Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2004 z dne 26. 4. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2004 z dne 26. 4. 2004

Kazalo

1995. Program priprave lokacijskega načrta za območje nove stanovanjske soseske v Vojniku Cona 7a, stran 5481.

Na podlagi 27. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 – popr.), ter 12. ter 45. člena statuta Občine Vojnik (Uradni list RS, št. 82/98 in 68/02) je župan Občine Vojnik dne 16. 4. 2004 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
lokacijskega načrta za območje nove stanovanjske soseske v Vojniku Cona 7a
1. člen
(ocena stanja, razlogi in pravna podlaga za pripravo lokacijskega načrta)
Prostorski plan Občine Vojnik (Uradni list RS, št. 99/99) v svojem grafičnem delu opredeljuje predmetno zemljišče v k.o. Vojnik okolica kot zemljišče, ki je predvideno za stanovanjsko gradnjo s pogojem izdelave lokacijskega načrta.
S tem programom priprave se opredelijo vsebina in obseg lokacijskega načrta, postopki in roki priprave ter sprejemanja, seznam pristojnih nosilcev urejanja prostora, ki sodelujejo v postopku načrtovanja, seznam potrebnih strokovnih podlag, obveznosti v zvezi s financiranjem, in drugi pogoji, potrebni za izdelavo lokacijskega načrta.
2. člen
(predmet in programska izhodišča lokacijskega načrta)
Predmet lokacijskega načrta je prostorska ureditev območja stanovanjske soseske v Vojniku Cona 7a.
Območje je predvideno za individualno stanovanjsko gradnjo.
Programska izhodišča predstavljajo prostorski plan občine Vojnik, priporočila in smernice, pridobljene na prostorski konferenci in smernice nosilcev urejanja prostora.
3. člen
(okvirno ureditveno območje lokacijskega načrta)
Območje lokacijskega načrta zavzema zemljišče parcelnih številk 908, 909, 910, 911, 912, 913 in 234, vse k.o. Vojnik okolica v površini ca. 2,7 ha.
4. člen
(nosilci urejanja prostora, ki dajejo smernice in mnenja ter drugi udeleženci, ki sodelujejo pri pripravi lokacijskega načrta)
Pobudnik za pripravo lokacijskega načrta je Amadej Bastl, Trubarjeva 55a, Celje.
Pripravljavec po sprejemu tega programa priprave pozove pristojne nosilce urejanja prostora da podajo v roku 30 dni smernice za načrtovanje predvidene prostorske ureditve. Nosilci urejanja prostora dobijo ob pozivu tudi sprejeti program priprave lokacijskega načrta za obravnavano območje.
V primeru, da nosilci urejanja prostora v 30 dneh po prejemu poziva ne bodo podali smernic, se bo v skladu z določili 29. člena ZUreP-1 štelo, da smernic nimajo. V primeru, da smernice nekaterih nosilcev urejanja prostora ne bodo podane, mora načrtovalec lokacijskega načrta kljub temu upoštevati vse veljavne predpise in druge pravne akte.
Pristojni nosilci urejanja prostora za izdajo smernic in mnenj za pripravo lokacijskega načrta so:
– RS Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Celje, Dečkova 36, Celje,
– RS Ministrstvo za zdravje, Zdravstveni inšpektorat RS, območna enota Celje, Trg celjskih knezov 9, Celje,
– Občina Vojnik, Keršova ulica 8, 3212 Vojnik,
– Telekom Slovenije, PE Celje, Lava 1, Celje,
– Elektro Celje, Javno podjetje za distribucijo električne energije, d.d., Vrunčeva 2a, Celje,
– Adriaplin d.o.o., Dunajska cesta 7, 1000 Ljubljana,
– Javne naprave, Javno podjetje d.o.o., Teharska 49, Celje,
– Vodovod–kanalizacija, Javno podjetje Celje d.o.o., Lava 2a, Celje,
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, ARSO, Območna pisarna Celje, Lava 11, Celje,
– Občina Vojnik, Keršova ulica 8, 3212 Vojnik – služba za komunalo,
– Elektro Turnšek, Mariborska cesta 86, 3000 Celje.
Če se pri pridobivanju smernic ugotovi, da jih je treba pridobiti še od drugih nosilcev urejanja prostora, se le-te pridobijo v tem istem postopku pridobivanja.
5. člen
(seznam in način pridobitve potrebnih strokovnih podlag)
Pobudnik lokacijskega načrta, oziroma zanj izbrani načrtovalec, bo izdelal osnutek za javno razgrnitev. V postopku priprave lokacijskega načrta je treba zagotoviti izdelavo strokovnih podlag z geološko geomehanskega področja, varstva okolja in požarnega varstva, urbanistične zasnove ter idejne rešitve infrastrukturnega omrežja.
Strokovne podlage prostorske ureditve pridobi pobudnik.
6. člen
(pridobitev geodetskih podlag)
Geodetske podlage pridobi pobudnik.
7. člen
(potek in roki za pripravo lokacijskega načrta)
Prva prostorska konferenca
Prva prostorska konferenca je bila s svojimi priporočili podlaga za dokončno oblikovanje in sprejem tega programa priprave.
Pripravljavec lokacijskega načrta v 14 dneh po sprejetju programa priprave pozove pristojne nosilce urejanja prostora kot so navedeni v 4. členu tega programa, da v roku 30 dni podajo svoje smernice za načrtovanje predvidene prostorske ureditve.
Izdelava osnutka lokacijskega načrta
Načrtovalec bo izdelal osnutek lokacijskega načrta v roku 20 delovnih dni po prejemu zadnjih smernic.
Druga prostorska konferenca
Najmanj 14 dni pred sprejetjem sklepa o javni razgrnitvi osnutka lokacijskega načrta, pripravljavec skliče in vodi zbor druge prostorske konference, na kateri se ugotovi, ali so priporočila s prve prostorske konference upoštevana v pripravljenem osnutku.
Župan sprejme sklep o javni razgrnitvi osnutka lokacijskega načrta.
Javna razgrnitev in javna obravnava
Po sprejetju sklepa o javni razgrnitvi, ki ga sprejme župan Občine Vojnik, se osnutek lokacijskega načrta javno razgrne za 30 dni.
V času javne razgrnitve se izvede javna obravnava osnutka lokacijskega načrta. Občani, organi in organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo v času javne razgrnitve svoje pisne pripombe. Rok za dajanje pripomb poteče s potekom javne razgrnitve. Stališča do pripomb se pripravijo do prve obravnave mestnega sveta, predlagatelj stališč do pripomb je župan Občine Vojnik. Občinski svet občine Vojnik se opredeli do pripomb.
Sprejem stališč do pripomb
Predlog strokovnih stališč in odgovorov na pripombe in predloge, podane v času javne razgrnitve, pripravi izdelovalec lokacijskega načrta, v sodelovanju s strokovnimi službami Občine Vojnik, skupne občinske uprave, pristojnimi institucijami in investitorjem.
Rok za pripravo predloga stališč in odgovorov na pripombe in predloge, podane v času javne razgrnitve, je 15 dni po končani javni razgrnitvi.
Predlog stališč in odgovorov obravnava pristojni Odbor za urejanje prostora in varstvo okolja ter komunalo pri Občinskem svetu občine Vojnik in zavzame do njih svoja stališča.
Izdelava dopolnjenega predloga lokacijskega načrta in pridobitev mnenj
Na podlagi sprejetih stališč do pripomb načrtovalec izdela dopolnjen predlog lokacijskega načrta v 10 dneh, pripravljavec pa pozove nosilce urejanja prostora, določene v IV. točki/5. členu tega programa priprave, da podajo mnenja k dopolnjenemu predlogu lokacijskega načrta. Mnenje morajo podati najkasneje 30 dni od dneva poziva.
Druga obravnava na OS Občine Vojnik in sprejetje odloka
S sprejetimi stališči do pripomb in pridobljenimi mnenji pristojnih nosilcev planiranja Občinski svet občine Vojnik na predlog župana obravnava in sprejme usklajen predlog lokacijskega načrta z odlokom.
Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
8. člen
(obveznosti v zvezi s financiranjem lokacijskega načrta)
Vsa sredstva za izdelavo strokovnih podlag in lokacijskega načrta zagotovi pobudnik.
9. člen
(končna določba)
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 350-04-179-206/2004-15
Vojnik, dne 16. aprila 2004.
Župan
Občine Vojnik
Benedikt Podergajs l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti