Uradni list

Številka 81
Uradni list RS, št. 81/2004 z dne 23. 7. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 81/2004 z dne 23. 7. 2004

Kazalo

3604. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o oddajanju poslovnih prostorov v najem, stran 9861.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Zagorje ob Savi (Uradni vestnik Zasavja, št. 13/03) in 88. člena Poslovnika Občinskega sveta občine Zagorje ob Savi (Uradni vestnik Zasavja, št. 13/03), je Občinski svet občine Zagorje ob Savi na seji dne 28. 6. 2004 po skrajšanem postopku sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o oddajanju poslovnih prostorov v najem
1. člen
V 5. členu Odloka o oddajanju poslovnih prostorov v najem – v nadaljevanju: odlok (Uradni vestnik Zasavja, št. 13/98, 15/98) se besedna zveza »Upravni odbor Stanovanjskega sklada občine (v nadaljevanju: upravni odbor)« nadomesti z besedno zvezo:
»Komisija za izvedbo in nadzor postopkov razpolaganja s stvarnim premoženjem občine, imenovana v skladu z Uredbo o pridobivanju, razpolaganju in upravljanju s stvarnim premoženjem občin (Uradni list RS, št. 12/03), (v nadaljevanju: Komisija)«.
V vseh nadaljnjih členih odloka se besedni zvezi »Upravni odbor Stanovanjskega sklada občine« oziroma »upravni odbor« nadomestita z besedno zvezo »Komisija« v ustreznih sklonih.
2. člen
8. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
»Pri oddaji poslovnih prostorov v najem se uporabi metoda javne ponudbe (pisne javne dražbe).
Javna ponudba in celoten postopek se izvede po določbah Uredbe o pridobivanju, razpolaganju in upravljanju s stvarnim premoženjem države in občin (Uradni list RS, št. 12/03), ki se nanašajo na javno ponudbo, oziroma po predpisu veljavnem v času izvajanja postopka.«.
3. člen
Črtajo se 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19. in 20. člen odloka.
Dosedanji členi 21. do 33. se ustrezno preoštevilčijo in postanejo členi 9. do 21.
4. člen
Dosedanji 21. člen odloka, ki je postal 9. člen, se dopolni z novo dvanajsto alineo, ki se glasi:
– če je občina manj kot 50% solastnik poslovnega prostora ali če je glede na ocenjeno vrednost najemnine in trajanja najema predviden letni prihodek od oddaje poslovnega prostora nižji od 1,000.000 SIT.
5. člen
Dosedanji 22. člen odloka, ki je postal 10. člen, se spremeni tako, da se glasi:
»Postopek oddaje poslovnega prostora v najem z neposredno najemno pogodbo se izvede po določbah Uredbe o pridobivanju, razpolaganju in upravljanju s stvarnim premoženjem države in občin (Uradni list RS, št. 12/03), oziroma po predpisu veljavnem v času izvajanja postopka.«.
6. člen
V dosedanjem 27. členu odloka, ki je postal 15. člen, se spremenita prvi in drugi odstavek tako, da se glasita:
»Višina mesečne najemnine se določi po formuli:
 
Nm = Vt x Št x K
 
Legenda:
Nm = mesečna najemnina
Vt = vrednost točke
Št = število točk
K = kvadratura poslovnega prostora
Vrednost točke za določitev višine najemnine znaša 157, 61 SIT.
Vrednost točke se lahko spremeni enkrat letno (decembra v tekočem letu), pri čemer se upošteva rast indeksa za stanovanjsko gradnjo za obdobje januar–november tekočega leta, ki ga objavlja Združenje za gradbeništvo in industrijo gradbenega materiala pri GZS. Na ta način valorizirana vrednost točke se ugotovi v posebnem ugotovitvenem sklepu, ki ga izda župan in prične veljati s 1. januarjem naslednjega leta.
Z vsakokratno novo vrednostjo točke se uskladi višina najemnin v že sklenjenih najemnih pogodbah, razen v najemnih pogodbah, sklenjenih s pravnimi osebami javnega sektorja, kjer za valorizacijo pogodbeno dogovorjenih obveznosti veljajo posebni predpisi. Valorizacija višine najemnin v najemnih pogodbah, sklenjenih s pravnimi osebami javnega sektorja, se izvede v skladu s Pravilnikom o načinih valorizacije denarnih obveznosti, ki jih dogovarjajo pravne osebe javnega sektorja (Uradni list RS, št. 1/04), oziroma po vsakokrat veljavnem predpisu na tem področju.«.
7. člen
V dosedanjem 28. členu odloka, ki je postal 16. člen, se v zadnjem stavku besedna zveza »ob uporabi Uredbe o standardni klasifikaciji dejavnosti (Uradni list RS, št. 34/94)«, nadomesti z besedno zvezo:
»ob uporabi Uredbe o uvedbi in uporabi standardne klasifikacije dejavnosti (Uradni list RS, št. 2/02).«.
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 012-9/98
Zagorje ob Savi, dne 28. junija 2004.
Župan
Občine Zagorje ob Savi
Matjaž Švagan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti