Uradni list

Številka 10
Uradni list RS, št. 10/2004 z dne 5. 2. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 10/2004 z dne 5. 2. 2004

Kazalo

7. Popravek statuta Komunale Vitanje d.o.o., , stran 1170.

Popravek
V statutu Komunale Vitanje d.o.o., objavljenem v Uradnem listu RS, št. 131/03 z dne 24. 12. 2003 se 14. člen pravilno glasi:
14. člen
Nadzorni svet šteje pet članov, od katerih štiri člane imenuje družbenik, enega pa imenujejo delavci podjetja v skladu z zakonom o sodelovanju delavcev pri upravljanju. Člane, ki jih imenuje družbenik se imenuje na naslednji način: dva člana sta imenovana za celoten mandat. Druga dva člana sta imenovana izmed predsednikov vaških skupnosti, ki se vsako leto v mandatu menjujejo po naslednjem vrstnem redu: prvo leto v mandatu predsednika VS Ljubnica in Sp. Dolič, drugo leto v mandatu predsednika VS Paka in Brezen, tretje leto v mandatu predsednika VS Ljubnica del in Vitanjsko Skomarje, četrto leto v mandatu predsednika VS Stenica in Hudinja.
Člani nadzornega sveta izmed sebe izvolijo predsednika in namestnika predsednika. Nadzorni svet je imenovan za dobo štirih let, ki je enaka mandatni dobi občinskega sveta. Člani nadzornega sveta opravljajo svojo funkcijo do izvolitve novega nadzornega sveta. Ista oseba je lahko večkrat zaporedoma imenovana za člana nadzornega sveta. Člane nadzornega sveta imenuje Občinski svet občine Vitanje.
Nadzorni svet opravlja nadzor nad poslovanjem družbe, pregleduje in preverja poslovne knjige in dokumentacijo družbe, nadzira redno in pravočasno sestavljanje računovodskega izkaza, preverja uspešnost z vidika realizacije ciljev podjetja in obravnava druga vprašanja oziroma zadeve, ki se nanašajo na poslovanje družbe. V pritožbah odloča kot organ druge stopnje.
Predlog za imenovanje članov NS predlaga Komisija za volitve, imenovanja in administrativne zadeve.
Članom nadzornega sveta lahko predčasno preneha mandat z odpoklicem ustanovitelja.
V primeru predčasnega prenehanja mandata članu nadzornega sveta, ustanovitelj imenuje nadomestnega člana nadzornega sveta za preostali del mandata. Člani nadzornega sveta so za svoje delo odgovorni ustanovitelju.
Župan
Občine Vitanje
Slavko Vetrih l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti