Uradni list

Številka 81
Uradni list RS, št. 81/2004 z dne 23. 7. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 81/2004 z dne 23. 7. 2004

Kazalo

3577. Pravilnik o dodelitvi sredstev za sofinanciranje pri izgradnji indvididualnih oziroma lastnega vodovoda in za obnovo lastnega vodovoda v Občini Dravograd, stran 9812.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Dravograd (MUV, št. 22/03) je Občinski svet občine Dravograd na 19. redni seji dne 22. 6. 2004 sprejel
P R A V I L N I K
o dodelitvi sredstev za sofinanciranje pri izgradnji individualnih oziroma lastnega vodovoda in za obnovo lastnega vodovoda v Občini Dravograd
1. člen
Ta pravilnik določa postopek, pogoje in merila za dodelitev sredstev za sofinanciranje pri izgradnji ali obnovi individualnih oziroma lastnih vodovodov v Občini Dravograd.
2. člen
Sredstva za sofinanciranje pri izgradnji ali obnovi individualnih oziroma lastnih vodovodov so zagotovljena v proračunu Občine Dravograd in so omejena.
3. člen
Za dodelitev sredstev za sofinanciranje pri izgradnji individualnega oziroma lastnega vodovoda, ki je lociran na območju Občine Dravograd, lahko zaprosijo fizične osebe, ki imajo stalno prebivališče v Občini Dravograd in nimajo možnosti priključitve na javni vodovod in imajo že obstoječi vodovod, ki je zaradi prestavitve vodnega toka presahnil, oziroma se je kapaciteta toliko zmanjšala, da ne zadovoljuje potrebam.
Za dodelitev sredstev za sofinanciranje pri obnovi individualnega oziroma lastnega vodovoda lahko zaprosijo fizične osebe, ki imajo stalno prebivališče v Občini Dravograd in nimajo možnosti priključitve na javni vodovod.
Pri dodelitvi sredstev za sofinanciranje pri izgradnji oziroma pri obnovi individualnega oziroma lastnega vodovoda, se kot osnovni kriterij upoštevajo določila Zakona o socialnem varstvu.
4. člen
Sredstva za pomoč pri izgradnji individualnega oziroma lastnega vodovoda se dodelijo v višini največ do 30% vrednosti investicije oziroma do največje vrednosti 300.000 SIT (vključen DDV) po posameznem vodovodu.
Pri izgradnji vodovoda, kot je določeno v prvem odstavku tega člena, se upošteva vrednost računa samo za nabavljen material.
5. člen
Občani pošljejo pisno vlogo na naslov: Občina Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd.
Vloga mora vsebovati:
– ime in priimek prosilca,
– točen naslov prosilca,
– davčno številko prosilca,
– potrdilo o skupnem gospodinjstvu,
– potrdilo o premoženjskem stanju,
– potrdilo o skupnih mesečnih družinskih prejemkih,
– gradbeno dovoljenje za izgradnjo vodovoda oziroma vodno dovoljenje,
– račun za izgradnjo ali obnovo vodovoda (za material),
– analizo vode in mnenje uradne institucije,
– količino in pretočnost vode,
– izjavo o izgradnji lastnega vodovoda.
6. člen
Prispele vloge, na podlagi javnega razpisa, obravnava Odbor za cestno komunalne zadeve in urejanje prostora (v nadaljevanju: odbor) po potrebi.
Odbor glede na merila, določena s tem pravilnikom, poda predlog o dodelitvi sredstev občinskemu svetu. Ta sprejme sklep, ki se pošlje prosilcu.
Odobrena sredstva so namenjena plačilu računov za nabavo materiala za izgradnjo ali obnovo individualnega vodovoda po predloženem računu.
Plačilo opravi občinska uprava in župan/ja, ko prosilec dostavi kopije računov za porabljeni material.
7. člen
Vgraditev materiala po računu kontrolira odbor.
Če prosilec dodeljenih sredstev ne porabi namensko, jih mora vrniti z zakonitimi zamudnimi obrestmi.
8. člen
Ta pravilnik začne veljati z dnem sprejetja in se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 015-03-5/2004
Dravograd, dne 22. junija 2004.
Županja
Občine Dravograd
Marijana Cigala, dr. vet. med. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti