Uradni list

Številka 10
Uradni list RS, št. 10/2004 z dne 5. 2. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 10/2004 z dne 5. 2. 2004

Kazalo

445. Pravilnik o detektivski izkaznici, stran 1097.

Na podlagi 14. člena zakona o detektivski dejavnosti (Uradni list RS, št. 7/03 – UPB1) in na podlagi 29. člena statuta Detektivske zbornice Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 104/03) je Upravni odbor zbornice dne 21. 11. 2003 sprejel
P R A V I L N I K
o detektivski izkaznici
1. člen
Detektivska izkaznica je identifikacijski dokument, s katerim se izkazuje detektiv, ko izvaja pooblastila po zakonu o detektivski dejavnosti. Detektivska izkaznica je sestavljena iz:
– usnjenega ovitka,
– detektivske izkaznice,
– oštevilčene detektivske značke.
2. člen
Usnjen ovitek je izdelan iz temnejšega črnega usnja. Namenjen je nošenju detektivske izkaznice in značke. Podoben je moški denarnici s pregibom po krajši stranici. Velikost prepognjenega ovitka je 110 x 75 mm. Na sprednji strani usnjenega ovitka je v slepem tisku vtisnjen logotip z napisom Detektivska zbornica Republike Slovenije.
Na notranji levi strani usnjenega ovitka je vstavljena detektivska značka, na desni strani pa detektivska izkaznica.
3. člen
Detektivska izkaznica je po obliki podobna osebni izkaznici. Natisnjena je na plastično podlago velikosti 86 x 54 mm z zaobljenimi robovi. Detektivska izkaznica vsebuje:
– v levem zgornjem kotu je napis Detektivska zbornica Republike Slovenije, desno v nadaljevanju je napis detektivska izkaznica z logotipom Detektivske zbornice Republike Slovenije,
– v levem spodnjem kotu je prostor za fotografijo v velikosti 33 x 25 mm,
– desno od fotografije so identifikacijski podatki imetnika detektivske izkaznice, in sicer: licenca št., priimek in ime, EMŠO imetnika in datum izdaje,
– v spodnjem desnem kotu je podpis predsednika zbornice.
Osnovna barva detektivske izkaznice je modro bela z barvnim spiralnim vzorcem v ozadju, ostali napisi so v modri in črni barvi.
Na zadnji strani detektivske izkaznice so navedena zakonska pooblastila detektiva, ki jih določa 9. člen zakona o detektivski dejavnosti.
4. člen
Detektivska značka je pozlačena medeninasta gravura ležeče ovalne oblike velikosti 57 x 43 mm. V osrednjem delu je vtisnjen logotip z ovalnim napisom Detektivska zbornica Republike Slovenije. Meje, ki obkrožajo Slovenijo, so bele barve, spodaj desno pa sta dve polji pajkove mreže obarvani modro oziroma rdeče, kar skupaj tvori slovensko trobojnico.
Na spodnjem delu značke je z velikimi tiskanimi črkami, v ovalu napis »DETEKTIV«. Napis je črne barve. V desnem delu značke pa je vgravirana številka licence.
5. člen
Detektivska izkaznica je veljavna le, če vsebuje vse dele naštete v 1. členu tega pravilnika, številka licence na izkaznici mora biti ista kot vgravirana številka na detektivski znački.
6. člen
Detektivska zbornica Republike Slovenije izdaja detektivske izkaznice in značke detektivom, katerim je bila podeljena licenca za opravljanje detektivske dejavnosti. Iz evidence detektivov Republike Slovenije, ki jih vodi zbornica je razvidna številka licence, številka detektivske izkaznice in značke za posameznega detektiva.
7. člen
Detektivske izkaznice in značke ni dovoljeno posojati, odtujiti, zastavljati ali uporabljati v nasprotju z namenom, zaradi katere je izdana.
8. člen
Če imetnik detektivsko izkaznico in značko izgubi ali kako drugače ostane brez nje, je o načinu izginotja dolžan takoj pisno obvestiti Detektivsko zbornico Republike Slovenije.
9. člen
Detektivu, ki preneha članstvo v Detektivski zbornici Republike Slovenije iz kakršnihkoli razlogov, mora zbornici vrniti detektivsko izkaznico in značko. Če detektivske izkaznice in značke ne vrne v roku petnajstih dni, zbornica v Uradnem listu Republike Slovenije prekliče njeno veljavnost.
10. člen
Obrazec detektivske izkaznice iz 3. člena tega pravilnika in skica oštevilčene detektivske značke z napisom »DETEKTIV« Detektivska zbornica Republike Slovenije iz 4. člena tega pravilnika sta objavljena kot priloga tega pravilnika in sta njegov sestavni del.
11. člen
Z dnem, ko začne veljati ta pravilnik, prenehajo veljati detektivske izkaznice in značke, ki so jih do sedaj uporabljali detektivi pri izvajanju pooblastil o detektivski dejavnosti.
12. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 201/2003
Ljubljana, dne 21. novembra 2003.
Predsednik zbornice
Robert Rožaj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti