Uradni list

Številka 10
Uradni list RS, št. 10/2005 z dne 4. 2. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 10/2005 z dne 4. 2. 2005

Kazalo

285. Uredba o ureditvi trga s hmeljem, stran 753.

Na podlagi 5. in 74. člena in v zvezi s 6., 91., 101. in 126. členom Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00, 52/02 – ZDU-1, 58/02 – ZMR-1 in 45/04 – ZdZPKG) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o ureditvi trga s hmeljem
I. POGLAVJE
Splošne določbe
1. člen
(vsebina uredbe)
Ta uredba določa organizacije proizvajalcev hmelja, ukrepe kmetijske politike za hmelj in zbirke podatkov za izvajanje:
– Uredbe Sveta (EGS) št. 1696/71 z dne 26. julija 1971 o skupni ureditvi trga za hmelj (UL L št. 175 z dne 4. 8. 1971, str. 1, z vsemi spremembami; v nadaljnjem besedilu: Uredba 1696/71/EGS),
– Uredbe Komisije (EGS) št. 1351/72 z dne 28. junija 1972 o priznavanju skupin organizacij proizvajalcev hmelja (UL L št. 148 z dne 30. 6. 1972, str. 13, z vsemi spremembami; v nadaljnjem besedilu: Uredba 1351/72/EGS),
– Uredbe Sveta (ES) št. 1098/98 z dne 25. maja 1998 o uvedbi posebnih začasnih ukrepov za hmelj (UL L št. 157 z dne 30. 5. 1998, str. 7, z vsemi spremembami; v nadaljnjem besedilu: Uredba 1098/98 /ES) in
– Uredbe Sveta (ES) št. 1782/03 z dne 29. septembra 2003 o skupnih pravilih za sheme neposrednih podpor v okviru skupne kmetijske politike in o uvedbi nekaterih shem podpor za kmete ter o spremembi uredb (EGS) št. 2019/93, (ES) št. 1452/2001, (ES) št. 1453/2001, (ES) št. 1454/2001, (ES) 1868/94, (ES) št. 1251/1999, (ES) št. 1254/1999, (ES) št. 1673/2000, (EGS) št. 2358/71 in (ES) št. 2529/2001 (UL L št. 270 z dne 21. 10. 2003, str. 1, z vsemi spremembami).
2. člen
(geografsko poreklo hmelja, kakovost hmelja in hmeljnih proizvodov ter certificiranje hmelja in hmeljnih proizvodov)
(1) Geografsko poreklo hmelja, kakovost hmelja in hmeljnih proizvodov v prometu, certificiranje hmelja in hmeljnih proizvodov, podrobnejše pogoje za vpis v evidence pri pooblaščeni organizaciji za certificiranje hmelja (v nadaljnjem besedilu: pooblaščena organizacija) in vodenje evidenc pri pooblaščeni organizaciji ter listine, ki spremljajo hmelj in hmeljne proizvode v prometu, določa predpis, ki ureja geografsko poreklo hmelja, kakovost hmelja in hmeljnih proizvodov ter certificiranje hmelja in hmeljnih proizvodov.
(2) Način in postopek vpisa pridelovalcev hmelja in pridelka hmelja v register pridelovalcev hmelja, način vodenja registra pridelovalcev hmelja in prenos posameznih opravil v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, določa predpis, ki ureja register pridelovalcev hmelja.
3. člen
(pomen izrazov)
(1) Za prvo prodajo hmelja se šteje prodaja, določena v tretjem odstavku 1. člena Uredbe št. 1351/72/EGS.
(2) Izrazi, uporabljeni v tej uredbi, imajo enak pomen kot izrazi iz predpisa, ki ureja register pridelovalcev hmelja.
II. POGLAVJE
Organizacije proizvajalcev hmelja
4. člen
(priznavanje organizacije proizvajalcev hmelja)
(1) Minister, pristojen za kmetijstvo (v nadaljnjem besedilu: minister) v treh mesecih od prejema vloge za priznanje organizacije proizvajalcev hmelja in petletnega programa dela na predlog komisije, ki jo imenuje minister, prizna organizacijo proizvajalcev hmelja z odločbo, če vlagatelj izpolnjuje pogoje, določene s to uredbo in uredbami iz 1. člena te uredbe, in če je njegova vloga popolna in pravočasna.
(2) Ustreznost vloge, ustreznost programa dela in njegovih dopolnitev iz 8. člena te uredbe ter delovanje organizacije proizvajalcev ocenjuje tričlanska komisija, ki jo sestavljajo predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in zunanji sodelavci, ki so strokovnjaki s področja kmetijstva in poslovanja gospodarskih družb.
(3) Sredstva za delo komisije iz prejšnjega odstavka se zagotovijo in izplačajo iz proračuna Republike Slovenije za leto 2005, iz proračunske postavke 3344: Materialni stroški, do višine 50.000 SIT in za leto 2006, iz proračunske postavke 3344: Materialni stroški, do višine 50.000 SIT.
5. člen
(vsebina vloge)
Vlogi za priznanje organizacije proizvajalcev hmelja je treba priložiti naslednja dokazila:
a) o minimalnem številu članov in minimalni površini hmeljišč, ki jo njeni člani obdelujejo (izjave članov o članstvu),
b) pravila delovanja organizacije proizvajalcev hmelja,
c) izpisek iz sodnega registra,
d) zadnjo bilanco stanja in bilanco uspeha pravne osebe, razen v primeru novoustanovljenih pravnih oseb.
6. člen
(pravočasnost vloge)
Vloga za priznanje organizacije proizvajalcev hmelja je pravočasna, če prispe na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo) do 15. septembra pred tistim letom, v katerem želi biti pravna oseba priznana kot organizacija proizvajalcev hmelja.
7. člen
(pogoji za priznanje)
(1) Organizacija proizvajalcev hmelja mora imeti najmanj sedem članov, ki skupaj obdelujejo najmanj 200 hektarov hmeljišč.
(2) Kadar je organizacija proizvajalcev v celoti ali deloma sestavljena iz članov, ki so sami pravne osebe (zadruga), se minimalno število pridelovalcev izračuna na podlagi števila pridelovalcev pridelkov, za katere je organizacija proizvajalcev priznana, združenih v vsako od zadrug, ki s podpisom izrazijo strinjanje, da se preko zadruge vključijo v organizacijo proizvajalcev.
(3) Promet, ustvarjen s prodajo hmelja, pridelanega v Republiki Sloveniji, mora predstavljati najmanj 70% celotnega prometa organizacije proizvajalcev hmelja.
8. člen
(program dela)
(1) Organizacija proizvajalcev hmelja posluje v skladu s petletnim programom dela, ki ga predloži v potrditev ministru skupaj z vlogo za priznanje oziroma do 15. septembra pred tistim letom, v katerem želi biti priznana. Program dela se lahko letno dopolnjuje. Vloge za dopolnitev programa se vlagajo največ dvakrat letno. Ministrstvo o dopolnitvi programa odloča v roku treh mesecev od prejema dopolnitve programa.
(2) Minister z odločbo na predlog komisije iz 4. člena te uredbe odloči o ustreznosti programa do 1. decembra tistega leta, v katerem je bil program dela predložen ministru.
9. člen
(vsebina programa dela)
(1) Minister potrdi ustreznost programa dela, če program dokazuje, da organizacija proizvajalcev hmelja lahko trajno in učinkovito posluje v skladu z nameni, določenimi v 7. členu Uredbe 1696/71/EGS.
(2) Program dela mora vsebovati opis realnega stanja in poslovanja organizacije proizvajalcev hmelja, še zlasti:
– opis stanja,
– cilje (kratkoročni/dolgoročni),
– število članov in njihov obseg proizvodnje,
– načrt proizvodnje (količine, sorte),
– trženje (proizvodi, predvidene cene, prodajna strategija, tržne verige, promocija),
– kadre,
– opremo in druga sredstva za poslovanje (kapaciteta, stanje),
– morebitne skupne investicije v okviru organizacije proizvajalcev,
– časovni razpored aktivnosti za izvrševanje programa,
– pričakovane poslovne rezultate,
– gibanje sredstev operativnega sklada.
(3) Organizacija proizvajalcev hmelja mora program dela izdelati v skladu z navodili, ki jih predpiše minister.
10. člen
(lastništvo)
Organizacija proizvajalcev mora biti v večinski lasti pridelovalcev pridelka, za katerega je organizacija proizvajalcev priznana, kar pa ni pogoj za člane organizacije proizvajalcev, ki so zadruge, v katere so združeni pridelovalci pridelkov, za katere je organizacija proizvajalcev priznana. Vsako morebitno spremembo lastništva v organizaciji proizvajalcev ali pravni osebi, ki je član organizacije proizvajalcev, mora organizacija proizvajalcev sporočiti ministrstvu najpozneje v petih delovnih dneh po nastanku spremembe lastništva, pri čemer se kot datum nastanka spremembe lastništva šteje datum uradnega evidentiranja te spremembe.
11. člen
(pravila delovanja organizacije proizvajalcev hmelja)
(1) Organizacija proizvajalcev hmelja sprejme pravila, v katerih so navedene obveznosti članov do organizacije proizvajalcev hmelja, predvsem glede:
– upoštevanja enotnih pravil proizvodnje organizacije proizvajalcev hmelja (predvsem sortne politike ter tehnologije pridelave in dodelave hmelja),
– upoštevanja pravil prve prodaje hmelja,
– poročanja o proizvodnji hmelja (obseg in stroški pridelave hmelja, stroški dodelave hmelja),
– poročanja o morebitni neposredni prodaji hmelja posameznega člana,
– plačevanja članskega prispevka in prispevka za financiranje programa dela,
– trajanja članstva ter pogojev pristopa in izstopa iz organizacije proizvajalcev hmelja,
– načina odločanja, sprejemanja in spreminjanja pravil, ter
– sankcije za kršitelje.
(2) V pravilih delovanja organizacije proizvajalcev hmelja morajo biti navedene tudi obveznosti organizacije proizvajalcev hmelja do njenih članov, predvsem glede poslovanja s proračunskimi sredstvi.
(3) Odpovedni rok za izstop iz organizacije proizvajalcev mora biti določen tako, da ne ovira že planiranega poslovanja organizacije proizvajalcev hmelja oziroma lahko člani organizacije proizvajalcev hmelja članstvo prekinejo najprej po treh letih od sprejema v članstvo organizacije proizvajalcev, z enoletnim odpovednim rokom.
(4) Pravila delovanja organizacije proizvajalcev morajo omogočati demokratičnost odločanja, zato noben član organizacije proizvajalcev ne sme imeti več kot 50% glasovalnih pravic.
12. člen
(pravila prve prodaje hmelja)
Član organizacije proizvajalcev hmelja lahko proda pridelani hmelj izključno preko organizacije proizvajalcev hmelja, katere član je.
13. člen
(operativni sklad)
(1) Organizacija proizvajalcev hmelja ustanovi namenski finančni sklad (v nadaljnjem besedilu: operativni sklad).
(2) Sredstva operativnega sklada se uporabljajo za financiranje izvajanja programov dela. Operativni sklad se financira s prispevki članov organizacije proizvajalcev hmelja, ki so določeni v pravilih delovanja organizacije proizvajalcev hmelja, kot jih določa ta uredba. Sredstva operativnega sklada se vodi ločeno od drugih sredstev.
14. člen
(dejavnosti organizacij proizvajalcev)
Dejavnosti organizacij proizvajalcev hmelja in njihovih članov, ki se izvajajo v skladu s programom dela in se lahko financirajo ali sofinancirajo iz operativnega sklada, so dejavnosti, navedene v 7. členu Uredbe 1696/71/EGS.
15. člen
(letno poročilo o izvajanju programa dela)
(1) Organizacija proizvajalcev hmelja vsako leto v skladu s predpisom, ki ureja pripravo programov, letnih dopolnil k programom in poročil organizacij proizvajalcev, do 31. januarja ali najpozneje do 28. februarja naslednjega leta pripravi poročilo o izpolnjevanju petletnega programa dela, proizvodnji, prometu, članih in dejanskih stroških organizacije proizvajalcev hmelja in njenih članov, ki so nastali iz naslova proizvodnje, dodelave in trženja hmelja.
(2) Organizacija proizvajalcev hmelja v letnem poročilu predloži tudi obračun gibanja sredstev operativnega sklada, bilanco stanja, bilanco uspeha in porabo sredstev po namenih in glede na vir sredstev.
(3) Predpis iz prvega odstavka tega člena izda minister, pristojen za kmetijstvo.
16. člen
(odvzem priznanja organizacije proizvajalcev hmelja)
(1) Minister odvzame priznanje organizacije proizvajalcev hmelja, če ta ne izpolnjuje več vseh predpisanih zahtev in pogojev, in sicer:
– če se program dela ne izvaja na predviden način,
– če ne dostavlja pravočasno petletnih programov dela oziroma če programi niso popolni ali ustrezni,
– če morebitne dopolnitve programa niso v skladu s programom dela,
– v primeru zmanjšanja števila članov oziroma površine hmeljišč pod predpisan minimalni obseg,
– če pravočasno ne odda letnih dopolnitev programa in njihovo vsebino kljub temu izvaja,
– če do predpisanega datuma ne pošlje ustreznega letnega poročila o izvajanju programa dela,
– če se spremenijo pravila delovanja organizacije proizvajalcev hmelja tako, da organizacija proizvajalcev hmelja ne more več opravljati nalog, za katere je ustanovljena,
– če organizacija proizvajalcev hmelja ne sporoča podatkov, zahtevanih za evidenco predprodajnih pogodb in evidenco dobav hmelja,
– če je organizacija proizvajalcev hmelja pridobila podpore ministrstva na nezakonit način oziroma jih je nenamensko porabila.
(2) Pravna oseba, ki ji je bilo odvzeto priznanje organizacije proizvajalcev, mora vrniti v proračun Republike Slovenije vsa neupravičeno pridobljena proračunska sredstva, skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi.
III. POGLAVJE
Združenje organizacij proizvajalcev hmelja
17. člen
(združenje organizacij proizvajalcev hmelja)
(1) Organizacije proizvajalcev hmelja lahko za namene iz 7. člena Uredbe 1696/71/EGS prostovoljno ustanovijo združenja organizacij proizvajalcev hmelja.
(2) Člani organizacij proizvajalcev hmelja, ki ustanovijo združenje organizacij proizvajalcev hmelja, morajo obdelovati najmanj 1000 hektarov hmeljišč.
(3) Za združenja organizacij proizvajalcev se smiselno uporabljajo določbe te uredbe, ki urejajo postopke, pravila za priznanje in poslovanje.
IV. POGLAVJE
Ukrepi kmetijske politike
18. člen
(neposredna plačila)
(1) S to uredbo se uvede podpora v obliki neposrednega plačila:
a) na površino hmeljišč z namenom doseganja primerne dohodkovne ravni pri pridelavi hmelja,
b) v obliki začasnega ukrepa mirovanja (premena) oziroma krčitve z namenom preprečevanja neravnovesja na trgu s hmeljem.
(2) V skladu z 2. členom Uredbe 1098/98/ES so upravičenci za ukrepe začasnega mirovanja (premene) in krčitve lahko samo člani organizacije proizvajalcev.
(3) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka so upravičenci do neposrednega plačila iz a) točke prvega odstavka tega člena tudi pridelovalci hmelja, ki so vpisani v register pridelovalcev hmelja.
(4) Upravičenci podpore uveljavljajo v roku in na način, kot je to določeno s predpisom, ki ureja izvajanje ukrepov kmetijske politike.
A) Neposredno plačilo na površino hmeljišč
19. člen
(neposredno plačilo na površino hmeljišč)
(1) Višina sredstev v letu 2005 znaša 432,00 evrov/ha površine v obdelavi.
(2) Sredstva za neposredno plačilo iz prejšnjega odstavka se zagotovijo iz proračuna Republike Slovenije, s proračunske postavke Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano št. 5536 – Neposredna plačila v kmetijstvu – EKO 0, št. 2095 ECO 0- RP in št. 2097 ECO 0 – EU.
20. člen
(zbirna vloga)
(1) Pridelovalci hmelja, ki so člani organizacije proizvajalcev, na svoji zbirni vlogi za neposredna plačila dobijo na predtisku informacijo, da so člani organizacije proizvajalcev. S svojim podpisom na vlogi izjavijo, da se strinjajo, da neposredna plačila za obdelavo, premeno in krčitev hmelja po tej uredbi za njih uveljavlja organizacija proizvajalcev.
(2) Pridelovalci hmelja pošljejo kopijo vloge za neposredna plačila organizaciji proizvajalcev za pripravo skupne zbirne vloge. Organizacija proizvajalcev do 1. junija leta v katerem se vlagajo zahtevki, vloži zbirno vlogo za plačila po tej uredbi na Agencijo Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.
21. člen
(pogoji)
Enota hmeljišča v obdelavi, mirovanju in krčitvi mora biti v skladu s 170. členom Uredbe Komisije (ES) št. 1973/2004 z dne 29. oktobra 2004 o določitvi podrobnih pravil za izvajanje Uredbe Sveta (ES) št. 1782/2003 v zvezi s shemami podpor, iz naslova IV in IVa navedene uredbe, glede uporabe zemljišč v prahi za proizvodnjo surovin (UL L 345 z dne 20. 11. 2004, str. 1) in prijavljena v register pridelovalcev hmelja v skladu s predpisom, ki ureja register pridelovalcev hmelja, najpozneje do 31. maja leta, v katerem upravičenec uveljavlja ukrep.
B) Ukrep začasnega mirovanja oziroma krčitve
22. člen
(ukrep začasnega mirovanja oziroma krčitve)
(1) Višina sredstev za neposredno plačilo za ukrep začasnega mirovanja oziroma krčitve v letu 2005 znaša 432,00 evrov/ha površine v začasnem mirovanju oziroma krčitvi.
(2) Sredstva za neposredno plačilo iz prejšnjega odstavka se zagotovijo iz proračuna Republike Slovenije, s proračunske postavke Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano št. 5536 – Neposredna plačila v kmetijstvu – EKO 0, št. 2095 ECO 0- RP in št. 2097 ECO 0 – EU.
23. člen
(uveljavljanje ukrepa začasnega mirovanja oziroma krčitve)
(1) Pridelovalec hmelja, za katerega organizacija proizvajalcev hmelja uveljavlja ukrep začasnega mirovanja oziroma krčitve v letu za katero uveljavlja ukrep, ne sme zasaditi novih enot hmeljišča v obdelavi ali povečati obstoječih enot hmeljišča v obdelavi.
(2) Minimalna površina enote hmeljišča, za katero pridelovalec hmelja uveljavlja ukrepe iz točke b) 18. člena te uredbe, je določena v drugem odstavku 2. člena Uredbe 1098/98/ES.
(3) Enota hmeljišča v začasnem mirovanju oziroma izkrčena površina mora biti v skladu s pogoji, določenimi v četrtem odstavku 2. člena Uredbe 1098/98/ES, in prijavljena v register pridelovalcev hmelja v skladu s predpisom, ki ureja register pridelovalcev hmelja, najpozneje do 15. maja leta, v katerem upravičenec uveljavlja ukrep.
(4) Površina, za katero se uveljavlja ukrep začasnega mirovanja oziroma krčitve, mora biti posajena z rastlinami, ki izboljšajo rodovitnost tal (travinje oziroma zeleni podor).
C) Podpora za izvajanje programa žlahtnenja
za hmeljarstvo
24. člen
(podpora za izvajanje programa žlahtnenja hmelja)
(1) S to uredbo se uvede podpora za izvajanje programa žlahtnenja hmelja.
(2) Predmet podpore je sofinanciranje izvajanja programa žlahtnenja hmelja za leto 2005.
(3) Upravičenec pridobi podporo na podlagi letnega programa, ki ga do 15. maja 2005 potrdi minister. Na podlagi potrjenega letnega programa sklene ministrstvo z upravičencem pogodbo. Upravičenec uveljavlja podporo ob predložitvi zahtevkov, ki morajo vsebovati poročilo o opravljenem delu s specifikacijo stroškov po potrjenem letnem programu. Upravičenec mora do 28. februarja 2006 na ministrstvo predložiti končno poročilo o opravljenem delu s specifikacijo stroškov po potrjenem letnem programu.
(4) Sredstva za podporo za izvajanje programa žlahtnjenja hmelja se zagotovijo iz proračuna Republike Slovenije za leto 2005 s proračunske postavke Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano št. 5536 – Neposredna plačila v kmetijstvu, do višine 30,000.000 SIT. Razliko do celotne višine podpore 40,000.000 SIT zagotovijo zainteresirani pridelovalci.
V. POGLAVJE
Zbirke podatkov
25. člen
(seznami)
Na podlagi odločb o priznanju organizacij proizvajalcev hmelja in združenj organizacij proizvajalcev hmelja ter reprezentativne organizacije proizvajalcev hmelja ali reprezentativnega združenja organizacij proizvajalcev hmelja ministrstvo vodi sezname.
26. člen
(evidenca predprodajnih pogodb in evidenca dobav hmelja)
(1) Pooblaščena organizacija za hmelj, pridelan v Republiki Sloveniji, vzpostavi in vodi evidenco predprodajnih pogodb.
(2) Vse predprodajne pogodbe morajo biti sklenjene pisno. Kopijo vsake predprodajne pogodbe mora prodajalec hmelja posredovati pooblaščeni organizaciji najpozneje v 30 dneh po sklenitvi.
(3) Pooblaščena organizacija evidentira vse izvršene dobave. Evidenca dobav se vodi na podlagi dvojnika dobavnice, ki ga prodajalec hmelja posreduje pooblaščeni organizaciji. Prodajalec hmelja posreduje dvojnik dobavnice po vsaki izvršeni dobavi ali skupaj za vse izvršene dobave, vendar v vsakem primeru pred 1. marcem tistega leta, ki sledi letu obiranja hmelja. Če je dobava hmelja izvršena po 1. marcu leta, ki sledi letu obiranja, pa mora prodajalec hmelja pooblaščeni organizaciji posredovati dvojnik dobavnice najpozneje v petih dneh po izvršeni dobavi.
(4) Iz dobavnice mora biti za vsako sorto razvidna:
– količina dobavljenega hmelja,
– cena,
– stopnja predelave,
– za dobavo hmelja po predprodajni pogodbi tudi številka predprodajne pogodbe.
(5) Dobavnico iz tega člena lahko nadomesti kakršenkoli drug dokument, ki vsebuje podatke iz prejšnjega odstavka.
(6) Podatki iz evidence predprodajnih pogodb in evidence dobav hmelja in se uporabljajo le za namene te uredbe.
27. člen
(evidenca pridelka)
(1) Pooblaščena organizacija spremlja prijavo pridelka in potrditev prijave pridelka v skladu s predpisom, ki ureja geografsko poreklo hmelja, kakovost hmelja in hmeljnih proizvodov ter certificiranje hmelja in hmeljnih proizvodov.
(2) Pridelovalci so dolžni prijavljati podatke iz prejšnjega odstavka na enoto hmeljišča v obdelavi.
VI. POGLAVJE
Izplačevanje
28. člen
(izplačevanje)
Zneski iz te uredbe, izraženi v evrih, se izplačajo v tolarski protivrednosti, preračunani glede na menjalne tečaje v skladu s pravnimi akti Evropske komisije.
VII. POGLAVJE
Pridobitev podatkov iz uradnih evidenc
29. člen
(pridobitev podatkov iz uradnih evidenc)
Potrdila, izpiske in druge podatke o dejstvih iz uradnih evidenc, ki jih vodijo upravni in drugi državni organi, organi lokalnih skupnosti ali nosilci javnih pooblastil, ki jih je potrebno priložiti zahtevku kot dokazilo na podlagi te uredbe, pridobi organ, ki odloča o zahtevku upravičenca.
VIII. POGLAVJE
Prehodne in končne določbe
30. člen
(prehodni določbi)
(1) Postopki v zvezi z neposrednimi plačili za hmelj za leto 2004, se dokončajo po določbah Uredbe o ureditvi trga s hmeljem (Uradni list RS, št. 34/01, 55/01, 34/02, 27/03, 29/03 – popr., 23/04 in 109/04).
(2) Do uveljavitve predpisa iz prvega odstavka 15. člena te uredbe se uporablja Pravilnik o pripravi programov dela, letnih dopolnil k programom in poročil organizacij proizvajalcev hmelja (Uradni list RS, št. 98/04).
31. člen
(prenehanje veljavnosti)
Z dnem uveljavitve te uredbe preneha veljati Uredba o ureditvi trga s hmeljem (Uradni list RS, št. 34/01, 55/01, 34/02, 27/03, 29/03 – popr., 23/04 in 109/04).
32. člen
(uveljavitev)
Ta uredba začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 00715-0004/2005/8
Ljubljana, dne 27. januarja 2005.
EVA 2004-2311-0417
Vlada Republike Slovenije
Janez Janša l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti