Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2004 z dne 23. 3. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2004 z dne 23. 3. 2004

Kazalo

1178. Odločba o imenovanju organizacije za ugotavljanje skladnosti (certificiranje) kmetijskih pridelkov oziroma živil tradicionalnega ugleda, višje kakovosti in živil, ki se označujejo s posebnimi označbami, ki jih določajo predpisi o kakovosti za posamezne vrste kmetijskih pridelkov oziroma živil, stran 3042.

Na podlagi drugega odstavka 66. člena zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00, 52/02-ZDU-1 in 58/02-ZMR-1) in Javnega razpisa za imenovanje organizacij za ugotavljanje skladnosti (certificiranje) kmetijskih pridelkov oziroma živil tradicionalnega ugleda, višje kakovosti in živil, ki se označujejo s posebnimi označbami, ki jih določajo predpisi o kakovosti za posamezne vrste kmetijskih pridelkov oziroma živil (Uradni list RS, št. 106/03) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
O D L O Č B O
o imenovanju organizacije za ugotavljanje skladnosti (certificiranje) kmetijskih pridelkov oziroma živil tradicionalnega ugleda, višje kakovosti in živil, ki se označujejo s posebnimi označbami, ki jih določajo predpisi o kakovosti za posamezne vrste kmetijskih pridelkov oziroma živil
I
Za organizacijo za ugotavljanje skladnosti (certificiranje) kmetijskih pridelkov oziroma živil tradicionalnega ugleda, višje kakovosti in živil, ki se označujejo s posebnimi označbami, ki jih določajo predpisi o kakovosti za posamezne vrste kmetijskih pridelkov oziroma živil se imenuje KGZ Slovenije, Kmetijsko gozdarski zavod Maribor, Vinarska ulica 14, 2000 Maribor.
II
Na podlagi te odločbe, bo z KGZ Slovenije, Kmetijsko gozdarskim zavodom Maribor, Vinarska ulica 14, 2000 Maribor, sklenjena pogodba, kjer se bodo natančno določile medsebojne pravice in obveznosti pogodbenih strank.
III
Imenovana organizacija za ugotavljanje skladnosti (certificiranje) kmetijskih pridelkov oziroma živil tradicionalnega ugleda, višje kakovosti in živil, ki se označujejo s posebnimi označbami, ki jih določajo predpisi o kakovosti za posamezne vrste kmetijskih pridelkov oziroma živil mora biti akreditirana v roku, ki je predpisan v 24. členu pravilnika o postopkih za priznavanje označb posebnih kmetijskih pridelkov oziroma živil (Uradni list RS, št. 76/03). Če se imenovana organizacija ne akreditira v roku, se odločba o imenovanju razveljavi in se izrek objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
IV
Izrek te odločbe se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 324-97/2002/5
Ljubljana, dne 10. marca 2004.
EVA 2004-2311-0180
mag. Franci But l. r.
Minister
za kmetijstvo,
gozdarstvo in prehrano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti