Uradni list

Številka 32
Uradni list RS, št. 32/2005 z dne 29. 3. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 32/2005 z dne 29. 3. 2005

Kazalo

1098. Spremembe in dopolnitve Pravilnika o dodelitvi subvencij za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v Občini Dobrna, stran 3072.

Na podlagi 15. člena Statuta Občine Dobrna (Uradni list RS, št. 47/99, 15/01, 112/02 in 136/04) je Občinski svet občine Dobrna na 20. redni seji dne 14. 3. 2005, sprejel
S P R E M E M B E I N D O P O L N I T V E
P R A V I L N I K A
o dodelitvi subvencij za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v Občini Dobrna
1. člen
Pravilnik o dodelitvi subvencij za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v Občini Dobrna (Uradni list RS, št. 83/02, 26/03) se spremeni tako, da se drugi in tretji odstavek 3. člena v celoti črtata.
Nadalje se 3. člen pravilnika, v 1. poglavju »Živinoreja«, točka 1.1., prvega odstavka, kjer je opredeljena »Višina pomoči«, spremeni tako, da se po spremembi glasi: »do 10.000 SIT/ha.«, drugi odstavek, kjer so opredeljeni »Pogoji za pridobitev pomoči« se v delu navedenega besedila, in sicer »Opredelitev kmetije v gorsko – višinsko območje ali strme kmetije, ali v druga območja z omejenimi dejavniki za kmetijsko dejavnost zaradi težjih pridelovalnih razmer se izvede na podlagi elaborata »območja z omejenimi dejavni za kmetijstvo v Republike Sloveniji« (skladu z 110. člena ZKZ) ali na podlagi demografske ogroženosti območja (v skladu s 1. in 2. členom Uredbe o območjih, ki se štejejo za demografsko ogrožena območja v Republiki Sloveniji Uradni list RS, št. 19/99)« se v celoti črta.
V 3. členu, točka 3.2., se v drugem odstavku, ki se nanaša na »Višino pomoči«, za besedo »stroški« beseda »postopka« črta.
Točka 4.2., 3. člena, se v celoti črta, dosedanja točka 4.3., postane točka 4.2.
V točki 5.1., 3. člena, ki se nanaša na »Višino pomoči« se črta druga alinea.
V točki 5.2., 3. člena, ki se nanaša na »Višino pomoči« se črtata druga in tretja alinea, v odstavku, ki se nanaša na »pogoje za pridobitev pomoči« se črtata tretja in četrta alinea.
V točki 5.3., 3. člena, ki se nanaša na »Višino pomoči« se črta druga alinea.
Točka 5.4., 3. člena, se v drugem odstavku, ki se nanaša na »Višino pomoči«, nadomesti z novim besedilom, ki se glasi: »Sofinancirajo se upravičeni stroški ustanavljanja organizacij proizvajalcev sadja, gob in zelenjave, priznanih s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Pomoč je dovoljena največ 5 let, in sicer v prvem letu do 100%, v drugem letu do 80%, tretjem letu do 60%, četrtem letu do 40% in v petem letu do 20% upravičenih stroškov.«
V 3. členu pravilnika se doda nova točka 5.6., in sicer z naslednjim besedilom:
»5.6. Sofinanciranje razvoja dopolnilnih dejavnosti
Namen ukrepa:
– diverzifikacija kmetijske proizvodnje in ustvarjanje dodatnih virov dohodka na kmetijah
Višina pomoči
– sofinancirajo se izvedene investicije, pridobivanje dokumentacije za izdajo dovoljenja za opravljanje dopolnilne dejavnosti na kmetiji in stroški izobraževanja do višine največ 500.000 SIT;
Pogoji za pridobitev sredstev:
– do sredstev so upravičeni kmetje s stalnim bivališčem v Občini Dobrna, ki so si pridobili oziroma si pridobivajo dovoljenje za opravljanje dopolnilne dejavnosti na kmetiji.
V času treh let od prejema sredstev je potrebno dobiti uporabno dovoljenje. V nasprotnem primeru se sredstva vrnejo skupaj z obrestmi.
Upravičenci morajo za pridobitev sredstev predložiti račune z dokazili o plačilu, poslovni načrt in Mnenje kmetijske svetovalne službe. V kolikor gre za investicijo, ki se je začela v preteklem letu je potrebno podati poročilo o izvedenih delih.«
V 3. členu pravilnika se točka 6. »Sofinanciranje CRPOV« črta v celoti, dosedanja točka 7. postane po tej spremembi točka 6., točka 8. pa točka 7.
V 3. členu pravilnika se spremeni točka 6., pred spremembo 7. točka »Zavarovanje proti elementarnim nesrečam v kmetijstvu« tako, da se naziv 6. točke pravilno glasi »Zavarovanje proti elementarnim nesrečam in zavarovanje v živinorejski proizvodnji v kmetijstvu«, nadalje se 6. točka v celoti spremeni v naslednje besedilo:
»6.1 Zavarovanje proti elementarnim nesrečam
Namen ukrepa
Namen ukrepa je sofinanciranje zavarovalnih premij pri intenzivni proizvodnji poljščin in vrtnin, in sicer za najmanj 1 ha poljščin in najmanj 10 a vrtnin.
Višina pomoči
Pomoč za izplačilo zavarovalnih premij je dovoljena do 80% stroškov zavarovalnih premij za zavarovanje pred izgubami zaradi naravnih nesreč in izjemnih dogodkov.
Upravičenci priložijo naslednjo dokumentacijo:
– sklenjeno zavarovalno polico za tekoče leto
– potrdilo o plačilu zavarovalne premije
– zemljiškoknjižni izpisek.
6.2 Zavarovanje v živinorejski proizvodnji
Namen ukrepa
Namen ukrepa je sofinanciranje zavarovalnih premij v živinorejski proizvodnji.
Višina pomoči
Pomoč za izplačilo zavarovalnih premij je dovoljena do 50% stroškov premij za pokritje izgub, ki jih povzročijo bolezni živali.
Upravičenci priložijo naslednjo dokumentacijo:
– sklenjeno zavarovalno polico za tekoče leto,
– potrdilo o plačilo zavarovalne premije«.
V 4. členu pravilnika, prvi odstavek, se za besedico »so« črta besedilo »kmetje, ki imajo obdelovalne površine leže na območju Občine Dobrna.« katero se nadomesti z novim besedilom »kmetijska gospodarstva, katerih lastniki imajo stalno prebivališče v Občini Dobrna.«
V 5. členu pravilnika se v celoti črta drugi odstavek.
V 8. členu se za besedama »občinsko glasilo« črta pika, in doda besedilo »oziroma do porabe sredstev.«
2. člen
Te spremembe in dopolnitve Pravilnika o dodelitvi subvencij za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v Občini Dobrna se objavijo v Uradnem listu RS in začnejo veljati naslednji dan po objavi.
Št. 015-03-0006-1/2005-1
Dobrna, dne 14. marca 2005.
Župan
Občine Dobrna
Martin Brecl l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti