Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2005 z dne 15. 6. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2005 z dne 15. 6. 2005

Kazalo

2532. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o podelitvi priznanj in nagrad Občine Ribnica, stran 5797.

Na podlagi 21. člena Statuta Občine Ribnica (Uradni list RS, št. 37/00 in 58/03) je Občinski svet občine Ribnica na 15. redni seji 2. junija 2005 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o podelitvi priznanj in nagrad Občine Ribnica
1. člen
V 2. členu Odloka o podelitvi priznanj in nagrad Občine Ribnica (Uradni list RS, št. 44/98) se za drugim odstavkom doda besedilo novega tretjega in četrtega odstavka, ki se glasita:
V izjemnih primerih se občinsko priznanje lahko podeli posthumno.
Priznanja, ki niso bila vročena v času prejemnikovega življenja, se vročijo posmrtno družinskemu članu po vrstnem redu: zakonec, potomci oziroma posvojenci in njihovi potomci, starši oziroma posvojitelji, bratje oziroma sestre.
2. člen
Zadnja alinea 3. člena se spremeni tako, da se za zadnjo besedo stavek ne zaključi, ampak nadaljuje z besedo »ter«, v naslednjo vrsto pa se kot nova alinea vpiše besedilo »priznanje župana Občine Ribnica«.
3. člen
Za 5. poglavjem se doda novo poglavje »VI. Priznanje župana Občine Ribnica« z novim 11. členom. Posledično se zaporedne številke členov in poglavij ustrezno spremenijo.
»Priznanje župana Občine Ribnica se lahko brez javnega razpisa podeli za izkazano izredno požrtvovalnost, hrabrost in človekoljubnost, ob praznovanju jubilejev ali ob enkratnem dosežku na kulturnem, športnem, gospodarskem ali znanstvenem področju posameznim občanom, organizacijam in društvom takoj, ko je to mogoče.
Priznanje se podeli z listino formata A4, na kateri je napis »PRIZNANJE ŽUPANA OBČINE RIBNICA«. Na listino so vpisani ime in priimek oziroma naziv prejemnika priznanja, kratka obrazložitev ter datum podelitve. Listina je vložena v temno modro mapo, na kateri je napis »PRIZNANJE ŽUPANA OBČINE RIBNICA.«
O podelitvi priznanj odloči župan s sklepom.
4. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 1-094-1/2005
Ribnica, dne 2. junija 2005.
Župan
Občine Ribnica
Alojz Marn l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti