Uradni list

Številka 139
Uradni list RS, št. 139/2004 z dne 28. 12. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 139/2004 z dne 28. 12. 2004

Kazalo

6003. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o komunalnem prispevku v Občini Ajdovščina, stran 16543.

Na podlagi tretjega odstavka 146. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02), Navodila za izračun komunalnega prispevka (Uradni list RS, št. 4/99) ter 33. člena Statuta Občine Ajdovščina (Uradno glasilo, št 7/99, Uradni list RS, št. 2/02) je Svet Občine Ajdovščina na seji dne 16. 12. 2004 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o komunalnem prispevku v Občini Ajdovščina
1. člen
V Odloku o komunalnem prispevku v Občini Ajdovščina (Uradni list RS, št. 11/00, 109/01 in 79/03), se druga alinea drugega odstavka 2. člena spremeni tako, da se glasi:
»neto površina stavbe pod točko 5.1.5 slovenskega standarda SIST ISO 9836, oziroma ¼ površine objekta, ki ni stavba,«.
V tretjem odstavku istega člena se besedilo »upošteva 50% višine teh stroškov« nadomesti z besedilom »upošteva 45% višine teh stroškov«.
2. člen
Za prvim odstavkom 4. člena se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Pri obstoju komunalne infrastrukture različne kapacitete oziroma kvalitete, na katero se investitor priključuje, se za obračun komunalnega prispevka upošteva komunalno infrastrukturo višjega ranga, če se ta nahaja v oddaljenosti do vključno 30 m od gradbene parcele.«.
Dosedanji drugi odstavek postane tretji odstavek.
3. člen
V 5. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Za izračun komunalnega prispevka za gradnjo poslovnih objektov znotraj obstoječih območij, v katerih je že zgrajena komunalna infrastruktura, se pri izračunu oddaljenosti gradbene parcele od mesta priključitve za vsak priključek individualne in kolektivne komunalne rabe, ne upošteva dolžine priključka, ki ni v javni lasti.«.
4. člen
V 7. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Oprostitev iz prejšnjega odstavka velja le za individualno stanovanjsko gradnjo.«.
5. člen
Spremeni se naslov V. poglavja, tako da se glasi:
»V. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE«.
6. člen
Za 12. členom se na začetku V. poglavja doda nov 12.a. člen, ki se glasi:
»12.a člen
V letu 2005 se majhna in srednje velika podjetja, ki bodo investirala v izgradnjo poslovnih objektov, z izjemo poslovnih objektov za storitvene dejavnosti na področju trgovine, oprosti plačila komunalnega prispevka na območju celotne občine.
Na območjih, ki niso komunalno opremljena, se komunalna infrastruktura zgradi skladno z občinskimi izvedbenimi prostorskimi akti, s projektno in tehnično dokumentacijo, s sprejetim proračunom in skladno z načrti razvojnih programov občine.
Investitorju, ki ne zgradi poslovnega objekta v skladu s projektno dokumentacijo, na podlagi katere je bil oproščen plačila komunalnega prispevka, in z izgradnjo drugačnega objekta ne izpolnjuje več pogojev za oprostitev, se naknadno zaračuna oproščeni komunalni prispevek.«.
7. člen
Za 12.a. členom se doda se nov 12.b. člen, ki se glasi:
»12.b člen
V letu 2006 se majhna in srednje velika podjetja, ki bodo investirala v izgradnjo poslovnih objektov, z izjemo poslovnih objektov za storitvene dejavnosti na področju trgovine, in bodo gradila na naslednjih lokacijah:
– v Ajdovščini: na območjih con Mirce, Pod letališčem, Servisna cona in Na gmajni,
– v Gojačah: na območju Poslovne obrtne cone Gojače,
– v Črničah: na območju Obrtne cone Črniče,
– v Batujah: na območju Obrtne cone Pod Batujami,
oprosti plačila dela komunalnega prispevka, ki odpade na javno cesto v makadamski izvedbi, na vodovodno omrežje za sanitarno pitno vodo in na električno razdelilno omrežje, v višini in na način, ki je določen s tem členom. Razliko do celotne višine komunalnega prispevka se investitorjem obračuna skladno z določili tega odloka.
Občina v navedenih conah zagotavlja vsem investitorjem možnost priključitve na naslednjo komunalno infrastrukturo: javno cesto v makadamski izvedbi, vodovodno omrežje za sanitarno pitno vodo in električno razdelilno omrežje, izgradnjo katere bo zagotovila skladno z njenimi izvedbenimi prostorskimi akti, s projektno in tehnično dokumentacijo, s sprejetim proračunom in skladno z načrti razvojnih programov.
Meje območij con Mirce, Servisna cona, Na Gmajni, Pod letališčem, Poslovno obrtna cona Gojače, Obrtna cona Črniče in Obrtna cona Pod Batujami, so razvidne iz grafičnih kart DKN v merilu 1:5000, ki so priloga tega odloka.
Investitorju, ki ne zgradi poslovnega objekta v skladu s projektno dokumentacijo, na podlagi katere je bil oproščen plačila komunalnega prispevka, in z izgradnjo drugačnega objekta ne izpolnjuje več pogojev za oprostitev, se naknadno zaračuna oproščeni komunalni prispevek.«.
8. člen
Za 12.b. členom se doda se nov 12.c. člen, ki se glasi:
»12. c. člen
Oprostitve iz 12.a. in 12.b. člena tega odloka ne veljajo za področje kmetijstva, ribištva in transporta.«.
9. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati osmi dan po objavi.
Št. 353-138/99-2004
Ajdovščina, dne 17. decembra 2004.
Župan
Občine Ajdovščina
Marjan Poljšak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti