Uradni list

Številka 97
Uradni list RS, št. 97/2005 z dne 4. 11. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 97/2005 z dne 4. 11. 2005

Kazalo

4259. Pravilnik o javnih listinah, ki jih višje strokovne šole izdajajo študentom, stran 10101.

Na podlagi 19. in 54. člena Zakona o višjem strokovnem izobraževanju (Uradni list RS, št. 86/04) minister za šolstvo in šport izdaja
P R A V I L N I K
o javnih listinah, ki jih višje strokovne šole izdajajo študentom
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
Ta pravilnik določa javne listine, ki jih višje strokovne šole (v nadaljnjem besedilu: šole) izdajajo študentom, in obrazce javnih listin, ki jih predpiše minister, pristojen za višje strokovno izobraževanje (v nadaljnjem besedilu: minister).
II. JAVNE LISTINE
2. člen
Javne listine, ki jih šole izdajajo študentom, so: indeks in diploma, potrdilo o vpisu, potrdilo o opravljenih izpitih oziroma študijskih obveznostih, potrdilo o končanju študija ter izpisnica.
3. člen
Šola izda indeks študentu ob vpisu.
Šola izda diplomo študentu, ko opravi vse obveznosti po višješolskem študijskem programu.
Diplome se podeljujejo na način in v rokih, ki jih določi šola, na zahtevo študenta pa mu mora šola izdati diplomo v sedmih dneh po končanem študiju.
4. člen
Obrazce potrdila o opravljenih izpitih oziroma študijskih obveznostih, o končanju študija in obrazec izpisnice določi direktor oziroma ravnatelj šole.
Potrdilo o vpisu in potrdilo o opravljenih izpitih oziroma študijskih obveznostih se študentu izdata na njegovo zahtevo.
Potrdilo o končanju študija se študentu izda na njegovo zahtevo do podelitve diplome.
Izpisnica se izda študentu, ki želi prestopiti v drugo šolo oziroma se vpisati v drugi študijski program ali se želi izpisati, in študentu, ki je za več kot dve leti prekinil študij.
5. člen
Dvojnik diplome in indeksa šola izda svojemu diplomantu, če ta dokaže, da sta bili listini preklicani v Uradnem listu Republike Slovenije.
III. OBRAZCI POTRDILA O VPISU, INDEKSA IN DIPLOME
6. člen
Obrazec potrdila o vpisu, ki je kot priloga 1 sestavni del tega pravilnika, je natisnjen na brezlesnem 70-gramskem papirju velikosti 148 mm krat 210 mm (A 5 format) v enobarvnem tisku. Na hrbtni strani potrdila so opombe.
Na obrazcu potrdila o vpisu je natisnjen grb Republike Slovenije.
7. člen
Obrazec indeksa, ki je kot priloga 2 sestavni del tega pravilnika, je oblikovan kot knjižica velikosti 89 mm krat 125 mm. Ima 36 oštevilčenih strani na brezlesnem 100-gramskem papirju v dvobarvnem tisku s standardnim podtiskom. Platnice so izdelane iz umetnega usnja bordo barve, besedilo na naslovnici je natisnjeno z zlatimi črkami.
Na prvi notranji strani je natisnjen grb Republike Slovenije.
8. člen
Obrazec diplome, ki je kot priloga 3 sestavni del tega pravilnika, je natisnjen na brezlesnem 140-gramskem papirju velikosti 210 mm krat 297 mm (A 4 format) v dvobarvnem tisku s standardnim podtiskom. Na hrbtni strani diplome so opombe.
Na obrazcu diplome je natisnjen grb Republike Slovenije v hologramski izvedbi.
9. člen
Obrazce smejo kupovati in uporabljati le šole, ki izvajajo javnoveljavne višješolske študijske programe.
Seznam šol iz prejšnjega odstavka založniku obrazcev sporoči ministrstvo, pristojno za višje strokovno izobraževanje.
IV. KONČNI DOLOČBI
10. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika prenehajo veljati 22., 23., 24., 25. in 26. člen Pravilnika o ocenjevanju znanja, javnih listinah in vodenju evidenc v višjih strokovnih šolah (Uradni list RS, št. 54/96) in Odredba o obrazcih javnih listin v višjem strokovnem izobraževanju (Uradni list RS, št. 59/96 in 41/99).
11. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-03-50/2005
Ljubljana, dne 14. oktobra 2005
EVA 2005-3311-0056
dr. Milan Zver l.r.
Minister
za šolstvo in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti