Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2005 z dne 17. 3. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2005 z dne 17. 3. 2005

Kazalo

934. Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta za del območja proizvodno servisne cone Vrtača, stran 2621.

Na podlagi 23. in 175. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03) in 17. člena Statuta Občine Semič (Uradni list RS, št. 23/03) je Občinski svet občine Semič na 16. redni seji dne 3. 3. 2005 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta za del območja proizvodno servisne cone Vrtača
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta za del območja proizvodno servisne cone Vrtača (Uradni list RS, št. 27/98), ki ga je izdelal URBI d.o.o. Oblikovanje prostora, pod številko 86, novembra 2004.
2. člen
Besedilo 4. člena odloka se nadomesti z naslednjim besedilom:
Meja zazidalnega načrta poteka po zunanjih mejah naslednjih parcel v k.o. Semič: 3219/1, 3221/1, 3221/2, 3226/1, 3222/1, 5161/1, 3224/1, 3275/1, 3275/11 na severu, 3275/1, 3278/1 na vzhodu, 3276/1, 3275/10, 3273, 3246 na jugu in 3246, 3250, 3253, 3252, 3228, 3229, 3232, 3219/1 na zahodu.
3. člen
V 5. členu odloka se črta zadnji stavek.
4. člen
V 7. členu odloka se spremeni druga alinea tako, da se glasi:
– gradbene meje (GM) ob cestah A, B, C in E potekajo 12 m od roba pločnika ali zelenice, ob cesti D poteka 10 m od roba pločnika na severni strani in 8 m od roba zelenice na južni strani ceste,
– gradbena linija (GL) poteka 18,5 m od osi regionalne ceste.
Varovalni pas regionalne ceste je 15 m od zunanjega roba pločnika.
5. člen
Prvi odstavek 9. člena odloka se spremeni tako, da se glasi:
Gradbene parcele so orientirane vzporedno ali pravokotno na osnovno cestno omrežje. Vse parcele so dostopne z osnovnega cestnega omrežja.
6. člen
14. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
Območje zazidalnega načrta se prometno napaja z državne ceste R II št. 421 Ručetna vas – Štrekljevec – Jugorje.
Prometno omrežje zazidalnega območja sestavljajo ceste A, B, C, D in E, ki omogočajo krožen promet. Priključka na državno cesto morata biti čim bolj pravokotna in v niveleti s cesto. Na križiščih in priključkih cest A in B na državno cesto se uredi predpisana vertikalna in talna prometna signalizacija.
Smeri dostopov na gradbene parcele iz osnovnega prometnega omrežja so obvezne.
Varovalni pas državne ceste je širine 15 m od zunanjega roba cestnega sveta. Gradnja in rekonstrukcija gradbenih objektov ter postavljanje kakršnih koli drugih objektov in naprav v varovalnem pasu je dovoljena le s soglasjem Direkcije RS za ceste.
Zazidalni načrt omogoča ureditev avtobusnega postajališča ob državni cesti.
Za razširitev proizvodno servisne cone mora biti predhodno urejena komunalna in energetska infrastruktura s poudarkom na ureditvi regionalne ceste.
7. člen
Na koncu prvega odstavka 15. člena odloka se doda stavek, ki se glasi: Dimenzioniranje potrebnega števila parkirnih mest mora biti v skladu s Tehničnimi normativi za projektiranje in opremo mestnih prometnih površin (Prometnotehniški inštitut FAGG, Ljubljana 1991).
8. člen
Spremembe in dopolnitve 20. člena odloka:
1. Oskrba z vodo:
– Na koncu točke 1.1 se doda stavek, ki se glasi: Primarni vodovod se na območju proizvodno servisne cone rekonstruira in prestavi ob regionalno cesto.
– Točka 1.2 se spremeni tako, da se glasi: Vodovodno omrežje je zasnovano v obliki dveh zank, ki omogočata dvostransko napajanje preko reducirnega ventila. Sekundarni vodovodi potekajo ob cestah A, B, C, D in E.
– Doda se nova točka 1.6, ki se glasi: Posamezni objekti se morajo priključiti na vodovodno omrežje v skladu s Pravilnikom za projektiranje, tehnično izvedbo in uporabo javnega vodovodnega sistema (Uradni list RS, št. 13/01), Odloka o javnem vodovodu in oskrbi naselij s pitno vodo na območju Občin Črnomelj in Semič (Uradni list RS, št. 108/02) in Pravilnika za projektiranje, tehnično izvedbo in uporabo javnega vodovodnega sistema (Uradni list RS, št. 13/01),
– Doda se nova točka 1.7, ki se glasi: Napajanje objektov 38 in 39 bo po vodovodu, ki se priključuje na sekundarni vodovod ob hidrantu na cesti B.
2. Odvajanje odpadnih voda
– Točka 2.3 se spremeni tako, da se glasi: Fekalne in odpadne vode z južnega dela zazidalnega območja se odvajajo po fekalni kanalizaciji ob cestah A, B, C in E v črpališče ob cesti B ter po tlačnem vodu v obstoječo kanalizacijo. Kanalizacija mora biti priključena na javni kanal s čistilno napravo Semič gravitacijsko ali preko ustreznega prečrpališča.
– Točka 2.5 se spremeni tako, da se glasi: Meteorne vode z utrjenih prometnih, manipulativnih in zunanjih skladiščnih površin se odvajajo preko lovilcev olj in peskolovov v meteorno kanalizacijo z iztokom v ponikovalnice. Ponikovalnice morajo biti locirane izven vplivnega območja prometnih površin. Meteorne vode ne smejo biti speljane v naprave za odvodnjavanje ceste in cestnega telesa.
– Doda se nova točka 2.8, ki se glasi: Odvajanje in čiščenje odpadnih voda je treba načrtovati na osnovi odloka o odvajanju in čiščenju odpadnih in padavinskih voda na območju Občine Semič (Uradni list RS, št. 72/98).
3. Oskrba z električno energijo:
– Točka 3.1 se spremeni tako, da se glasi: Oskrba zazidalnega območja z električno energijo bo z ustrezno elektroenergetsko infrastrukturo (20 kV vodi, transformatorske postaje in 0,4 kV vodi).
– Na koncu točke 3.2 se doda stavek, ki se glasi: Obstoječ 20 kV daljnovod se ukine.
– Na koncu točke 3.3 se doda naslednje besedilo: Priključni 20 kV kablovodi morajo biti na območju urejanja položeni v kabelsko kanalizacijo, ki mora biti pod voznimi površinami obbetonirana. Kabelska kanalizacija se izvede s cevmi Ø 160 mm in jaški standardnih dimenzij. Za potrebe informatike se v kabelski kanalizaciji predvidi še dvojček 2 × Ø 50 mm.
– Dodajo se naslednje točke, ki se glasijo:
3.4 Transformatorske postaje se locirajo glede na središče porabe in na predvideno moč območja. Transformatorske postaje morajo biti kabelske izvedbe s SN bloki (SF(6)) ter zazankane glede na obstoječe 20 kV omrežje.
3.5 Posamezna odjemna mesta se izvedejo s samostojnimi merilnimi omaricami na robu parcel in se določijo za vsako odjemno mesto posebej. Merilno priključne omarice morajo biti postavljene na stalno dostopnem mestu. Vsa odjemna mesta morajo biti opremljena z dajalniki impulzov, če nima števec sistemske ure je krmilna naprava MTK sprejemnik, nad 41 kW priključne moči mora biti predviden daljinski prenos števčnih podatkov.
3.6 Odjemalci z nemirnim odjemom si morajo zagotoviti lasten tokokrog iz transformatorske postaje oziroma ustrezno odpraviti povratne vplive na omrežje.
3.7 Za primer rezervnega in zanesljivejšega napajanja zahtevnejših porabnikov si mora odjemalec zagotoviti rezervni vir napajanja, oziroma sistem brezprekinitvenega napajanja.
9. člen
Doda se nov 20.a člen, ki se glasi:
»20.a člen
VARSTVO PRED POŽAROM
1. Pogoji za varen umik ljudi, živali in premoženja
Objekti in ureditve morajo biti zasnovani tako, da je omogočen varen umik iz objektov na urejene površine ob objektih, gradbenih parcelah in na sosednja zemljišča v javni lasti.
2. Odmiki med objekti ali protipožarne ločitve
Minimalen odmik med objekti na sosednjih gradbenih parcelah je 10 m. Zagotovljeni morajo biti ustrezni protipožarni odmiki med objekti na posamezni gradbeni parceli in protipožarna ločitev prostorov v objektih.
3. Prometne in delovne površine za intervencijska vozila
Vsi objekti morajo biti dostopni z javnega cestnega omrežja. Delovne površine za intervencijska vozila in gasilce so na javnih prometnih površinah in na utrjenih površinah na gradbenih parcelah, ki jih morajo zagotoviti uporabniki objektov.
4. Viri za zadostno oskrbo z vodo za gašenje
Voda za gašenje se zagotovi iz hidrantnega omrežja na javnem vodovodu, ki poteka po osnovnem cestnem omrežju in se dvostransko napaja iz primarnega vodovoda.«.
10. člen
Sprememba in dopolnitev zazidalnega načrta s 1. člena odloka je stalno na vpogled pri Občini Semič in Upravni enoti Črnomelj.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-05-02/2002-21
Semič, dne 4. marca 2005.
Župan
Občine Semič
Ivan Bukovec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti