Uradni list

Številka 36
Uradni list RS, št. 36/2005 z dne 8. 4. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 36/2005 z dne 8. 4. 2005

Kazalo

1270. Odlok o sprejetju lokacijskega načrta za območje Keme Puconci v Puconcih, stran 3367.

Na podlagi 175. člena in v povezavi s 17. do 34. členom Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 – popr.) 22. in 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98, 70/00 in 51/02) ter Statuta Občine Puconci (Uradni list RS, št. 35/99, 65/02 in 89/02) je Občinski svet občine Puconci na 23. redni seji dne 17. marca 2005 sprejel
ODLOK
o sprejetju lokacijskega načrta za območje Keme Puconci v Puconcih
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejme lokacijski načrt za območje Keme v Puconcih, ki ga je pod številko 1/04-LN/Pu izdelal ZEU-Družba za načrtovanje in inženiring v Murski Soboti.
2. člen
Lokacijski načrt iz 1. člena vsebuje tekstualne opise in grafične prikaze, ki se nanašajo na mejo območja ter na lego, potek, zmogljivost, velikost in oblikovanje objektov, naprav in ureditev.
Pisni del obsega:
1. Splošni del
2. Opis in utemeljitev prostorskih pogojev za realizacijo po posameznih področjih
3. Smernice in pogoje pristojnih organov
Grafični del obsega:
I. Prikaze iz prostorskih sestavin planskih aktov
1. Izrez iz Družbenega plana                       M 1:5000
II.  Prikaze prostorskih ureditev
   po posameznih področjih
2. Kopijo katastrskega načrta
   z območjem obdelave                             M 1:1000
3. Geodetski načrt za pripravo
   lokacijskega načrta                             M 1:1000
4. Obstoječe stanje                                M 1:1000
5. Ureditveno situacijo                            M 1:1000
6. Zakoličbeno situacijo                           M 1:1000
7. Situacijo komunalne infrastrukture              M 1:1000
8. Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami     M 1:1000
9. Vplivno območje                                 M 1:1000
10.  Parcelacijski načrt                           M 1:1000
II. OBSEG, NAMENSKA OPREDELITEV
OBMOČJA
3. člen
Območje obdelave, za katero se sprejema lokacijski načrt, je razvidno iz grafičnih prilog navedenih v 2. členu tega odloka, in obsega zemljišča s parcelno številko 2309, 2310/1, 2311, 2313, 2314/1, 2314/2, 2315/1, 2315/2, 2315/3, 2317/1, 2317/2, 2317/3, 2318/1, 2318/2, 2319 (delno), 2320, 2343, 2344, 2345, 2347, 2348, 2349, vse k.o. Puconci.
4. člen
Območje, definirano v 3. členu tega odloka, se deli na dva dela:
– večji del je namenjen obstoječi proizvodnji na osnovi kremenčevih peskov,
– jugovzhodni del, ki je še nepozidan, je namenjen ureditvi manjše obrtne cone, katere dejavnost bo neodvisna od podjetja Kema, je pa lahko dopolnilna.
5. člen
Na večjem delu območja iz 3. člena tega odloka podjetje proizvaja:
– gradbena lepila,
– razne malte za izolacijo in hitra veziva,
– gotove malte za zidanje in ometavanje,
– industrijske lake,
– navadne in superplastifikatorje,
– pospešila, zavlačila, aerante,
– dodatke za zimsko betoniranje.
Za povečanje in posodobitev proizvodne zmogljivosti so predvideni naslednji objekti, ki ne smejo škodljivo vplivati na okolje in zdravje ljudi.
A) objekti
1. gradnja proizvodnih, skladiščnih prostorov v sklopu enega objekta
– skladišče repromateriala
– polnilnica tehnoloških tekočin
– laboratorij.
2. rekonstrukcija stare separacije
3. razširitev mešalnic
4. kontrolni laboratorij pri mešalnicah
5. razširitev trgovine in gradnja pripadajoče nadstrešnice
6. novi ostali objekti
– razstavni paviljon – ploščad
– nova upravna stavba s pripadajočimi garažami in parkirišči
– dve novi vratarnici zaradi preureditve prometa.
Vsi objekti so ustrezno opremljeni s pripadajočimi parkirišči ali manipulativnimi površinami.
B) deponije posameznih frakcij peskov
Obstoječe deponije, njihove razširitve oziroma premestitve znotraj kompleksa se uredijo v skladu s sprejetimi tehnološkimi usmeritvami in načrtovanimi zmogljivostmi.
Nove dejavnosti niso predvidene.
6. člen
Jugovzhodni del območja, definiranega v 3. členu tega odloka, je namenjen obrtni coni, na kateri so predvidene gradbene, skladiščne, sorodne in dopolnilne dejavnosti, ki načeloma ne bodo škodljivo vplivale na zdravje ljudi in okolja.
V projektnih pogojih pred izdajo gradbenega dovoljenja se za vsak objekt posebej preverijo določila tega člena.
III. POGOJI ZA IZRABO – OBLIKOVANJE POSEGOV V PROSTOR
7. člen
Na območju lokacijskega načrta je predvidena gradnja objektov, znotraj katerih je dovoljen razvoj obstoječih dejavnosti, navedenih v 4. členu tega odloka, pod naslednjimi pogoji:
– gradbene linije predvidenih objektov so razvidne iz grafičnih prilog;
– tlorisne dimenzije predvidenih objektov se gibljejo k okviru grafičnih odstopanj. Spremeniti jih je možno pod pogoji, navedenimi v 16. členu tega odloka;
– max. vertikalni gabarit predvidenih objektov je odvisen od tehnološkega procesa.
IV. POGOJI ZA PROMETNO IN KOMUNALNO
UREJANJE OBMOČJA
8. člen
Infrastrukturne ureditve se morajo izvajati po grafični prilogi “Komunalne naprave” in v skladu s pogoji iz smernic in mnenj posameznih pristojnih služb k predmetnemu lokacijskemu načrtu. Infrastrukturni vodi območja se s krajevnimi infrastrukturnimi sistemi navežejo preko infrastrukturnih vodov sosednjih območij. Novi komunalni vodi se morajo voditi po cestnem svetu, kjer je to mogoče. Komunalni vodi se polagajo podzemno. Odmiki med vodi različnih omrežij morajo ustrezati predpisom, če to ni mogoče, se morajo izvesti predpisane zaščite.
 
1. Promet
Promet za težke tovornjake bo urejen ločeno od prometa za lahke tovornjake in osebna vozila. Težki promet bo izključen iz naselja Puconci in se bo odvijal znotraj kompleksa s severnim dostopom na cesti Puconci–Vaneča ter mimo centralne deponije komunalnih odpadkov do republiške ceste RI 232 M. Sobota–Hodoš. Promet lahkih tovornjakov in osebnih vozil se bo odvijal na južni strani kompleksa z obstoječim južnim dostopom.
 
2. Kanalizacija
Predvidena je izgradnja ločenega kanalizacijskega sistema. Fekalni vodi se priključijo na obstoječe kanalizacijsko omrežje (delno pred črpališčem, ki je locirano za prečkanjem Puconskega potoka, delno na obstoječe omrežje, ki poteka ob lokalni cesti Puconci–Vaneča).
Priključitev predvidenih objektov na obstoječe kanalizacijsko omrežje je možna šele po tehnični usposobljenosti celotnega omrežja in čistilne naprave v naselju Puconci.
Meteorne vode s parkirišč se zbirajo in odvajajo preko lovilcev olj in meteorne kanalizacije v površinski odvodnik (Puconski potok). Odpadne vode s streh se vodijo v ponikovalnice.
 
3. Vodovod in hidrantno omrežje
Na območju lokacijskega načrta je predvidena razširitev sistema krožnega vodovoda PEHD - 150 s hidrantnim omrežjem, s priključitvijo na obstoječi lokalni vodovod.
 
4. Elektrika
Po preverbi moči obstoječe trafo postaje in ugotovitvi novih moči se po potrebi gradi nova trafo postaja ustrezne moči za obrtni del območja lokacijskega načrta.
Objekti znotraj območja se priključijo na predvideno nizkonapetostno razdelilno kabelsko omrežje, pod pogoji upravljavca.
 
5. Javna razsvetljava
Javna razsvetljava bo urejena ob manipulativnih površinah in parkiriščih.
 
6. Informacijsko omrežje
Vodi informacijskega sistema (telefonski vodi in morebitni drugi informacijski vodi) se navežejo na obstoječe informacijsko omrežje. Vodi informacijskega sistema se skupno vodijo v posebnih ceveh. Za dokončne rešitve je treba naročiti projekte in za ta dela posebej prositi soglasja.
 
7. Javna higiena
Zbiranje odpadkov se uredi na posebnem mestu znotraj kompleksa oziroma na dvoriščih orbtnih delavnic. Način odvoza in odlaganja se določi v skladu z odlokom o ravnanju z odpadki v občini Puconci.
 
8. Plinovodno omrežje
Plinska postaja na kompleksu Kema je že urejena s pripadajočim razvodom do porabnih mest.
 
9. Ogrevanje
Ogrevanje posameznih objektov »Keme« bo rešeno v okviru obstoječega sistema.
Za obrtno cono bo ogrevanje rešeno posamično na ekstra lako olje, alternativno na plin.
V. DRUGI POGOJI ZA IZVEDBO POSEGOV
V PROSTOR
Varovanje in izboljšanje delovnega okolja
9. člen
Znotraj območja se izvaja III. stopnja varstva pred hrupom. Predvidene dejavnosti ne smejo povzročati hrupa, ki bi presegal mejne dnevne (60 dbA) in nočne (50 dbA) ravni hrupa.
10. člen
Kot primarni energetski vir znotraj območja je predviden plin. Dana je alternativa ogrevanja v obrtni coni na ekstra lahko olje.
11. člen
Pri gradnji objektov se morajo glede odmikov in načina gradnje upoštevati predpisi s področja požarnega varstva. Graditi se mora z ognjevarnimi materiali oziroma v požarnovarnih konstrukcijah.
Dostopi in dovozi morajo omogočati dovoz intervencijskih vozil, invalidskih vozičkov in izpolnjevati pogoje za varen umik. Oskrba s požarno vodo se zagotovi preko predvidenega hidrantnega omrežja z nadzemnimi hidranti.
VI. ETAPE IZVAJANJA LOKACIJSKEGA NAČRTA
12. člen
Izvajanje lokacijskega načrta bo potekalo postopoma, v skladu z interesi investitorjev. Praviloma mora pred gradnjami in drugimi posegi v prostor biti urejena zanje potrebna komunalna oprema. Izvajanje gradenj in drugih ureditev na posameznih funkcionalnih zemljiščih lahko poteka časovno neodvisno od takih dejavnosti na drugih funkcionalnih zemljiščih.
VII. REŽIM IN ZAČASNA NAMEMBNOST ZEMLJIŠČ, KI SE NE UREDIJO V PRVIH ETAPAH
13. člen
Zemljišča, na katera se ne posega v prvih etapah izvajanja lokacijskega načrta, se ohranjajo v dosedanji rabi. Na teh zemljiščih so dopustna le še pripravljalna dela za gradnje oziroma drugi posegi v prostor, predvideni s tem načrtom.
VIII. OBVEZNOSTI INVESTITORJEV IN IZVAJALCEV
14. člen
Poleg zahtev iz drugih določb tega odloka morajo investitor posegov v prostor in izvajalci lokacijskega načrta upoštevati:
– plodno zemljo, ki bo odstranjena zaradi gradnje novih objektov, prometnih in manipulacijskih površin, je treba uporabiti za ureditev zelenih površin;
– v najkrajšem možnem času odpraviti vse morebitne škodljive posledice zaradi gradnje;
– promet v času gradnje organizirati tako, da ne bo prihajalo do zastojev;
– evidentirati stanje obstoječe infrastrukture pred pričetkom gradnje;
– zagotoviti zavarovanje gradbišča.
15. člen
Pri izdelavi tehnične dokumentacije in izvedbi morajo projektant, investitor in izvajalec natančno upoštevati določila lokacijskega načrta.
Investitor in izvajalci morajo vse predvidene posege izvesti tehnično neoporečno, ekološko sprejemljivo, varno in ekonomsko opravičljivo, ter pri tem ne smejo poslabšati razmer na sosednjih območjih.
Investitor in izvajalci predvidenih objektov in naprav morajo pri izdelavi izvedbene dokumentacije in pri gradnji upoštevati smernice in mnenja pristojnih organov in organizacij, ki so sestavni del lokacijskega načrta.
16. člen
Investitor si mora pred izdajo gradbenega dovoljenja za posege v bližini ali na objektu stare separacije, ki je v Registru kulturne dediščine evidentirana pod številko 620279, pridobiti kulturnovarstveno soglasje.
IX. ODSTOPANJA
17. člen
Dopustna odstopanja od predvidenih tlorisnih gabaritov znašajo +- 5 m v smeri, ki ni omejena z gradbeno linijo. Na območju obrtne cone so prikazani maksimalni gabariti ob morebitni združitvi predlaganih parcel.
Možna so tudi večja odstopanja od grafičnih prilog, pod pogojem, da ni oslabljena oziroma ogrožena požarna, zdravstvena in ekološka varnost objektov in ljudi. V takih primerih je treba ponovno preveriti pogoje tega odloka, z novo ustrezno strokovno podlago, pred izdajo gradbenega dovoljenja. Odločbe tega člena se nanašajo tudi za posege, ki niso bili predvideni in prikazani v grafičnih prilogah.
X. NADZOR
18. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe.
X. PREHODNI IN KONČNI DOLOČBI
19. člen
Lokacijski načrt je stalno na vpogled na upravi Občine Puconci.
20. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 35005-2/2004
Puconci, dne 17. marca 2005.
Župan
Občine Puconci
Ludvik Novak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti