Uradni list

Številka 84
Uradni list RS, št. 84/2004 z dne 30. 7. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 84/2004 z dne 30. 7. 2004

Kazalo

3782. Sklep o določitvi mest za plakatiranje v času volilne kampanje za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije, stran 10207.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in 17/97) in 16. člena Statuta Občine Litija (Uradni list RS, št. 18/04) je Občinski svet občine Litija na 2. korespondenčni seji z dne 23. 7. 2004 sprejel
S K L E P
o določitvi mest za plakatiranje v času volilne kampanje za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije
I
Volilna kampanja se lahko začne najprej 30 dni pred dnevom glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnevom glasovanja.
II
Volilno kampanjo lahko organizirajo kandidati sami, predlagatelji kandidatov ali list kandidatov oziroma politične stranke ali drugi organizatorji volilne kampanje.
Organizator volilne kampanje je odgovoren za zakonitost volilne kampanje.
III
Lepljenje in nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili je dovoljeno na brezplačnih plakatnih mestih iz tega sklepa. Plakatiranje zunaj plakatnih mest, določenih s tem sklepom je dovoljeno s soglasjem lastnika, pod pogoji iz zakona.
Prelepljenje ali uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano.
V času volilnega molka je prepovedano lepiti oziroma nameščati nove plakate.
IV
V Občini Litija se za nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili določijo naslednja brezplačna plakatna mesta:
a) na betonskih stebrih:
– na Prvomajski ulici (pred trgovino Na Dobravi)
– na Cankarjevi ulici (ob železniški postaji)
– na Ponoviški ulici (pred b. SDK)
– na Ulici Mire Pregelj (pred športno dvorano)
– na Maistrovi ulica (pred trgovino)
b) na aluminijastih panojih:
– Cankarjeva – Kidričeva cesta
– Kidričeva – Ljubljanska cesta
– Občina Litija – parkirišče
– Ulica Mire Pregelj
– Savska cesta
Brezplačno plakatiranje je omogočeno od 6. 9. do 4. 10. 2004.
c) na območju krajevnih skupnosti v skladu z dogovorom s predsedniki sveta krajevne skupnosti. Podatke o predsednikih krajevnih skupnosti dobite na občinski upravi na tel. št. 01/8963-424 – Boštjana Železnik.
V
Na brezplačnih plakatnih mestih lahko organizatorji volilne kampanje plakate nameščajo sami pod pogojem iz tega sklepa. Stroške nameščanja in odstranjevanje krije organizator volilne kampanje.
V skladu z načelom enakopravnosti organizatorjev volilne kampanje bodo brezplačna plakatna mesta razdeljena na oštevilčeno mrežo polj, lokacija plakatov za posameznega organizatorja volilne kampanje pa se določi z javnim žrebom, ki bo v mali sejni dvorani Občine Litija, Jerebova 14, Litija, v torek, 31. 8. 2004 ob 14. uri. Žrebanje bo vodila posebna komisija.
Organizatorji volilne kampanje so dolžni do petka, 20. 8. 2004, do 12. ure, v tajništvo Občinske uprave občine Litija (soba 44, I. nadstropje) pisno sporočiti namero za sodelovanje v volilni kampanji za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije.
VI
Organizator volilne kampanje sme plakatirati samo na zanj določenem mestu.
VII
Upravljavec plakatne površine lahko na stroške organizatorja volilne kampanje nemudoma odstrani ves propagandni material, ki ne bo nameščen v skladu s tem sklepom.
VIII
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate in druga volilno propagandna sporočila s plakatnih mest iz tega sklepa, sicer ga lahko na njihove stroške odstrani upravljavec.
IX
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 008-5/2004
Litija, dne 23. julija 2004.
Župan
Občine Litija
Mirko Kaplja l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti