Uradni list

Številka 84
Uradni list RS, št. 84/2004 z dne 30. 7. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 84/2004 z dne 30. 7. 2004

Kazalo

3781. Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest na območju Občine Komen v času volilne kampanje za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2004, stran 10206.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in 17/97) Občina Komen objavlja
P O G O J E
za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest na območju Občine Komen v času volilne kampanje za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2004
1
Volilna kampanja se lahko začne najprej 30 dni pred dnevom glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnevom glasovanja.
2
Volilno kampanjo lahko organizirajo sami kandidati, predlagatelji kandidatov ali list kandidatov oziroma politične stranke ali drugi organizatorji volilne kampanje.
Organizator volilne kampanje je odgovoren za zakonitost volilne kampanje.
3
Lepljenje in nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili je dovoljeno na brezplačnih in odplačnih plakatnih mestih.
Plakatiranje zunaj plakatnih mest, tu določenih, je dovoljeno s soglasjem lastnika oziroma upravljalca reklamnih tabel, stavb, drugih objektov ali zemljišč.
Prelepljanje ali uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano.
V času volilnega molka je prepovedano lepiti oziroma nameščati nove plakate.
4
V Občini Komen se za nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili določajo naslednja brezplačna plakatna mesta:
– parkirišče poleg bencinske črpalke v Komnu;
– prostor ob avtobusnem postajališču v Štanjelu.
Dodatna plakatna mesta, ki so pod enakimi pogoji dostopna vsem organizatorjem volilne kampanje in na katere organizatorji lahko sami postavijo montažne panoje, so:
– v Komnu: prostor na Brdu »pri vagi«;
– v Brestovici: prostor ob avtobusnem postajališču Zg. Brestovica poleg stalnega plakatnega mesta in prostor pri trgovini Preskrba tudi poleg stalnega plakatnega mesta;
– v Gorjanskem: prostor pri spomeniku in prostor ob avtobusnem postajališču, nasprotiokrepčevalnice »Pri Milanu«;
– v Kobjeglavi: na zelenici ob avtobusni čakalnici.
V ostalih naseljih, ki niso posebej navedena je plakatiranje dovoljeno na krajevno običajen način.
Plakatiranje je dovoljeno z lepili, ki ne bodo trajno poškodovala plakatnih mest. Prepovedano je plakate pritrjevati na drevesa z žeblji ali risalnimi žebljički ter lepiti plakate na stojne drogove elektro in PTT napeljave.
5
Na brezplačnih plakatnih mestih lahko organizatorji volilne kampanje plakate nameščajo sami, pod tu določenimi pogoji.
V skladu z načelom enakopravnosti organizatorjev volilne kampanje bodo brezplačni oglasni panoji razdeljeni na oštevilčeno mrežo polj – posamezna lokacija plakatnega mesta. Lokacija plakatov za posameznega organizatorja volilne kampanje pa se določi z javnim žrebom, ki bo v sejni sobi Občine Komen, Komen 86, v sredo 25. 8. 2004 ob 16. uri.
Organizatorji volilne kampanje so dolžni do petka, 23. 8. 2004 do 12. ure, v sprejemno pisarno Občinske uprave občine Komen pisno sporočiti namero za sodelovanje v volilni kampanji.
6
Organizator volilne kampanje sme plakatirati samo na zanj določenem mestu.
7
Upravljalec plakatne površine bo na stroške organizatorja volilne kampanje nemudoma odstranil ves propagandni material, ki ne bo nameščen v skladu s temi določili.
8
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate iz plakatnih mest. Neupoštevanje tega določila je prekršek po drugi alinei 28. člena Zakona o volilni kampanji, zato bodo kršitelji (organizatorji in odgovorne osebe organizatorjev) predlagani organu za prekrške, plakate pa bo na stroške organizatorjev odstranila od Občine Komen pooblaščena oseba.
9
Plakatiranje zunaj plakatnih mest je dovoljeno s soglasjem lastnika oziroma upravljalca reklamnih tabel, stavb in drugih objektov ali zemljišč, za kar se neposredno uporabljajo določila Zakona o volilni kampanji.
Št. 00605-03/04-2
Komen, dne 16. julija 2004.
Župan
Občine Komen
Uroš Slamič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti