Uradni list

Številka 95
Uradni list RS, št. 95/2004 z dne 27. 8. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 95/2004 z dne 27. 8. 2004

Kazalo

4222. Navodilo o izračunu postavke "Posebni prevrednotovalni popravek kapitala v zvezi s sredstvi, ki niso financirana iz zavarovalno-tehničnih rezervacij" v obrazcih KUS-P in KUS-Ž, stran 11524.

Strokovni svet Agencije za zavarovalni nadzor na podlagi drugega odstavka 6. člena sklepa o podrobnejšem načinu izračuna kapitala in izpolnjevanju kapitalskih zahtev ter kapitalske ustreznosti zavarovalnic (Uradni list RS, št. 83/04) in 2. točke 256. člena zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 13/2000, 31/2000 – ZP-1, 91/2000 – popravek, 21/02, 52/02 – ZJA, 29/03 – odl. US in 50/04 – v nadaljevanju: ZZavar) izdaja
N A V O D I L O
o izračunu postavke »Posebni prevrednotovalni popravek kapitala v zvezi s sredstvi, ki niso financirana iz zavarovalno-tehničnih rezervacij« v obrazcih KUS-P in KUS-Ž
Splošne določbe
1. člen
S tem navodilom Agencija za zavarovalni nadzor predpisuje izračun postavke »Posebni prevrednotovalni popravek kapitala v zvezi s sredstvi, ki niso financirana iz zavarovalno-tehničnih rezervacij«, v obrazcih KUS-P in KUS-Ž, iz sklepa o podrobnejšem načinu izračuna kapitala in izpolnjevanju kapitalskih zahtev ter kapitalske ustreznosti zavarovalnic (Uradni list RS, št. 83/04; v nadaljevanju: sklep o kapitalski ustreznosti).
Izračun postavke
2. člen
(1) Posebni prevrednotovalni popravek kapitala v zvezi s sredstvi, ki niso financirana iz zavarovalno-tehničnih rezervacij v obrazcu KUS-P je:
1.1. posebni prevrednotovalni popravek kapitala premoženjskih zavarovanj v zvezi z:
– zemljišči,
– zgradbami,
– opremo,
– dolgoročnimi finančnimi naložbami v kapital podjetij v skupini in pridruženih podjetij,
– dolgoročnimi finančnimi naložbami v kapital drugih podjetij,
– danimi posojili in
– drugimi finančnimi inštrumenti,
zmanjšan za
1.2. posebni prevrednotovalni popravek kapitala v zvezi s sredstvi, ki so financirana iz zavarovalno-tehničnih rezervacij premoženjskih zavarovanj.
(2) Posebni prevrednotovalni popravek kapitala v zvezi s sredstvi, ki niso financirana iz zavarovalno-tehničnih rezervacij v obrazcu KUS-Ž je:
1.1. posebni prevrednotovalni popravek kapitala življenjskih zavarovanj v zvezi z:
– zemljišči,
– zgradbami,
– opremo,
– dolgoročnimi finančnimi naložbami v kapital podjetij v skupini in pridruženih podjetij,
– dolgoročnimi finančnimi naložbami v kapital drugih podjetij,
– danimi posojili in
– drugimi finančnimi inštrumenti,
zmanjšan za
1.2. posebni prevrednotovalni popravek kapitala v zvezi s sredstvi, ki so financirana iz zavarovalno-tehničnih rezervacij življenjskih zavarovanj.
(3) Izračun postavke je predpisan z vsebino in obliko obrazcev PPPK-P za premoženjska zavarovanja in PPPK-Ž za življenjska zavarovanja, ki sta sestavni del navodila.
Poročanje
3. člen
Zavarovalnice, pozavarovalnice in pokojninske družbe predložijo obrazce PPPK-P in PPPK-Ž, po stanju na zadnji dan vsakega koledarskega trimesečja, v rokih iz 4. člena sklepa o kapitalski ustreznosti.
Uveljavitev
4. člen
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 18. avgusta 2004.
Predsednik
Strokovnega sveta
Agencije za zavarovalni nadzor
dr. France Križanič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti