Uradni list

Številka 36
Uradni list RS, št. 36/2005 z dne 8. 4. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 36/2005 z dne 8. 4. 2005

Kazalo

1246. Pravilnik o uradnih izkaznicah pooblaščenih uradnih oseb na področju meroslovnega nadzora, stran 3335.

Na podlagi 25. člena Zakona o meroslovju (Uradni list RS, št. 22/00 in 68/04) izdaja minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo
P R A V I L N I K
o uradnih izkaznicah pooblaščenih uradnih oseb na področju meroslovnega nadzora
1. člen
S tem pravilnikom se ureja vsebina in oblika, izdajanje, zamenjava in evidenca uradnih izkaznic pooblaščenih uradnih oseb Urada Republike Slovenije za meroslovje (v nadaljnjem besedilu: Urad), ki opravljajo meroslovni nadzor.
Pooblaščeni uradni osebi iz prejšnjega odstavka sta inšpektor in meroslovni nadzornik.
2. člen
Za vsebino, obliko, izdajanje, zamenjavo ter evidenco uradne izkaznice inšpektorja veljajo določbe Pravilnika o službeni izkaznici in znački inšpektorja ter izkaznici inšpektorja za sistem javnih uslužbencev (Uradni list RS, št. 88/03).
3. člen
Uradna izkaznica meroslovnega nadzornika (v nadaljnjem besedilu: izkaznica) je izdelana iz posebnega papirja z zaščitnimi elementi in je vezana v temno modro usnje v velikosti 105 mm × 65 mm.
4. člen
Obrazec izkaznice ima:
– na prvi strani platnic je na vrhu vtisnjen grb Republike Slovenije, pod njim je napisano besedilo: “REPUBLIKA SLOVENIJA”. Pod besedilom “Republika Slovenija” je napis: “MINISTRSTVO ZA VISOKO ŠOLSTVO, ZNANOST IN TEHNOLOGIJO, Urad za meroslovje«. V spodnjem delu je besedilo: “URADNA IZKAZNICA”;
– na drugi strani platnic izkaznice je prostor za fotografijo imetnika izkaznice v velikosti 3 × 4 cm in pečat Urada. Pod fotografijo imetnika izkaznice se vpiše osebno ime imetnika izkaznice, njegov podpis, registrska številka izkaznice, datum izdaje izkaznice in podpis direktorja Urada.
– na prvi strani izkaznice, ki ga prejmejo meroslovni nadzorniki, ki so pooblaščeni za meroslovni nadzor nad merili, je besedilo, ki se glasi:
“Imetnik te izkaznice je na podlagi prvega in tretjega odstavka 18.a člena Zakona o meroslovju (Uradni list RS, št. 22/00 in 86/04) pooblaščen za meroslovni nadzor nad merili. Pri opravljanju meroslovnega nadzora ima meroslovni nadzornik pravico vstopiti v poslovne ali proizvodne prostore ter vozila, kjer se nahajajo merila.”
– na prvi strani izkaznice, ki ga prejmejo meroslovni nadzorniki, ki so pooblaščeni za meroslovni nadzor nad predpakiranimi izdelki, je besedilo, ki se glasi:
»Imetnik te izkaznice je na podlagi prvega in tretjega odstavka 18.a člena Zakona o meroslovju (Uradni list RS, št. 22/00 in 86/04) pooblaščen za meroslovni nadzor nad predpakiranimi izdelki in merilnimi steklenicami. Pri opravljanju meroslovnega nadzora ima meroslovni nadzornik pravico vstopiti v poslovne ali proizvodne prostore ter vozila, kjer se nahajajo predpakirani izdelki ali merilne steklenice.«
5. člen
Imetnik izkaznice se pri izvajanju meroslovnega nadzora izkaže z izkaznico.
Izkaznica ni prenosljiva.
6. člen
Izkaznico izda direktor Urada.
Urad vodi register izdanih izkaznic s podatki: osebno ime imetnika izkaznice, datum izdaje, registrska številka, datum prenehanja veljavnosti ali nadomestitve izkaznice in razlog prenehanja veljavnosti oziroma nadomestitve izkaznice.
7. člen
Izkaznica se zamenja v naslednjih primerih:
– če jo imetnik izgubi in je preklicana v Uradnem listu Republike Slovenije,
– če je poškodovana,
– če je imetnik spremenil osebno ime.
8. člen
Izkaznica preneha veljati z dnem:
– prenehanja delovnega razmerja imetnika izkaznice,
– razporeditve imetnika izkaznice na delovno mesto, za katero ni predpisanih pooblastil za meroslovni nadzor.
9. člen
Z dnem izdaje izkaznice po tem pravilniku mora imetnik izkaznice staro izkaznico vrniti.
Izkaznice, ki so prenehale veljati, se komisijsko uničijo. Komisijo za uničenje imenuje direktor urada. O uničenju se sestavi zapisnik.
10. člen
Obrazec izkaznice iz 4. člena tega pravilnika je kot priloga njegov sestavni del.
11. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o uradnih izkaznicah pooblaščenih delavcev na področju meroslovnega nadzora (Uradni list RS, št. 60/01).
12. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-05-2/2005
Ljubljana, dne 21. marca 2005.
EVA 2005-3211-0055
Minister
za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo
dr. Jure Zupan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti