Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2004 z dne 26. 4. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2004 z dne 26. 4. 2004

Kazalo

1991. Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za volitve poslancev Republike Slovenije v Evropski parlament, stran 5477.

Občina Škofljica objavlja na podlagi 8. člena zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in št. 17/97), 11.a člena odloka o plakatiranju in oglaševanju na območju Občine Škofljica (Uradni list RS, št. 57/96, št. 30/02 in 48/02)
P O G O J E
za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za volitve poslancev Republike Slovenije v Evropski parlament
I
Volilna kampanja se lahko začne najprej 30 dni pred dnevom glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnevom glasovanja.
II
Volilno kampanjo lahko organizirajo politične stranke, predlagatelji kandidatov oziroma lista kandidatov, sami kandidati in drugi organizatorji volilne kampanje.
III
Lepljenje in nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili je dovoljeno na zgolj za to namenjenih prostorih, samo s soglasjem lastnika. Nameščajo se lahko samo s strani Občine Škofljica potrjeni plakati; vsi nepotrjeni se bodo odstranili na stroške organizatorja. Izrecno ni dovoljeno plakatiranje na drevesih.
Prelepljanje in uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano. V času volilnega molka je prepovedano lepiti oziroma nameščati nove plakate.
IV
Za nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili, ki omogočajo osnovno informiranje volivcev, se določijo naslednja brezplačna plakatna mesta:
Občinski panoji, v velikosti 1,5 x 2 m, ki so nameščeni:
– pred prostori KS Lavrica,
– pred občinsko stavbo na Škofljici,
– pred gasilskim domom na Pijavi Gorici,
– pred gasilskim domom v Želimljah.
Zaradi načela enakopravnosti organizatorjev volilne kampanje, smejo imeti vsi plakati, ki bodo nameščeni na plakatnih mestih, format največ 50 cm x 70 cm.
V
Organizatorji volilne kampanje so dolžni Občini Škofljica, najkasneje do četrtka 6. 5. 2004, do 12. ure, v sprejemni pisarni, na naslovu Šmarska cesta 3, 1291 Škofljica, pisno sporočiti namero za sodelovanje v volilni kampanji za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament.
Skladno z načelom enakopravnosti organizatorjev volilne kampanje, bodo brezplačni oglasni panoji dodeljeni na podlagi javnega žrebanja, ki bo v sejni sobi Občine Škofljica, na naslovu Šmarska cesta 3, Škofljica, dne 10. maja, ob 13. uri.
VI
Organizator volilne kampanje sme plakatirati samo na zanj določenem mestu.
Upravljalec plakatne površine bo na stroške organizatorja volilne kampanje nemudoma odstranil ves propagandni material, ki ne bo nameščen v skladu s temi pogoji.
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v roku 15 dni po dnevu glasovanja odstraniti svoje plakate in ves ostali propagandni material s plakatnih mest. V nasprotnem primeru jih bo odstranil upravljalec na njihove stroške.
VII
Ti pogoji začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, objavijo pa se tudi v občinskem glasilu Glasnik in na krajevno običajen način.
Št. 00609/01/04-2
Škofljica, dne 8. aprila 2004.
Župan
Občine Škofljica
dr. Jože Jurkovič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti