Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/2004 z dne 9. 1. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/2004 z dne 9. 1. 2004

Kazalo

55. Program priprave sprememb in dopolnitev odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za ureditvena območja naselij in odprt prostor Občine Slovenske Konjice, stran 143.

Župan Občine Slovenske Konjice je na podlagi 12., 27. in 173. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02) ter na podlagi 27. člena statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 31/99, 19/01 in 100/02) dne 23. 12. 2003 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za ureditvena območja naselij in odprt prostor Občine Slovenske Konjice
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
(predmet in cilj sprememb in dopolnitev odloka o PUP)
Predmet tega programa priprave so spremembe in dopolnitve odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za ureditvena območja naselij in odprt prostor Občine Slovenske Konjice, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 43/02 dne 17. 5. 2002 (v nadaljevanju: spremembe in dopolnitve odloka o PUP).
S tem programom se podrobneje določijo:
– vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag in drugih strokovnih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev odloka o PUP;
– nosilec strokovnih aktivnosti priprav in sprejemanja sprememb in dopolnitev odloka o PUP;
– subjekti, ki sodelujejo pri pripravi in sprejemanju sprememb in dopolnitev odloka o PUP, ter način njihovega sodelovanja in naloge, ki jih morajo opraviti;
– roki za posamezne faze priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev odloka o PUP;
– sredstva, potrebna za pripravo sprememb in dopolnitev odloka o PUP.
2. člen
(vsebina in obseg sprememb in dopolnitev odloka o PUP)
Spremembe in dopolnitve odloka o PUP se pripravijo v tekstualni in grafični obliki tako, da bodo pri tem upoštevane zahteve:
– zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02),
– navodila o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85),
– vse zakonodaje in predpisov v zvezi s prostorom,
– odloka o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Slovenske Konjice za obdobje 1986-2000 - dopolnjen 1993 in 1994 in družbenega plana razvoja Občine Slovenske Konjice za srednjeročno obdobje 1986-1990 za območje Občine Slovenske Konjice - dopolnjen 1998 (Uradni list RS, št. 72/00).
Ureditveno območje sprememb in dopolnitev odloka o PUP predstavlja del prostora Občine Slovenske Konjice, kot je opredeljen v odloku o prostorskih ureditvenih pogojih za ureditvena območja naselij in odprt prostor Občine Slovenske Konjice (Uradni list SR, št. 43/02) – v nadaljevanju: osnovni odlok o PUP - z dodanim ureditvenim območjem naselja Konjiška vas.
Ureditveno območje je namenjeno gradnji in prenovi objektov ter ureditvi površin znotraj ureditvenih območij naselij ter na območjih opredeljenih stavbnih zemljišč, skladno z namembnostmi posameznih območij, kot so določene v osnovnem odloku o PUP. Spremembe in dopolnitve se nanašajo na pogoje za kmetijske objekte, nadomestno gradnjo objektov, farm za perutnino.
3. člen
(organizacija priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev odloka o PUP)
Nosilca strokovnih aktivnosti bo izbrala Občina Slovenske Konjice na podlagi zbranih ponudb. Koordinator postopka priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev odloka o PUP bodo župan Občine Slovenske Konjice skupaj s strokovnimi službami.
Koordinator poskrbi, da nosilec strokovnih aktivnosti:
– izdela tekstualni in grafični del sprememb in dopolnitev odloka o PUP v skladu z zakoni in sprejetim programom priprave,
– pridobi smernice in soglasja nosilcev urejanja prostora,
– sodeluje na organizirani javni obravnavi ter v vseh postopkih sprejemanja sprememb in dopolnitev odloka o PUP,
– pripravi strokovno mnenje o zbranih pripombah, ki bo osnova za odločanje in sprejemanje sprememb in dopolnitev odloka o PUP.
II. STROKOVNE PODLAGE
4. člen
Pri izdelavi sprememb in dopolnitev PUP je potrebno upoštevati veljavno prostorsko dokumentacijo (izhodišča in usmeritve iz veljavnega občinskega prostorskega plana) ter rešitve, ki jih opredeli Občina Slovenske Konjice.
V spremembah in dopolnitvah odloka o PUP je potrebno določiti merila in pogoje za gradnjo in prenovo objektov in naprav, rešitve za varstvo naravnega, bivalnega in delovnega okolja, ureditve z ukrepi za varovanje arhirekturno krajinskih značilnosti obravnavanega prostora, ukrepe za varstvo naravnih vrednot in kulturne dediščine, pogoje za komunalno urejanje območja, določitev gradbenih parcel.
Za izdelavo sprememb in dopolnitev PUP se uporabijo kartografske podlage, ki so sestavni del osnovnega odloka o PUP.
III. NOSILCI UREJANJA PROSTORA
5. člen
(postopek pridobitve smernic in mnenj)
V postopku priprave sprememb in dopolnitev odloka o PUP mora nosilec strokovnih aktivnosti pridobiti smernice in mnenja pristojnih nosilcev urejanja prostora.
Nosilci urejanja prostora podajo svoje smernice v fazi izdelave osnutka sprememb in dopolnitev odloka o PUP, mnenja pa k predlogu sprememb in dopolnitev odloka o PUP (osnutek PUP, ki je usklajen s stališči župana do pripomb in predlogov iz javne razgrnitve).
6. člen
(nosilci urejanja prostora)
Nosilci urejanja prostora, ki sodelujejo v pripravi Sprememb in dopolnitev odloka o PUP so:
– DARS, Celje,
– RS, MP, Direkcija Republike Slovenije za ceste, izpostava Celje,
– Slovenske železnice d.d., center za nepremičnine, Ljubljana,
– Kmetijsko gozdarski zavod Celje, izpostava Slovenske Konjice, Kmetijsko svetovalna služba,
– Zavod za gozdove Slovenije, OE Celje,
– Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Celje,
– Zavod Slovenije za varstvo narave, OE Celje,
– Telekom Slovenije, PE Celje,
– Elektro Maribor, PE Slovenska Bistrica,
– ELES Elektro Slovenija d.o.o., Ljubljana,
– RS, MOPE, Agencija RS za okolje, izpostava Maribor
– JKP Slovenske Konjice,
– RS, Ministrstvo za zdravje, Zdravstveni inšpektorat RS, enota Celje, izpostava Slovenske Konjice,
– RS, Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.
če se v postopku priprave sprememb in dopolnitev odloka o PUP ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice in soglasja organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se njihove smernice in soglasja pridobijo v postopku.
Nosilci urejanja prostora morajo v 30 dneh od prejema vloge in dokumentacije za pridobitev smernic in soglasij posredovati svoje smernice in soglasja pisno, sicer se šteje, da pogojev nimajo in zato njihovo sodelovanje in soglasje k predlogu sprememb in dopolnitev odloka o PUP ni potrebno.
IV. TERMINSKI PLAN
7. člen
Postopek priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev odloka o PUP (v nadaljevanju tega člena: PUP) bo potekal po naslednjem terminskem planu:
– strokovne službe Občine Slovenske Konjice organizirajo in izvedejo prostorsko konferenco v roku najmanj 8 dni pred sprejetjem tega programa priprave in najmanj 14 dni pred javno razgrnitvijo prostorskega akta;
– osnutek PUP se dostavi na Občino Slovenske Konjice v roku 45 dni, po pridobitvi in uskladitvi s smernicami nosilcev urejanja prostora;
– župan Občine Slovenske Konjice sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka PUP; sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS;
– javna razgrnitev osnutka PUP se izvede na sedežu Občine Slovenske Konjice in traja trideset dni po dnevu objave sklepa o javni razgrnitvi iz prejšnje alinee; javna razprava o osnutku PUP se izvede na sedežu Občine Slovenske Konjice v času trajanja javne razgrnitve;
– občani, organi in organizacije, skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti so obveščeni o javni razgrnitvi na krajevno običajen način; svoje pisne pripombe lahko podajo v času trajanja javne razgrnitve osnutka PUP;
– župan zavzame stališče do pripomb in predlogov podanih v času trajanja javne razgrnitve, na podlagi poročila nosilca strokovnih aktivnosti (izdelovalca PUP) in strokovnih služb občine, ki predhodno obravnavajo pripombe, predloge in poročilo izdelovalca PUP;
– strokovne službe občine Slovenske Konjice v roku sedmih dni po sprejetju stališča do pripomb in predlogov iz prejšnje alinee naložijo izdelovalcu PUP, da poskrbi za pripravo usklajenega predloga PUP oziroma dopolnitev in popravkov tistih njegovih sestavin, na katere so se nanašale utemeljene pripombe in predlogi, ter pridobi soglasja k predlogu PUP od tistih nosilcev urejanja prostora, ki so podali svoje smernice za izdelavo osnutka PUP.
Župan Občine Slovenske Konjice posreduje usklajen predlog PUP Občinskemu svetu občine Slovenske Konjice, da o njem razpravlja in ga sprejme.
V. KONČNE DOLOČBE
8. člen
Finančna sredstva za pripravo in sprejemanje sprememb in dopolnitev odloka o PUP zagotovi Občina Slovenske Konjice iz proračuna.
9. člen
Ta program priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za ureditvena območja naselij in odprt prostor Občine Slovenske Konjice začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 350-03-0003-200
Slovenske Konjice, dne 23. decembra 2003.
Župan
Občine Slovenske Konjice
Janez Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti