pa prevoz, spremstvo in prehrana udeležencev, če gre ekipa na gostovanje
    – organizacija in izvedba četrt/pol/finalnega tekmovanja
    Število točk: 60 točk
    Sofinancirajo se: malica za udeležence, sodniki, priznanja
udeležencem, dodatne ure strokovnega kadra za pripravo šolske ekipe; ali
pa prevoz, spremstvo in prehrana udeležencev, če gre ekipa na gostovanje.
    Opomba: notranja razdelitev sredstev poglavja »B« med a, b, c, d, e, f
vsebinami predlaga pristojen odbor na podlagi pregleda in števila dejansko
prispelih vlog na razpis.

    Pog. C – športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami
    a) programi v obsegu najmanj 80 ur/skupino izven rednega pouka –
urnika šole
    Največje število točk: 60 točk.
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor in strokovni kader, največ 10
otrok/skupino
    Sofinancira se: strokovni kader.
    Upravičenci: šole in drugi izvajalci, ki izpolnjujejo pogoje za delo z
osebami s posebnimi potrebami.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
20 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–20 točk),
    – primernost objekta za izvajanje dejavnosti (1–10 točke),
    – številčnost skupine (1–10 točk).
    b) programi šolskih športnih tekmovanj za učence s posebnimi potrebami
    Število točk: odvisno od ravni tekmovanja (20–60 točk)

    Pog. D – interesna športna vzgoja srednješolske mladine in študentov –
organizirana in vodena športna vadba (od 15 do 25 let) v izbranih športnih
panogah
    a) programi v obsegu najmanj 80 ur/skupino v popoldanskem času oziroma
izven rednega pouka šole
    Največje število točk: 80 točk.
    Pogoj za izvedbo: objekt/igrišče za vadbo in strokovni kader, največ
20 udeležencev/skupino
    Sofinancira se: materialni stroški objekta in strokovni kader.
    Upravičenci: osnovne in srednje šole, športna društva in klubi, drugi
izvajalci, ki izpolnjujejo pogoje za izvedbo.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
20 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–20 točk),
    – višina izračunane cene programa na udeleženca brez subvencije občine
(1–15 točk),
    – številčnost skupine (1–15 točke) in
    – primernost objekta za izvajanje dejavnosti (1–10 točki).
    b) organizacija in izvedba športnega tekmovanja na občinski ravni v
lokalno tradicionalnih kolektivnih športnih panogah (košarka, mali
nogomet, odbojka, rokomet …)
    Največje število točk: 20 točk.
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor in organizacijski kader za
izvedbo, najmanj 4 ekipe, min čas – dolžina tekmovanja: 4 ure.
    Sofinancira se: objekt, organizacijski kader in sodnike.
    Upravičenci: športna društva in klubi, drugi izvajalci, ki
izpolnjujejo pogoje za izvedbo.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
5 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–5 točk),
    – višina stroškov za izvedbo tekmovanja (1–5 točk),
    – številčnost ekip (1–3 točk),
    – primernost objekta za izvedbo tekmovanja (1–2 točki).
    c) organizacija in izvedba športnega tekmovanja na občinski ravni v
lokalno tradicionalnih individualnih športnih panogah (namizni tenis,
tenis, badminton, gorsko/cestno kolesarstvo, kros …)
    Največje število točk: 20 točk.
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor in organizacijski kader za
izvedbo, najmanj 15 udeležencev tekmovanja.
    Sofinancira se: objekt/igrišče, organizacijski kader in sodnike.
    Upravičenci: športna društva in klubi ter drugi izvajalci, ki
izpolnjujejo pogoje za izvedbo.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
5 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–5 točk),
    – višina stroškov za izvedbo tekmovanja (1–5 točk),
    – številčnost ekip (1–3 točk),
    – primernost objekta za izvedbo tekmovanja (1–2 točki).
    Opomba: notranja razdelitev sredstev poglavja »D« med a, b, c in d
vsebinami predlaga odbor na podlagi pregleda in števila dejansko prispelih
vlog na razpis.

    Pog. E – šport otrok in mladine, usmerjene v kakovostni in vrhunski
šport – ki tekmujejo v organiziranih sistemih državnih panožnih zvez –
(šport mladih do 18 let)
    Obseg programov je odvisen od starostne kategorije udeležencev, vrste
in drugih posebnosti športne panoge, tekmovalne uvrstitve v pretekli
sezoni ter glede na tradicijo in razvitost v okolju glede na status in
razširjenost športne panoge (olimpijska ali neolimpijska športna panoga).
    Starostnim skupinam do 12 let se praviloma priznavajo 160-urni
program, skupinam nad 12 let pa praviloma 240-urni program.
    A) individualne športne panoge:
    – 160-urni programi vodene strokovne vadbe (2 x tedensko po 2 uri)
    Število točk: 120 točk
    – 240-urni programi vodene strokovne vadbe (3 x tedensko po 2 uri)
    Število točk: 180 točk
    – 320-urni programi vodene strokovne vadbe (4 x tedensko po 2 uri)
    Število točk: 240 točk
    – 400-urni program vodene strokovne vadbe (5 x tedensko po 2 uri)
    Število točk: 300 točk
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor (objekt/igrišče) in strokovni
kader za izvedbo, najmanj 6 športnikov na vadbeno skupino; v kolikor
vadbena skupina ne šteje minimalno 6 športnikov, se vadbene skupine lahko
združujejo, oziroma se število točk sorazmerno zniža.
    Sofinancira se: stroške priprave objekta/igrišča za tekmovanje in
strokovni kader.
    B) kolektivne športne panoge:
    – 160-urni programi vodene strokovne vadbe (2 x tedensko po 2 uri)
    Število točk: 240 točk
    – 240-urni programi vodene strokovne vadbe (3 x tedensko po 2 uri)
    Število točk: 360 točk
    – 320-urni programi vodene strokovne vadbe (4 x tedensko po 2 uri)
    Število točk: 480 točk
    – 400-urni program vodene strokovne vadbe (5 x tedensko po 2 uri)
    Število točk: 600 točk
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor (objekt/igrišče) in strokovni
kader za izvedbo, najmanj dvojno število športnikov na tekmovalno skupino
(ki naenkrat nastopa za ekipo na igrišču).
    Sofinancira se: stroške priprave objekta/igrišča za tekmovanje in
strokovni kader.
    Upravičenci za sofinanciranje iz naslova individualnih in kolektivnih
športnih panog so:
    športna društva in klubi ter rangirani športniki posamezniki z
veljavnim statusom.
    Druga merila za izbor in določitev obsega programa:
    (1) število vseh ekip predlagatelja (starostnih selekcij) s katerimi
nastopa v uradnem ligaškem tekmovanju na ravni državne panožne zveze (1–10
točk); pri čemer se vsaka starostna kategorija nastopajočih vrednoti z 2
točkama,
    (2) rang ligaškega tekmovanja in tekmovalna uspešnost predlagatelja v
zadnji tekmovalni sezoni (1–20 točk); pri čemer je I. liga 20 točk, II.
liga 15 točk, III. liga 10 točk in IV. liga 5 točk; če tekmovalni sistem
nima toliko kakovostnih nivojev, se njegova zadnja državna liga šteje za
zgoraj navedeno IV. ligo, za vse športne panoge organizirane po turnirskem
načinu tekmovanja se šteje IV.liga.
    (3) številčnost ekipe in število tekmovalcev, ki so prijavljeni za
nastopanje v posamezni ekipi predlagatelja (1–10 točk); pri čemer je več
kot 20 članska ekipa 10 točk, 16–19 članov 8 točk, 12–15 članov 6 točk, 8
11 članov 4 točke, nad 4–7 članov 2 točki, 2–3 člana 1 točka.
    (4) razvitost, položaj ter uspešnost športne panoge v širšem okolju
(1–10 točk); pri čemer se šteje sodelovanje športne discipline na zadnjih
OI za 10 točk, na SP za 8 točk, na EP za 6 točk, na drugih mednarodnih
tekmovanjih (sred. igre, alpe-jadran …) 4 točke, na ravni države (več kot
10 društev in klubov, članov državne panožne zveze) 2 točki.

    Pog. F – kakovostni in vrhunski šport posameznikov in ekip, ki
tekmujejo v organiziranih sistemih državnih panožnih zvez – (šport
odraslih nad 18 let):
    A) individualne športne panoge:
    Upravičenci so športna društva in klubi, pri katerih posamezniki –
njihovi člani redno nastopajo v uradnih tekmovalnih sistemih državnih
panožnih zvez za naslove državnih prvakov in dosegajo (glede na uvrstitev
v pretekli tekmovalni sezoni) naslednje rezultate:
    – skupna uvrstitev v drugo polovico od vseh nastopajočih tekmovalcev v
svoji tekmovalni disciplini na ravni države
    Število točk: 30 točk
    – skupna uvrstitev v prvo polovico od vseh nastopajočih tekmovalcev
    Število točk: 60 točk
    – skupna uvrstitev med prvo četrtino od vseh nastopajočih tekmovalcev
    Število točk: 75 točk
    – skupna uvrstitev na eno izmed prvih štirih mest v posamezni
disciplini
    Število točk: 100 točk
    – posameznik, ki tekmuje tudi v mednarodnem sistemu klubskih tekmovanj
v neolimpijski športni disciplini /kot predstavnik – član drž. rep.
Slovenije/
    Število točk: 150 točk
    – posameznik, ki tekmuje tudi v mednarodnem sistemu klubskih tekmovanj
v olimpijski športni disciplini /kot predstavnik – član drž. rep.
Slovenije/
    Število točk: 200 točk
    Sofinancira se: najemnina objekta za 320 ur programa oziroma za
vrhunske športnike v individualnih športnih panogah največ 1200 ur
programa ter v kolektivnih športnih panogah za ekipe, katerih člani so
vrhunski športniki, 1200 ur programa.
    Športnik posameznik, član športnega društva oziroma kluba, ki
uveljavlja kandidaturo, mora imeti stalno prebivališče na območju Občine
Brezovica.
    B) kolektivne športne panoge:
    Upravičenci so športna društva in klubi, ki redno nastopajo v uradnih
tekmovalnih sistemih državnih panožnih zvez za naslove državnih prvakov in
dosegajo /glede na uvrstitev v pretekli tekmovalni sezoni/ naslednje
rezultate:
    – tekmovanje, po kakovosti v zadnji ali (IV.) organizirani državni
uradni ligi
    Število točk: 200 točk.
    – tekmovanje, po kakovosti organizirano v predzadnji ali (III.)
državni uradni ligi
    Število točk: 400 točk
    – ekipa, ki tekmuje tudi v mednarodnem sistemu klubskih tekmovanj v
neolimpijski športni disciplini /kot predstavnik Slovenije/
    Število točk: 500 točk
    – tekmovanje, po kakovosti organizirano v drugi ali (II.) državni
uradni ligi
    Število točk: 600 točk
    – tekmovanje, po kakovosti organizirano v prvi (I.) najkvalitetnejši
državni ligi
    Število točk: 800 točk
    – ekipa, ki tekmuje tudi v mednarodnem sistemu klubskih tekmovanj v
olimpijski športni disciplini /kot predstavnik Slovenije/
    Število točk: 1000 točk
    Sofinancira se: najemnina objekta za 320 ur programa oziroma za
vrhunske športnike v individualnih športnih panogah največ 1200 ur
programa ter v kolektivnih športnih panogah za ekipe, katerih člani so
vrhunski športniki, 1200 ur programa.
    Merila za izbor upravičencev:
    (1) število vseh ekip predlagatelja (starostnih selekcij) s katerimi
nastopa v uradnem ligaškem tekmovanju na ravni državne panožne zveze (1–10
točk); pri čemer se vsaka starostna kategorija nastopajočih vrednoti z 2
točkama,
    (2) rang ligaškega tekmovanja in tekmovalna uspešnost predlagatelja v
zadnji tekmovalni sezoni (1–20 točk); pri čemer je I. liga 20 točk, II.
liga 15 točk, III. liga 10 točk in IV. liga 5 točk; če tekmovalni sistem
nima toliko kakovostnih nivojev, se njegova zadnja državna liga šteje za
zgoraj navedeno IV. ligo, za vse športne panoge organizirane po turnirskem
načinu tekmovanja se šteje IV. liga.
    (3) številčnost ekipe in število tekmovalcev, ki so prijavljeni za
nastopanje v posamezni ekipi predlagatelja (1–10 točk); pri čemer je več
kot 20 članska ekipa 10 točk, 16–19 članov 8 točk, 12–15 članov 6 točk, 8
11 članov 4 točke, nad 4–7 članov 2 točki, 2–3 člana 1 točka.
    (4) razvitost, položaj ter uspešnost športne panoge v širšem okolju
(1–20 točk); pri čemer se šteje sodelovanje športne discipline na zadnjih
OI za 20 točk, na SP za 16 točk, na EP za 12 točk, na SredI 8 točk, na
ravni države (več kot 20 društev in klubov, članov državne panožne zveze)
6 točk, na ravni države (več kot 10 društev in klubov, članov državne
panožne zveze) 3 točke.
    (5) tradicija, organiziranost in minulo delovanje športne panoge v
občinskem prostoru (1–10 točk); pri čemer je za 30 in več let delovanja 10
točk, za 25 let 8 točk, za 20 let 6 točk, za 15 let 4 točke, za 10 let
nepretrganega delovanja 2 točki.

    Pog. G – športna rekreacija
    a) programi 80-urne organizirane športno rekreativne vadbe na skupino,
v kateri sodeluje najmanj 12 članov/članic društva ali udeležencev
programa v kolektivni panogi in 8 članov v individualni panogi.
    Največje število točk: 80 točk.
    Sofinancira se: strošek uporabe objekta ali priprave igrišča,
strokovno organizacijski kader za izvedbo programa in organizacija
programa:
    – programi za starše z otroki (od tega v skupini vsaj polovica otrok)
    – programi za starejše od 60 let
    Pogoji za izvedbo: zagotovljen prostor, strokovni in organizacijski
kader za izvedbo.
    Upravičenci: športna društva, klubi, in drugi izvajalci, ki
izpolnjujejo pogoje za izvedbo.
    Merila za izbor:
    – število članstva s plačano članarino in urejeno evidenco (1–30
točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–20 točk),
    – delež mladine (1–20 točk) in
    – individualna ali kolektivna šport. panoga (5–10 točk).
    b) programi za ohranjanje zdravja in preprečevanje negativnih posledic
življenja in dela s pospeševanjem redne aktivnosti – 80-urni program
rekreacije v različnih športnih panogah v skladu z osnovno dejavnostjo
društva:
    Največje število točk: 80 točk.
    Sofinanciranje: strošek uporabe objekta ali priprave igrišča,
strokovno organizacijski kader za izvedbo programa in organizacija
programa.
    Pogoji za izvedbo: zagotovljen objekt ali prostor in organizacijski
kader za izvedbo.
    Upravičenci: športna društva in klubi.
    Merila za izbor:
    – število članstva s plačano članarino in urejeno evidenco (1–30
točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–20 točk),
    – delež mladine (1–20 točk) in
    – individualna ali kolektivna šport. panoga (5–10 točk).
    c) tečajne oblike programov športa interesnih skupin pod ustreznim
strokovnim vodstvom (aerobika, plesni tečaj, ipd.) v obsegu najmanj 25 ur
in najmanj 15 udelež./skupino
    Največje število točk: 20 točk.
    Pogoji za izvedbo: zagotovljen prostor in strokovni kader za izvedbo.
    Upravičenci: športna društva in drugi izvajalci ob izpolnjevanju
drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    število udeležencev (1–10 točk),
    usposobljenost strokovnega kadra (1–5 točk),
    stalnost – tradicija izvajanja programa v minulih letih (1–5 točk).
    Opomba: notranja razdelitev sredstev poglavja »G« med a, b, c vsebini
predlaga pristojen odbor na podlagi pregleda in števila dejansko prispelih
vlog na razpis.

    Pog. H – pohodništvo in planinstvo
    1) Otroci in mladina
    A) Planinska skupina
    a) Ciciban planinec
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: 80-urni program za otroke stare do 6 let
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa in strokovni
kader, najmanj 15 prijavljenih otrok /skupino.
    Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader (tj. mentor
planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije), avtobusni prevozi
otrok za izvedbo programa v kateri je največ 24 otrok.
    Upravičenci: javni vrtci in drugi izvajalci ob izpolnjevanju drugih
pogojev.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5 točk) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    b) Mladi planinec
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: 80-urni program za otroke stare od 6 do 15 let
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa in strokovni
kader, najmanj 15 prijavljenih otrok /skupino.
    Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader (tj. mentor
planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije), najem objekta za
izvedbo programa v kateri je največ 20 otrok.
    Upravičenci: šole in drugi izvajalci ob izpolnjevanju drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5 točk) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    c) Mladi za mlade
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: 80-urni program za otroke stare od 15 do 18 let
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa in strokovni
kader, najmanj 15 prijavljenih otrok /skupino.
    Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader (tj. mentor
planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije), najem objekta za
izvedbo programa v kateri je največ 20 otrok.
    Upravičenci: šole in drugi izvajalci ob izpolnjevanju drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5 točk) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    B) Planinska šola
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: 64-urni program
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa in strokovni
kader, največ 10 otrok od 9 do 15 leta.
    Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader (tj. mentor
planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije), najem 40 ur
objekta.
    Upravičenci: planinska društva in drugi izvajalci ob izpolnjevanju
drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5 točk) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    C) Planinski izlet, pohod, tura, turni smuk, planinsko orientacijsko
tekmovanje
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: 80-urni program z 10 izleti
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa in strokovni
kader, najmanj 10 izletov s skupino do 10 otrok.
    Sofinancira se: propagandno gradivo in strokovni kader (tj. mentor
planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije.
    Upravičenci: planinska društva in drugi izvajalci ob izpolnjevanju
drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5 točk) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    D) Planinski tabor
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: 120-urni program; poletni tabor (deset dni v obsegu 120 ur),
zimski tabor (pet dni v obsegu 60 ur), tabor v tujini (en dan je 15 ur).
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa in strokovni
kader, skupina do 30 otrok od 6 do 18 leta.
    Sofinancira se: propagandno gradivo in strokovni kader (tj. mentor
planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije.
    Upravičenci: planinska društva in drugi izvajalci ob izpolnjevanju
drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5 točk) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    E) Športni dan
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: 20-urni program z dvema izletoma.
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa in strokovni
kader, najmanj 2 izleta s skupino do 10 otrok od 6 do 15 leta, program
mora biti izpeljan v sodelovanju z osnovno šolo.
    Sofinancira se: propagandno gradivo in strokovni kader (tj. mentor
planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije.
    Upravičenci: planinska društva in drugi izvajalci ob izpolnjevanju
drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5 točk) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    2) Rekreacija
    A) Planinska skupina
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: 80-urni program.
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa in strokovni
kader, skupina do 20 udeležencev.
    Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader (tj. mentor
planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije), najem objekta.
    Upravičenci: planinska društva in drugi izvajalci ob izpolnjevanju
drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5 točk) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    B) Planinski izlet, pohod, tura, turni smuk, planinsko orientacijsko
tekmovanje
    Največje število točk: 30 točk
    Obseg: 80-urni program z 10 izleti.
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa in strokovni
kader, najmanj 10 izletov s skupino do 10 udeležencev.
    Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader (tj. mentor
planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije), najem objekta.
    Upravičenci: planinska društva in drugi izvajalci ob izpolnjevanju
drugih pogojev.
    Merila za izbor:
    – izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih tovrstnih programov (1
10 točk),
    – ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega kadra (1–10 točk),
    – primernost lokacije za izvajanje dejavnosti (1–5 točk) in
    – številčnost skupine (1–5 točk).
    Opomba: notranja razdelitev sredstev poglavja »H« med navedenimi
vsebinami predlaga pristojen odbor na podlagi pregleda in števila dejansko
prispelih vlog na razpis.

    Pog. I – množične in promocijske športne prireditve v javnem interesu
    Obsegajo naslednje vsebine oziroma programe:
    a) javne množične športne prireditve (pohodništvo, tek, kolesarstvo
ipd.)
    Največje število točk: 100 točk.
    Obseg: od 4–8 ur na posamezno prireditev, organizirane in izvedene v
skladu z zakonom o javnih zbiranjih in predpisi, ki urejajo prijavo,
organizacijo in izvedbo športne prireditve (ne velja za pohodništvo).
    Pogoj za izvedbo: najmanj 100 udeležencev, ustrezna soglasja za
uporabo prostora (zapore cest idr.), strokovno organizacijski kader za
izvedbo; za pohodništvo najmanj 50 udeležencev.
    Upravičenci: športna društvi in klubi, drugi izvajalci, ki
izpolnjujejo pogoje za izvedbo.
    Sofinancirajo se: materialni stroški organizacije in izvedbe
prireditve.
    Merila za izbor in vrednotenje:
    (1) število uradno registriranih udeležencev (s plačano štartnino
oziroma stroški pohoda)
    (1–45 točk),
    (2) delež lastnih sredstev in drugih neproračunskih sredstev
predlagatelja za izvedbo prireditve
    (1–25 točk),
    (3) vključenost prireditve v koledar tovrstnih prireditev na ravni
države
    (1–10 točk),
    (4) tradicija in minule izkušnje pri izvedbi te ali podobnih
prireditev v preteklosti
    (1–10 točk),
    (5) namembnost prireditve čim večji populaciji (po starosti in spolu)
    (1–10 točk).
    b) večje prireditve športnih društev in klubov, ki praznujejo okrogle
obletnice delovanja in ob jubileju izvedejo javno športno rekreativno
prireditev
    Število točk: 20–100 točk.
    Pogoj za izvedbo: najmanj 10 let nepretrganega delovanja, zagotovljen
prostor za izvedbo in najmanj 100 udeležencev javne prireditve,
prijavljena prireditev v skladu s predpisi.
    Upravičenci: športna društva in klubi za 10, 20, 25, 30, 40, 50 itd.
let delovanja.
    Sofinancirajo se: materialni stroški organizacije in izvedbe
prireditve glede na obseg prireditve; praviloma vsako društvo, ki
izpolnjuje zgornji pogoj jubileja in vloži vlogo.
    Merila za vrednotenje: za 10 let 20 točk, za 20 let 40 točk, za 25 let
50 točk za 30 let 60 točk, za 40 let 80 točk, za 50 in več let 100 točk.
Če se razen jubilejne slovesnosti ne izvede javna športno-rekreativna
prireditev in če le-ta ne traja najmanj 4 ure, se prizna polovica točk.

    Pog. J – izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih
kadrov (trenerjev, vaditeljev, študentov fakultete za šport idr.), ki
delujejo v društvih in klubih:
    Upravičenci so društva in klubi in drugi izvajalci športnih programov,
pri katerih posamezni strokovni kadri vodijo posamezno športno dejavnost
ali program:
    a) tekoče izpopolnjevanje za pridobitev/potrditev licence
    50 točk
    b) izobraževanje za pridobitev strokovnega naziva (trener, vaditelj)
    80 točk
    c) usposabljanje – drugi strokovni programi – seminarji, tečaji, ipd.
(po katalogu ustrezno verificiranih izvajalcev izobraževanja)
    30 točk
    Pogoj za sofinanciranje je, da kandidat aktivno deluje v športnem
društvu ali klubu.

    Pog. K – šport invalidov
    a) programi vodene rekreativne vadbe pod strokovnim vodstvom v obsegu
najmanj 80 ur/skupino
    Največje število točk: 50 točk.
    Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor in strokovni kader, najmanj 10
udeležencev/skupino, če je društvo ali klub registrirano (ima sedež)
oziroma deluje na območju Občine Brezovica.
    Sofinancira se: objekt in strokovni kader.
    Merila za izbor izvajalcev:
    – obseg programa, glede na trajanje – čas: (1–20 točk),
    – usposobljenost strokovnega kadra za organizirano vadbo: (1–10 točk);
    – število udeležencev v skupini: (1–10 točk),
    – stopnja telesne okvare vključenih invalidov športnikov (po
kategorizaciji): (1–5 točk),
    – tradicija uspešnost izvedbe programa v preteklih letih: (1–5 točk);
    b) udeležba na uradnih tekmovanjih za invalide, organiziranih drugje
na ravni države Največje število točk: 50 točk.
    Upravičenci za kandidaturo so športniki posamezniki (invalid s
statusom) ter invalidska društva ter drugi izvajalci, ki izkažejo svojo
upravičenost do sofinanciranja teh programov za redno vadbo oziroma
tekmovanje športnikov invalidov z območja Občine Brezovica, ki nastopajo v
njihovih vrstah.
    Sofinacirajo se stroški uporabe objekta, strokovni kader ter udeležba
domačih športnikov invalidov na tekmovanjih na državni ravni nad občinsko
ravnjo.
    Merila za prednostni izbor invalidov športnikov – udeležencev
tekmovanj nad občinsko ravnjo in na ravni države:
    – dosežen rezultat in rang tekmovanja na ravni države v pretekli
sezoni (1–25 točk),
    – invalid športnik z ustreznim statusom in kategorizacijo (1–15 točk
glede na stopnjo po kategorizaciji);
    – izkazan interes društva, pristojne strokovne ali invalidske
organizacije po udeležbi (1–10 točk).

    Pog. L – posodabljanje in investicijsko vzdrževanje javnih športnih
objektov
    Upravičenci:
    Pogoj za upravičenost do sofinanciranja iz tega naslova je ustrezno
urejen status objekta v lasti (ali solasti) Občine Brezovica, oziroma da
je bil ta športni objekt razglašen s posebnim sklepom lokalne skupnosti o
določitvi javnih športnih objektov v Občini Brezovica. Upravičenci so
solastniki ali upravljavci teh objektov v skladu s pogodbo med njimi in
občino ali na podlagi odloka.
    Sofinancirajo se materialni stroški v zvezi z novogradnjo,
investicijskim vzdrževanjem igrišč in nakupom nove opreme za izvedbo
javnih programov, ki jih upravičenci lahko dokažejo s predložitvijo
plačanih računov za nakup blaga in storitev.
    Merila za izbor:
    – velikost športnega objekta oziroma športne površine (1–10 točk),
    – število vseh različnih programov oziroma izvajalcev, ki uporabljajo
predmetni objekt /igrišče v okviru programov javnega interesa (1–10 točk),
    – skupno število ur povprečne dnevne zasedenosti objekta (1–10 točk),
    – višina zahtevanih sredstev glede na delež lastnih (neproračunskih)
sredstev predlagatelja glede na dani zahtevek (1–10 točk),
    – sofinanciranje projekta iz sredstev države (MŠZŠ, Fundacija za šport
idr.) (1–10 točk)
                      Točkovanje in vrednost točke:
                                    IV
    Višina sofinanciranja posameznih programov se izračuna na podlagi
točkovnega sistema v skladu s temi merili in na podlagi razpoložljivih
sredstev, ki jih za šport oziroma vsebino športa določi letni program
športa v občini in odlok o proračunu občine za tekoče leto.
    Točkovanje predstavlja osnovo za ovrednotenje posameznih programov in
pripravo predloga sofinanciranja. Vrednost točke je glede na razpoložljiva
sredstva in število prijavljenih programov po posameznih poglavjih
različno velika.
    Upravičenec prejme za izbrani program finančna sredstva, ki so
sorazmerna številu doseženih točk in vrednosti točke znotraj posameznega
poglavja.
                                    V
    Posameznim upravičencem se lahko za izbrane programe na razpisu nameni
največ toliko sredstev, kolikor so jih izkazali v predloženem zahtevku
oziroma največ toliko, kolikor so le-ti programi upravičeni po merilih.
    Vloge posameznih predlagateljev, ki niso zagotovili upravičenosti do
sofinanciranja ali pa prijavljeni programi niso dosegli predpisanih
minimalnih pogojev za sofinanciranje posameznega programa, se zavrne.
                                    VI
    Kolikor za posamezen program ni prijavljenih dovolj programov ali pa
sredstva po ovrednotenju – točkovanju na posameznem poglavju športa
ostanejo neporabljena, se finančna sredstva iz takega področja
prerazporedijo in porazdelijo na druga poglavja oziroma športne vsebine v
skladu s sprejetimi prioritetami in izhodišči, določenimi v letnem
programu športa.
                                    VII
    Odbor je pristojen, da na podlagi navedenih meril pri točkovanju,
podrobneje oceni in ovrednoti vsako prijavo na razpis, pri tem pa
odgovarja za strokovnost in objektivnost svojega dela.
    Kolikor pri točkovanju in vrednotenju športnih programov niso
izpolnjeni vsi pogoji za sofinanciranje posameznega programa, se v merilih
predvideno število točk, predlagatelju sorazmerno zniža.
                                   VIII
    Ta merila so sestavni del pravilnika in jih sprejme občinski svet.
Merila in točkovanje je mogoče spremeniti ali dopolniti le pred
sprejemanju letnega programa športa v lokalni skupnosti in pred objavo
javnega razpisa za sofinanciranje letnih programov športa za tekoče
proračunsko leto.
    Kolikor ta pogoj ni izpolnjen, se sprejete spremembe uporabljajo za
točkovanje in vrednotenje športnih programov na javnem razpisu v
naslednjem proračunskem letu.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti