Uradni list

Številka 91
Uradni list RS, št. 91/2004 z dne 16. 8. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 91/2004 z dne 16. 8. 2004

Kazalo

4148. Splošni akt o nalepki za prepoved vročanja v predalčnik, stran 11295.

Na podlagi četrtega odstavka 38. člena Zakona o poštnih storitvah (Uradni list RS, št. 42/02 in 37/04) izdaja direktor Agencije za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije
S P L O Š N I A K T
o nalepki za prepoved vročanja v predalčnik
1. člen
(vsebina)
Ta splošni akt podrobneje določa videz in način izdajanja nalepke, s katero lahko uporabniki poštnih storitev prepovejo vročitev nenaslovljenih oglaševalskih, marketinških in drugih reklamnih sporočil v svoj predalčnik.
2. člen
(opis nalepke)
(1) Samolepilno nalepko (dimenzije 40 x 75 mm) sestavljata:
– nalepka z opozorilnim simbolom, ki jo uporabnik nalepi na svoj predalčnik (dimenzije 30 x 30 mm),
– navodilo za uporabo nalepke.
(2) Ozadje nalepke je rumene barve. Na zgornjem, informacijskem delu nalepke so kratka navodila za uporabo in razpoložljivost nalepke, ki niso namenjena lepljenju na predalčnik. Besedilo se glasi:
»Simbol nalepite na svoj predalčnik, če ne želite prejemati nenaslovljenih oglaševalskih, marketinških in drugih reklamnih sporočil.«
»Vlaganje takšnih sporočil v predalčnik, ki je označen s tem simbolom, je prekršek in se kaznuje z denarno kaznijo (60. členom ZPSto-1).«
(3) Na osrednjem delu nalepke je izsek z opozorilnim simbolom kvadratne oblike, ki se pred uporabo odlepi od osnovne nalepke. Simbol predstavlja rdeč krog, v katerem je prečrtan list papirja bele barve. List nepravilnih oblik z robovi sega čez rdeč krog, preko njega pa je vpet rdeč trak, ki izraža prepoved. V spodnjem desnem kotu nalepke z opozorilnim simbolom je črn logotip izdajatelja nalepke APEK.
(4) Pod osrednjim delom nalepke s simbolom je navedeno:
»Izdajatelj: Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije«
3. člen
(videz nalepke)
4. člen
(način prodaje)
(1) Nalepke prodaja pooblaščen prodajalec, ki ga izbere Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije v skladu s predpisi, ki urejajo javno naročanje. Kriterij za izbor prodajalca je geografsko čimbolj razvejano prodajno omrežje na celotnem ozemlju Republike Slovenije.
(2) Prodajalec nalepke mora jasno in na vidnem mestu označiti mesto prodaje nalepke.
5. člen
(cena nalepke)
Ceno nalepke, glede na stroške izdelave in prodaje, določi Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije.
6. člen
(veljavnost nalepke)
Nalepka velja dokler ni odstranjena s predalčnika.
7. člen
(prehodna določba)
Ne glede na določbe tega splošnega akta, so veljavne tudi nalepke izdane v skladu s Splošnim aktom o nalepki za prepoved vročanja v predalčnik (Uradni list RS, št. 92/03).
8. člen
(prenehanje veljavnosti)
Z dnem uveljavitve tega akta preneha veljati Splošni akt o nalepki za prepoved vročanja v predalčnik (Uradni list RS, št. 92/03).
9. člen
(začetek veljavnosti)
Ta splošni akt začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 23. julija 2004.
EVA 2004-2812-0017
Nikolaj Simič l. r.
Direktor
Agencije za telekomunikacije,
radiodifuzijo in pošto
Republike Slovenije

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti