Uradni list

Številka 139
Uradni list RS, št. 139/2004 z dne 28. 12. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 139/2004 z dne 28. 12. 2004

Kazalo

6055. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Zagorje ob Savi, stran 16576.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Zagorje ob Savi (Uradni vestnik Zasavja, št. 13/03), 88. člena Poslovnika Občinskega sveta občine Zagorje ob Savi (Uradni vestnik Zasavja, št. 13/03) in Pravilnika o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Zagorje ob Savi (Uradni list RS, št. 52/04) je Občinski svet občine Zagorje ob Savi na seji dne 28. 10. 2004 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Zagorje ob Savi
1. člen
V Pravilniku o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Zagorje ob Savi (Uradni list RS, št. 52/04) se spremeni:
– 5. člen: pod prvo alineo se ˝4 ha kmetijskih obdelovalnih površin˝ nadomesti z ˝1 ha kmetijskih obdelovalnih površin˝,
– 6. člen: v prvem odstavku prvega stavka se črta ˝oziroma koliko sredstev so iz teh virov za določen namen že prejeli˝, v tretjem odstavku pa se črta prvi stavek, ki se glasi: Dodeljena sredstva posameznim upravičencem morajo biti izkazana kot nujna, od katerih je odvisen obstoj kmetije,
– 15. člen:
a) pod točko 1.1 se pod Pogoji za dodelitev sredstev pod prvo alineo namesto ˝telic, krav in svinj˝ uporabi ˝kopitarji in parklarji˝, druga alinea, ki prav tako določa pogoje, se črta.
b) Točka 1.2 ˝Sofinanciranje pregledov molznih strojev in mlečnih zbiralnikov˝ se v celoti nadomesti s ˝Sofinanciranje prevozov mleka in pregledov molznih strojev in naprav˝.
Namen ukrepa: sofinanciranje prevozov mleka do mlečnih zbiralnic, preprečevanje obolenj vimena, zmanjšanju števila somatskih celic v mleku, pridelava kvalitetnejšega mleka.
Vrsta finančne intervencije: neposredna – subvencija, posredna – regres
Pogoji za dodelitev sredstev:
– do sredstev za sofinanciranje pregledov molznih strojev so upravičeni rejci, ki imajo najmanj 5 krav molznic,
– opravljen strokovni pregled molznega stroja ali mlečnega zbiralnika s strani pooblaščene organizacije, ki je usposobljena za te preglede,
– prosilci morajo predložiti račun z dokazilom o opravljeni storitvi (iz računa mora biti razvidna vrsta opravljene storitve),
– do sofinanciranja prevozov mleka do mlečnih zbiralnic so upravičene pooblaščene organizacije, ki opravljajo prevoze mleka do mlečnih zbiralnic,
– pooblaščene organizacije morajo predložiti račun z dokazilom o opravljeni storitvi (iz računa mora biti razvidna vrsta opravljene storitve) in seznamom upravičencev.
Višina sofinanciranja: do 70 % upravičenih stroškov pregledov molznih strojev, mlečnih zbiralnikov, preostala sredstva se namenijo sofinanciranju prevozov mleka do mlečnih zbiralnic, skladno s količino oddanega mleka in razpoložljivimi sredstvi.
Upravičeni stroški: storitev – pregled molznega stroja ali mlečnega zbiralnika usposobljenega izvajalca, storitev – prevoz mleka do mlečnih zbiralnic pooblaščene organizacije.
c) pod točko 2.2 se pod Pogoji za dodelitev sredstev pod drugo alineo namesto ˝4 ha kmetijskih zemljišč (lastnih ali v najemu – njive, vrtovi, travniki, pašniki, sadovnjaki)˝ uporabi ˝1 ha kmetijskih obdelovalnih zemljišč (lastnih ali v najemu – njive, vrtovi, travniki, sadovnjaki)˝, črta se ˝oziroma 1 ha za kmetije, ki se ukvarjajo z vrtnarstvom˝.
d) Pod točkama 5.1 in 5.2 se pod Pogoji za pridobitev sredstev namesto ˝4 ha kmetijskih površin (lastnih ali v najemu – njive, vrtovi, travniki, pašniki, sadovnjaki)˝ uporabi ˝1 ha kmetijskih obdelovalnih zemljišč (lastnih ali v najemu – njive, vrtovi, travniki, sadovnjaki)˝.
2. člen
Spremeni se 16. člen Pravilnika tako, da se glasi:
»Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.«
3. člen
Ta Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva v Občini Zagorje ob Savi se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 012-10/2004
Zagorje ob Savi, dne 28. oktobra 2004.
Župan
Občine Zagorje ob Savi
Matjaž Švagan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti