Uradni list

Številka 81
Uradni list RS, št. 81/2004 z dne 23. 7. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 81/2004 z dne 23. 7. 2004

Kazalo

3624. Splošni akt o podatkih o kakovosti univerzalne storitve, stran 9894.

Na podlagi tretjega odstavka 15. člena Zakona o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 43/04) izdaja direktor Agencije za telekomunikacije, radiodifuzijo in pošto Republike Slovenije
S P L O Š N I A K T
o podatkih o kakovosti univerzalne storitve
1. člen
(vsebina)
Ta splošni akt ureja v okviru zagotavljanja univerzalne storitve vsebino, obliko in način objave podatkov o kakovosti univerzalne storitve.
2. člen
(pojmi)
Pojmi uporabljeni v tem splošnem aktu imajo enak pomen, kot je določen v Zakonu o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 43/04; v nadaljnjem besedilu: zakon).
3. člen
(vsebina, oblika in način objave podatkov o kakovosti univerzalne storitve)
(1) Izvajalec univerzalne storitve mora najkasneje do 31. marca za preteklo leto objaviti na spletni strani in dostaviti agenciji podatke o kakovosti univerzalne storitve, po parametrih kakovosti določenih v pravilniku iz prvega odstavka 15. člena zakona.
(2) Podatki iz prejšnjega odstavka tega člena morajo biti prikazani posebej za vsako geografsko regijo, ki ima svojo medkrajevno predpono, pri čemer morajo biti podatki o deležu neuspelih klicev in o času vzpostavljanja zvez prikazani tudi ločeno za klice znotraj Republike Slovenije in v tujino.
(3) Izvajalec univerzalne storitve mora podatke iz prvega odstavka tega člena dostaviti agenciji tudi na njeno zahtevo, in sicer v roku, ki je določen v tej zahtevi. Podatke mora dostaviti na način kot ga agencija zahteva.
(4) Agencija na spletni strani vsako leto objavi podatke o kakovosti univerzalne storitve, iz katerih je razvidno letno gibanje podatkov o kakovosti univerzalne storitve.
4. člen
(prehodne določbe)
(1) Do izdaje pravilnika iz prvega odstavka 15. člena Zakona je izvajalec univerzalne storitve dolžan objaviti podatke v skladu s Pravilnikom o kakovosti univerzalnih storitev (Uradni list RS, št. 82/01).
(2) Izvajalec univerzalne storitve je do 31. marca 2005 dolžan objaviti in dostaviti podatke o kakovosti univerzalne storitve za celo leto 2004.
5. člen
(začetek veljavnost)
Ta splošni akt začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 12. julija 2004.
EVA 2004-2812-0014
Nikolaj Simič l. r.
Direktor

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti