Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/2004 z dne 9. 1. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/2004 z dne 9. 1. 2004

Kazalo

37. Tarifa nadomestil za storitve, ki jih Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve opravlja po 55. členu zakona o gospodarskih družbah, stran 127.

Na podlagi 5. točke prvega odstavka 71. člena zakona o plačilnem prometu (Uradni list RS, št. 45/03 – uradno prečiščeno besedilo) in enajstega odstavka 55. člena zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 30/93, 29/94, 82/94, 20/98, 32/98, 37/98, 84/98, 6/99, 54/99, 36/00, 45/01, 59/01, 39/02 in 50/02), 4. točke 15. člena sklepa o ustanovitvi Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Uradni list RS, št. 53/02 in 87/02) ter v skladu s soglasjem ministra za pravosodje (z dne 19. 12. 2003) in soglasjem ministra za finance (z dne 22. 12. 2003) Svet Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve sprejema
T A R I F O
nadomestil za storitve, ki jih Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve opravlja po 55. členu zakona o gospodarskih družbah
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
S to tarifo se določajo nadomestila za storitve, ki jih opravlja Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (v nadaljevanju: AJPES) po 55. členu zakona o gospodarskih družbah (v nadaljevanju: ZGD):
1. za javno objavo letnih poročil gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov na spletnem portalu AJPES v skladu z desetim odstavkom 55. člena ZGD,
2. za dostop do podatkov iz letnih poročil na spletnem portalu AJPES v skladu s tretjim odstavkom 55. člena ZGD in
3. za izpis letnih poročil, javno objavljenih na spletnem portalu AJPES v skladu s šestim odstavkom 55. člena ZGD.
II. TARIFA NADOMESTIL
2. člen
AJPES za opravljene storitve iz 1. člena te tarife zaračuna naslednja nadomestila:
* Zaračunata se skupaj nadomestili pod a) in b); pod b) v znesku, odvisnem od števila strani ali od števila podatkov.
III. NAČIN ZARAČUNAVANJA IN PLAČEVANJA NADOMESTIL
3. člen
Gospodarske družbe in samostojni podjetniki plačajo AJPES nadomestila za javno objavo letnih poročil na spletnem portalu (zap. št. 1. iz 2. člena tarife) najpozneje do predložitve letnega poročila. Višina nadomestila je odvisna od vrste letnega poročila in od načina predložitve.
Način plačila nadomestila objavi AJPES na spletnem portalu.
4. člen
Nadomestila za javno objavo letnega poročila ne plačajo osebne gospodarske družbe in samostojni podjetniki, ustanovljeni v zadnjem poslovnem letu, ki še niso začeli poslovati in v predloženem letnem poročilu ne izkazujejo nobenega podatka. Namesto letnega poročila brez podatkov lahko predložijo AJPES izjavo, da še niso začeli s poslovanjem.
5. člen
Naročniki lahko naročijo oziroma plačajo AJPES nadomestila za dostop do podatkov iz letnih poročil na spletnem portalu (zap. št. 2. iz 2. člena tarife) na tri načine:
1. Do podatkov iz letnih poročil lahko dostopajo na podlagi nakupa kreditnih točk. Vrednost 1 kreditne točke je 1 SIT. Naročniki lahko kupijo neomejeno število kreditnih točk. čas njihove porabe ni omejen.
Naročniki dobijo po plačilu kreditnih točk uporabniško ime in geslo, ki jim omogočata vpoglede v podatke iz letnih poročil.
2. Za dostop do podatkov iz letnih poročil lahko sklenejo z AJPES pisno pogodbo za določen ali nedoločen čas.
Na podlagi pogodbe dobijo uporabniško ime in geslo, ki jim omogočata vpoglede v podatke iz letnih poročil. Naročniki plačajo AJPES nadomestilo za dejansko število opravljenih vpogledov v posameznem mesecu v 8 dneh po izstavitvi računa.
3. Naročniki, ki imajo sklenjeno naročniško razmerje za uporabo mobilnih telefonov, lahko opravijo vpoglede v podatke iz letnih poročil prek e-monete, v skladu z navodili in pogoji izvajalca te storitve. Naročniki plačajo to storitev na podlagi računov mobilnih operaterjev.
6. člen
AJPES registrskemu sodišču, drugim državnim organom in raziskovalnim organizacijam oziroma inštitutom s področja ekonomije, ki delujejo v okviru univerz, na podlagi pisne vloge določi uporabniško ime in geslo, ki jim omogočata brezplačno uporabo storitev pod zap. št. 2. iz 2. člena te tarife.
7. člen
AJPES omogoči naročnikom, ki razpolagajo s kvalificiranim elektronskim podpisom, brezplačno uporabo storitev pod zap. št. 2. iz 2. člena te tarife, kadar želijo vpogledati v podatke svojega letnega poročila.
8. člen
Naročniki plačajo AJPES zaračunani izpis letnih poročil, javno objavljenih na spletnem portalu (zap. št. 3. iz 2. člena tarife), v 8 dneh po izstavitvi računa.
9. člen
Naročnikom, ki želijo izpis podatkov iz svojega letnega poročila (zap. št. 3.1 iz 2. člena tarife), AJPES posreduje podatke brezplačno na papirju.
10. člen
AJPES tujim osebam zaračuna nadomestila za storitve pod zap. št. 2. in 3. iz 2. člena te tarife v tujih valutah, preračunana iz SIT po srednjem tečaju Banke Slovenije na dan obračuna storitev.
11. člen
AJPES zavrne izvedbo storitev pod zap. št. 2. in 3. iz 2. člena te tarife naročnikom, ki AJPES niso poravnali vseh dospelih finančnih obveznosti.
IV. KONČNA DOLOČBA
12. člen
Ta tarifa začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 1. 2004 dalje.
Št. 512-15/2003-4
Ljubljana, dne 8. decembra 2003.
Predsednica
Sveta AJPES
Andreja Kert l. r.
 
Soglašam!
Ljubljana, dne 19. decembra 2003.
Minister
za pravosodje
mag. Ivan Bizjak l. r.
Ljubljana, dne 22. decembra 2003.
Minister
za finance
dr. Dušan Mramor l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti