Uradni list

Številka 115
Uradni list RS, št. 115/2005 z dne 20. 12. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 115/2005 z dne 20. 12. 2005

Kazalo

5129. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izbiri in vrednotenju programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki se sofinancirajo iz proračuna Občine Železniki, stran 12563.

Na podlagi 2. člena Zakona o skladu RS za ljubiteljske kulturne dejavnosti (Uradni list RS, št. 1/96), 27. člena Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99) in 19. člena Statuta Občine Železniki (Uradni list RS, št. 132/04), je Občinski svet Občine Železniki na 23. redni seji dne 14. 12. 2005 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izbiri in vrednotenju programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki se sofinancirajo iz proračuna Občine Železniki
1. člen
V Pravilniku o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izbiri in vrednotenju programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki se sofinancirajo iz proračuna Občine Železniki (Uradni list RS, št. 28/03), se 5. člen spremeni tako, da:
– se prve tri alineje črtajo in preoblikujejo v prvo alinejo, ki se glasi:
»župan v javnem glasilu oziroma sredstvih javnega obveščanja, v 15 dneh po objavi proračuna Občine Železniki v uradnem listu RS, objavi javni razpis za zbiranje predlogov ljubiteljskih kulturnih programov in kulturnih projektov«;
– četrta alineja postane 2. alineja in se glasi:
»zbiranje predlogov«;
– se črtata 5. in 6. alinea, namesto katerih se nova 3. alineja glasi:
»Komisija za kulturo opravi pregled prispelih vlog in jih oceni na podlagi meril in kriterijev za dodelitev sredstev ter pripravi predlog višine sofinanciranja, ki ga predloži županu; župan sprejme sklep o sofinanciranju programov in s tem seznani odbor za družbene dejavnosti in občinski svet«;
– dosedanje 7., 8., 9. in 10. alineja postanejo 4., 5., 6. in 7. alineja.
2. člen
V merilih in kriterijih za sofinanciranje programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v občini Železniki se poglavje 1. Pevski zbori, instrumentalne, folklorne, plesne skupine, spremeni tako, da:
– se črta drugi stavek, ki se glasi: »Priznano je maksimalno 40 vaj letno«,
– se črta tretji stavek, ki se glasi: »programski stroški na vajo – 3 točke«.
– se 2. alineja pri postavki Stroški na nastop spremeni tako, da se glasi: »do 10 nastopov na regijski oziroma državni prireditvi – 20 točk na nastop«.
– se določilo: »organizacija letnega koncerta – 20 točk na nastop« spremeni tako, da se glasi: »samostojni letni koncert 60 točk«.
– se za določilom »samostojni letni koncert« doda novo določilo, ki se glasi: »jubilejni koncert (vsaka 5. obletnica) – 80 točk«.
– se pri postavki »Materialni stroški na sezono« vse tri alineje, ki govorijo o številu članov, črtajo ter se dodata dve novi alineji, ki se glasita:
»– do vključno sedem članov 100 točk
– od osmih članov naprej 200 točk«.
3. člen
V merilih in kriterijih za sofinanciranje programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v občini Železniki se poglavje 2. Dramska, gledališka, lutkovna skupina, spremeni tako, da:
– se črta drugi stavek, ki se glasi: »Prizna se največ 40 vaj (po 2 šolski uri) na predstavo«;
– se črta stavek, ki se glasi: »programski stroški na vajo – 4 točke«;
– se določilo: »materialni stroški na sezono – ne glede na število članov 200 točk«, spremeni tako, da se glasi: »Materialni stroški za premierno predstavitev: enodejanke 100 točk, dvodejanke 150 točk, trodejanke 200 točk«.
4. člen
V merilih in kriterijih za sofinanciranje programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v občini Železniki se v poglavju 5. Literarna, glasbena dela, dodata dve novi alineji, ki se glasita:
»– premierna predstavitev 60 točk
– do 4 nastope oziroma predstavitve 15 točk/nastop«.
5. člen
Zadnji odstavek Meril in kriterijev za sofinanciranje programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v občini Železniki, ki se glasi: »Če je pevski zbor, instrumentalna skupina, folklorna, plesna, dramska, gledališka, lutkovna, likovna, fotografska, video ali filmska skupina organizirana kot svoje društvo, dobi točke za materialne stroške po merilih, če pa deluje kot sekcija, pa le polovico le-teh«, se v celoti črta in se ga nadomesti z novim stavkom, ki se glasi: »Društvom, ki ne delujejo zgolj na področju kulture, so pa tudi izvajalci kulturnih dejavnosti, komisija za kulturo lahko dodeli sredstva za materialne stroške na prijavljenih programih dejavnosti«.
6. člen
Te spremembe in dopolnitve pravilnika začnejo veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 080-09-9309
Železniki, dne 14. decembra 2005
Župan
Občine Železniki
Mihael Prevc l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti