Uradni list

Številka 70
Uradni list RS, št. 70/2005 z dne 26. 7. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 70/2005 z dne 26. 7. 2005

Kazalo

3124. Pravilnik o merilih za izdajo soglasij za obratovanje gostinskih obratov in kmetij v podaljšanem obratovalnem času v Občini Bohinj, stran 7463.

Na podlagi drugega odstavka 10 alineje 30. člena Statuta Občine Bohinj (Uradni vestnik Občine Bohinj, št. 3/99, 1/03), 12. člena zakona o gostinstvu (Uradni list RS, št. 1/95, 40/99) ter v skladu z določbami pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99), izdaja županja Občine Bohinj
P R A V I L N I K
o merilih za izdajo soglasij za obratovanje gostinskih obratov in kmetij v podaljšanem obratovalnem času v Občini Bohinj
1. člen
Ta pravilnik določa merila in pogoje, na podlagi katerih pristojni organ lokalne skupnosti (v nadaljevanju besedila: pristojni občinski organ) izda soglasje k podaljšanju obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost.
2. člen
Na območju Občine Bohinj si morajo vsi gostinski obrati in kmetije za obratovanje po 22. uri pridobiti soglasje pristojnega organa, razen:
– gostinskih obratov, ki nudijo gostom nastanitev, in sestavne enote teh obratov (npr. hotelske restavracije) ter kmetije z nastanitvijo (za obratovanje gostinskih vrtov veljajo določbe 3. člena),
– obratov za pripravo in dostavo jedi.
3. člen
Gostincu oziroma kmetu se izda soglasje k podaljšanju obratovalnega časa glede na vrsto gostinskega obrata in na lego, in sicer:
– restavracijam in kavarnam do 2. ure naslednjega dne, za območje TNP pa do 1. ure naslednjega dne, gostinskim vrtovom do 24. ure, glasba zunaj gostinskega obrata do 23. ure,
– gostilnam in izletniškim kmetijam do 1. ure naslednjega dne, gostinskim vrtovom do 23. ure, glasba zunaj gostinskega obrata do 22. ure,
– slaščičarnam, okrepčevalnicam in barom:
(a) v neposredni bližini naseljenih objektov in v osrednjem območju TNP do 23. ure, ob petkih, sobotah in praznikih do 24. ure, gostinskim vrtovom do 22. ure,
(b) ob regionalnih cestah in v obratih, ki niso v neposredni bližini naseljenih objektov, do 1. ure naslednjega dne.
4. člen
Gostinski obrati v zaprtih prostorih hotelskih objektov, ki jih hoteli dajejo v najem, lahko obratujejo do 1. ure naslednjega dne pod pogojem, da si pridobijo pisno soglasje odgovornega organa hotela.
Bari, ki gostom nudijo tudi mehansko glasbo za ples (diskoteka, nočni bar in podobno), lahko obratujejo do 4. ure naslednjega dne, razen v območju TNP, kjer lahko obratujejo do 24. ure, ob petkih, sobotah, praznikih in v času trajanja poletne turistične sezone od 1. 7. do 31. 8. do 2. ure.
Gostinski obrati v stanovanjskih objektih lahko obratujejo po 22. uri, če pristojnemu organu prinesejo pisno soglasje lastnika objekta oziroma vseh stanovalcev v tem objektu.
5. člen
Gostinski obrati, ki so v večnamenskih objektih (trgovskoposlovnih centrih, kulturnih ustanovah, športnih objektih ipd.), lahko obratujejo v skladu z veljavnim hišnim redom oziroma programom prireditev.
Obratovalni čas, določen s hišnim redom, se v zaprtih prostorih gostinskega obrata lahko določi do 1. ure naslednjega dne, na gostinskem vrtu do 24. ure, glasba zunaj po­slovnega prostora do 23. ure.
6. člen
V času večjih prireditev v Bohinju lahko gostinski obrati v bližji okolici prireditve obratujejo do ure, ki je določena kot čas trajanja prireditve v odločbi, s katero upravna enota dovoli javno prireditev.
Gostinski obrati, ki bodo zaradi prireditve obratovali v podaljšanem obratovalnem času, morajo o tem obvestiti pristojni občinski organ.
7. člen
Soglasje pristojnega občinskega organa se izda za eno leto.
8. člen
Soglasje za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času se lahko takoj prekliče v naslednjih primerih:
– upravičenih pritožb občanov (zaradi hrupa in itd.),
– kršenja določenega obratovalnega časa,
– neurejenosti okolice gostinskega obrata,
– neporavnanih obveznosti do občine,
– drugih utemeljenih razlogov.
9. člen
Uresničevanje tega pravilnika nadzoruje pristojni tržni inšpekcijski organ in policisti.
10. člen
Za ostale določbe glede obratovalnih časov, ki niso zajete v tem pravilniku, se uporabljajo določbe pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99).
11. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 002-00-1/2005
Bohinjska Bistrica, dne 8. julija 2005.
Županja
Občine Bohinj
Evgenija Kegl-Korošec, univ. dipl. inž. agr. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti