Uradni list

Številka 101
Uradni list RS, št. 101/2005 z dne 11. 11. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 101/2005 z dne 11. 11. 2005

Kazalo

4418. Pravilnik o vrednotenju programov športa v Občini Loški Potok, ki se sofinancirajo iz proračunskih sredstev, stran 10678.

Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 20/95, 63/95, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98, 70/00, 51/02 in 87/02), 9. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98 in 15/03), določil Nacionalnega programa športa v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 24/00 in 31/00) in 7. člena Statuta Občine Loški Potok (Uradni list RS, št. 96/03) je Občinski svet Občine Loški Potok na svoji 16. redni seji dne 21. 10. 2005 sprejel
P R A V I L N I K
o vrednotenju programov športa v Občini Loški Potok, ki se sofinancirajo iz proračunskih sredstev
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
(namen pravilnika)
S tem pravilnikom se določajo pogoji, merila, normativi in postopki za vrednotenje in razdelitev sredstev, namenjenih za sofinanciranje letnega programa športa v Občini Loški Potok.
II. UPRAVIČENCI IN POGOJI ZA PRIDOBITEV SREDSTEV IZ PRORAČUNA OBČINE LOŠKI POTOK
2. člen
(pravica do sofinanciranja)
Pravico do sofinanciranja športnih programov imajo nosilci in izvajalci športne dejavnosti, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– da so registrirani v skladu z veljavno zakonodajo, oziroma da imajo organizacije v svoji dejavnosti registrirano športno dejavnost,
– da imajo sedež v Občini Loški Potok,
– da imajo društva urejeno evidenco o članstvu in dokumentacijo, kot to določa zakon o društvih,
– da imajo za določene športne programe zagotovljeno organizirano vadbo, v katero je vključenih odgovarjajoče število športnikov oziroma rekreativcev,
– da imajo zagotovljene materialne, kadrovske, organizacijske in prostorske pogoje za realizacijo načrtovanih športnih aktivnosti,
– da vsako leto redno dostavijo občinski upravi poročilo o realizaciji programov in doseženih rezultatih v preteklem letu in planu aktivnosti za prihodnje leto.
3. člen
(izvajalci)
Za sofinanciranje športnih programov iz občinskega proračuna lahko ob upoštevanju pogojev iz 2. člena pravilnika kandidirajo naslednji izvajalci športnih programov:
– športna društva in klubi v občini ter njihove zveze
– zavodi, gospodarske družbe, zasebniki in druge organizacije, ki so na podlagi zakonskih predpisov registrirane tudi za opravljanje dejavnosti na področju športa,
– javni zavodi s področja športa, vzgoje in izobraževanja iz Občine Loški Potok,
Športna društva iz Občine Loški Potok imajo pod enakimi pogoji prednost pred drugimi izvajalci programov športa.
III. VSEBINSKE DOLOČBE
4. člen
(programi financiranja)
S sredstvi občinskega proračuna občine Loški Potok se po tem pravilniku sofinancirajo športni programi naslednjih vsebin:
– športna vzgoja predšolskih in šoloobveznih otrok, mladine in študentov,
– športna rekreativna dejavnost odraslih,
– kakovostni šport,
– vrhunski šport,
– športne prireditve,
– športna dejavnost invalidov in upokojencev,
– medobčinsko in mednarodno sodelovanje na področju športa,
– promocijska dejavnost.
5. člen
(letni program športa)
Letni program športa v Občini Loški Potok določa programe športa in vrsto dejavnosti, ki se sofinancirajo iz občinskega proračuna ter obseg sredstev, ki se zagotavljajo v proračunu občine v posameznem proračunskem letu.
Letni program športa zajema tiste programe športa in dejavnosti, ki so pomembni in perspektivni za občino ter predstavljajo že uveljavljeno tradicijo športnih panog v Občini Loški Potok.
Z letnim programom športa se občina opredeli, katere vsebine oziroma programe iz 4. člena pravilnika bo sofinancirala v naslednjem proračunskem letu.
Letni program športa sprejme Občinski svet Občine Loški Potok in predstavlja osnovo za javni razpis.
IV. NAČIN IN POSTOPEK ZA DODELJEVANJE SREDSTEV ZA ŠPORTNE PROGRAME
6. člen
(javni razpis)
Občinska proračunska sredstva, namenjena športnim programom, lahko izvajalci pridobijo le na osnovi kandidature na javnem razpisu. Javni razpis pripravi občinska uprava in se izvede po sprejetem proračunu, objavljen pa je v lokalnem glasilu.
Na podlagi vsakoletnega javnega razpisa lokalna skupnost pridobi podatke o načrtovanih programih športa v prihodnjem proračunskem obdobju.
Pri razdelitvi razpoložljivih sredstev se upoštevajo le programi izvajalcev, ki so v celoti izpolnili pogoje po tem pravilniku in pogoje, določene z razpisno dokumentacijo. Izvajalec razpisa lahko posameznega izvajalca pozove k dopolnitvi vloge, vendar ne kasneje kot 8 dni po roku za oddajo prijave.
7. člen
(komisija)
Župan pred objavo razpisa imenuje tričlansko komisijo za šport. Komisije za šport ima sledeče naloge:
– pripravi merila za razdelitev proračunskih sredstev
– vodi postopek javnega razpisa
– pregleda prispele prijave na razpis ter ovrednoti prijavljene športne programe v skladu z merili za vrednotenje športnih programov
– županu pripravi predlog razdelitve sredstev, župan pa o delitvi sredstev odloči s sklepom
– pripravlja predloge, mnenja in pobude za spremembe meril za vrednotenje športnih programov
– opravlja druge naloge ki jih določi župan.
8. člen
(vrednotenje programov)
Vrednost sofinanciranih športnih programov je odvisna od vsakoletnih razpoložljivih sredstev v občinskem proračunu za področje športne dejavnosti. Vrednost programov je izražena v točkah. Vrednost točke se določi po sprejetem proračunu in po ovrednotenih športnih programih izvajalcev za vsako leto posebej.
9. člen
(pogodbe)
Župan za vsako proračunsko leto sklene z izvajalci programov športa pogodbe o sofinanciranju izvedbe programov športa v občini (v nadaljevanju: pogodba).
Pogodba mora vsebovati sledeče elemente:
– vsebino, obseg in čas realizacije programov,
– pričakovane dosežke in rezultate,
– obseg sredstev, ki se zagotavljajo iz občinskega proračuna,
– rok in način izplačila sredstev,
– roke in načine predložitve poročil in dokazil o izvajanju programov in o namenski porabi sredstev,
– druge medsebojne pravice in obveznosti,
– način nadzora nad realizacijo programa in namensko porabo sredstev,
– posledice morebitnega kršenja pogodbenih obveznosti.
10. člen
(poročila)
Izvajalci letnega programa športa morajo po opravljenih nalogah oziroma v časovnih razdobjih, določenih s pogodbo, občinski upravi predložiti dokazila o izpolnitvi prevzetih obveznosti. Če izvajalec do rokov, navedenih v pogodbi ne odda poročila, se šteje, da programov ni izvajal in je dolžan vsa realizirana sredstva, vključno z zamudnimi obrestmi, vrniti v občinski proračun.
Župan lahko na podlagi zadržanih ali vrnjenih sredstev razpoložljiva sredstva s posebnim sklepom razporedi med druge izvajalce, katerih dejanski obseg dela presega obseg, določen v pogodbah o sofinanciranju športnih programov, oziroma katerih rezultati opravičujejo povečan obseg sredstev.
IV. KONČNA DOLOČBA
11. člen
(veljavnost pravilnika)
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 65-001/2005
Loški Potok, dne 22. oktobra 2005
Župan
Občine Loški Potok
Janez Novak, inž., l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti