Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/2005 z dne 8. 7. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/2005 z dne 8. 7. 2005

Kazalo

2830. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejemu prostorskih ureditvenih pogojev za plansko celoto V7 Kozarje, stran 6685.

Na podlagi 23. in 175. člena Zakona o urejanju naselij (Uradni list RS, št. 110/02 in 8/03) in 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 26/01, 28/01) je Mestni svet Mestne občine Ljubljana na 20. seji dne 20. 6. 2005 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejemu prostorskih ureditvenih pogojev za plansko celoto V7 Kozarje
1. člen
V Odloku o sprejemu prostorskih ureditvenih pogojev za plansko celoto V7 Kozarje (Uradni list SRS, št. 6/88, 18/88 in Uradni list RS, št. 40/92, 11/95 in 63/99) se 1. člen spremeni tako, da se na koncu stavka pika nadomesti z vejico in doda naslednje besedilo:
»ter spremembe in dopolnitve odloka, ki jih je izdelal Panprostor d.o.o., pod številko 134/01 v juliju 2002.«
2. člen
2. člen se spremeni tako, da se za »VE 7/1 Smodinovec« doda nova alinea, ki se glasi:
»VSK 7/1 Brdo«.
3. člen
3. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Meja območja urejanja VSK 7/1 Brdo je določena v grafični karti Meje območja urejanja v merilu 1:1000, ki je sestavni del Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejemu prostorskih ureditvenih pogojev za plansko celoto V7 Kozarje.«
4. člen
Za 4. členom se doda 4.a člen, ki se glasi:
»Za območje urejanja VSK 7/1 Brdo se uporablja regulacijska karta v merilu 1:500, ki je sestavni del Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o sprejemu prostorskih ureditvenih pogojev za plansko celoto V7 Kozarje.«
5. člen
V 8. členu se tabela dopolni z 10. točko, ki se glasi:
+---+--------------------------------------+---+
|10.|Območja objektov kmetijskih dejavnosti|10C|
+---+--------------------------------------+---+
6. člen
Za 17. členom se doda 17.a člen, ki se glasi:
»Območja objektov kmetijskih dejavnosti
V območjih objektov kmetijskih dejavnosti je dovoljena gradnja objektov kmetijskega gospodarstva: stavb za rejo živali, stavb za spravilo pridelka in drugih nestanovanjskih kmetijskih stavb.
Dovoljena je gradnja naslednjih pomožnih kmetijsko-gospodarskih objektov: čebelnjaka, gnojišča, gnojne jame, kašče, kozolca, kmečke lope, silosa, rastlinjaka in skednja.«
7. člen
Za 48. členom se doda 48.a člen, ki se glasi:
»Območje urejanja VSK 7/1 Brdo
Morfološka enota 2A/1
Dovoljena sta gradnja in urejanje v skladu z 10. členom razen: objektov osnovne preskrbe, objektov storitvenih dejavnosti, objektov družbenih dejavnosti, objektov za potrebe krajevnih skupnosti, družbenopolitičnih organizacij in društev ter gradnja gospodarskih objektov.
Gradnja objektov je dovoljena znotraj območja, ki ga omejujejo gradbene meje (GM).
Višina objektov nad nivojem terena je omejena na P+M (pritličje in mansarda). Tloris objekta mora biti podolgovat v razmerju 1/1.5 do 2. Streha je praviloma dvokapna.
Morfološka enota 10C/1 (10E)
Dovoljena je gradnja v skladu s 17. a členom pod naslednjimi pogoji:
Gradnja objektov, ki vplivajo na obstoječe stanje okoljskih prvin: hlev, skladišča za gnojevko, deponije gnoja, je dovoljena znotraj gradbene meje z oznako GMvpl. Izven mej GMvpl je dovoljena le gradnja objektov, ki nimajo bistvenih vplivov na kakovost zraka oziroma objektov pri katerih se lahko s pomočjo posebne tehnologije zagotovi ustrezno zmanjšanje vplivov na okolje. Pri lociranju objektov brez vplivov na okolje je treba upoštevati vse ostale omejitve podane s tem odlokom.
V območju urejanja je dovoljena gradnja hleva z zmogljivostjo do 100 glav živine s spremljajočimi objekti in zunanjimi površinami.
Zgradbe morajo imeti praviloma dvokapno streho z višino slemena največ 9 m nad nivojem terena.
Zagotoviti je treba primerne odmike in zadostne površine za dovoz in manipulacijo. Hlev mora biti zračen. Odprtine za dovod svežega zraka v hlev morajo biti na stranskih stenah objekta, odvod zraka iz hleva poteka preko slemenske reže na slemenu objekta. Smer slemena mora biti obrnjena stran od objektov, ki so od hleva oddaljeni manj kot 100 m.
V območju daljnovoda DV 2 x 110 kV Kleče–Vič in DV 35 kV Kleče–ENP Vič ni dovoljena gradnja stanovanjskih in gospodarskih objektov razen objekta silosa, pri čemer minimalna višina od vrha silosa do najnižjega vodnika daljnovoda ne sme biti manjša od 7 m. Varnostna oddaljenost od SM (Stojno mesto) št. 21 DV 2 x 110 kV Kleče–Vič in od SM št. 30 DV DV 35 kV Kleče–ENP Vič do silosa ne sme biti manjša od 10 m, okoli stebrov pa je potrebno v oddaljenosti 2m postaviti 1m visoko varovalno ograjo.
Skladiščenje in hranjenje vnetljivih snovi je potrebno predvideti v objektih oddaljenih najmanj 15 m od osi daljnovodov.
Zasaditev visokega drevja v varovanem elektrokoridorju ni dovoljena.
 
Varovanje okolja
Za zmanjšanje neprijetnih vonjav iz kmetijskih poslopij je potrebno uporabiti odgovarjajočo tehniko odgnojevanja, obdelave gnoja in odplak. Uporabiti je treba pravilno tehniko siliranja.
Območje spada v območje III. stopnje varstva pred hrupom.
 
Prometno urejanje območja urejanja VSK 7/1 Brdo
Območje se prometno navezuje neposredno na cesto Grič, preko nje pa posredno na mestno obvozno cesto ter obdelovalne površine na drugi strani obvozne ceste. Cestni priključek v gradnji bo območje neposredno navezal na obdelovane površine na drugi strani obvozne ceste.
Dostop do gozdnih površin se zagotovi po 4 m širokem pasu na vzhodnem robu parcele 305/1 k.o. Šujica.
 
Komunalno urejanje območja urejanja VSK 7/1 Brdo
Območje VSK 7/1 je treba pred gradnjo v celoti komunalno opremiti.
 
Kanalizacija:
V neposredni bližini je predvidena gradnja kanalizacije za odvod komunalne odpadne vode. Za priključitev na kanalizacijsko omrežje je potrebno predhodno zgraditi ustrezno kanalizacijsko omrežje.
Do izgradnje kanalizacije je potrebno predvideti dovolj veliko greznico za praznjenje. Pri dimenzioniranju greznice je treba upoštevati tudi odpadne vode iz mlekarne. Zraven hleva je treba urediti jamo za nevtralizacijo, iz katere se po predhodni preveritvi pH odpadno vodo spelje v gnojno jamo.
Padavinsko odpadno vodo se ponika oziroma vodi v meteorni kanalizacijski sistem.
 
Vodovod:
Objekti se priključujejo na obstoječi sekundarni vodovod P1 d 160 mm, po pogojih pristojne organizacije.
 
Elektroomrežje:
Objekti se priključujejo na obstoječe elektroomrežje po pogojih pristojne organizacije.
 
Telekomunikacijsko (v nadaljevanju TK) omrežje:
TK omrežje je na območju izvedeno z zemeljskimi kabli in kabelsko kanalizacijo. Za priključitev novih objektov je treba povečati kapacitete TK omrežja na obstoječih trasah do območja urejanja po pogojih pristojne organizacije.
 
Plinovodno omrežje:
Po plinifikaciji območja Kozarij, se bo za potrebe ogrevanja, priprave tople sanitarne vode in kuhanja objekte priključilo na plinovodno omrežje.«
8. člen
66. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Prostorski ureditveni pogoji so na vpogled pri:
– Mestni upravi Mestne občine Ljubljana, oddelku pristojnemu, za urbanizem,
– Upravni enoti Ljubljana, izpostava Vič-Rudnik,
– Četrtni skupnosti Rožnik.«
9. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 3521-2/2002-19
Ljubljana, dne 20. junija 2005.
Županja
Mestne občine Ljubljana
Danica Simšič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti