Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/2004 z dne 9. 1. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/2004 z dne 9. 1. 2004

Kazalo

25. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o šolski dokumentaciji v glasbenih šolah, stran 103.

Na podlagi 39. in 42. člena zakona o glasbenih šolah (Uradni list RS, št. 19/00) minister za šolstvo, znanost in šport izdaja
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o šolski dokumentaciji v glasbenih šolah
1. člen
V pravilniku o šolski dokumentaciji v glasbenih šolah (Uradni list RS, št. 44/01) se v drugem odstavku 9. člena na koncu 14. točke pika nadomesti z vejico.
Doda se nova 15. točka, ki se glasi:
»15. izpis iz evidence.«
2. člen
Za 12. členom se dodata nova 12.a in 12.b člen, ki se glasita:
»12.a člen
Ne glede na roke shranjevanja, določene s tem pravilnikom, je glasbena šola dolžna po navodilih pristojnega arhiva odbrati gradivo iz šolske dokumentacije, ki je arhivskega pomena.
Dokumentacijo, ki jo glasbena šola trajno hrani, in dokumentacijo, ki jo hrani kot arhivsko gradivo do izročitve pristojnemu arhivu, mora glasbena šola arhivirati in varovati po predpisih o arhivskem gradivu in varstvu osebnih podatkov.
Glasbena šola lahko v soglasju z ustanoviteljem zagotovi in organizira arhiviranje in shranjevanje dokumentacije zunaj svojih prostorov ali pa v skupnih prostorih za več šol na določenem območju.
12.b člen
Glasbena šola je dolžna zbrisati oziroma uničiti osebne podatke, vsebovane v šolski dokumentaciji, po preteku predpisanega roka shranjevanja, tako da ni več mogoče ugotoviti njihove vsebine oziroma jih ponovno uporabljati.
Za brisanje podatkov iz računalniško vodenih zbirk podatkov se uporabi metoda brisanja podatkov, ki onemogoča delno ali celotno restavracijo brisanih podatkov.
Osebni podatki iz dokumentacije, ki se vodi na klasičen način, se uničijo na način, ki onemogoča čitanje uničenih podatkov. Fizično uničenje dokumentacije se izvede komisijsko, o čemer se sestavi zapisnik o načinu uničenja, času in kraju ter predmetu uničenja ter navzočih članih komisije, ki je to izvedla.
Glasbena šola na način, določen v tem členu, uniči tudi neveljavno, neuporabno oziroma poškodovano dokumentacijo.«
3. člen
13. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Šola javne listine iz 7. člena tega pravilnika izda v izvirniku le enkrat.
Šola izda nadomestno javno listino, če tisti, ki jo zahteva, dokaže, da je zaradi izgube, uničenja, poškodovanja ali odtujitve v Uradnem listu Republike Slovenije preklicana veljavnost izvirnika.
Nadomestno javno listino se izda na obrazcu v obliki izpisa iz evidence.
Izdajatelj nadomestne javne listine navede ime šole oziroma pravnega naslednika, ki razpolaga z uradno evidenco. Izpis iz evidence podpiše pooblaščena oseba izdajatelja in potrdi pristnost listine s pečatom izdajatelja.«
4. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-01-21/2003
Ljubljana, dne 17. decembra 2003.
EVA 2003-3311-0225
dr. Slavko Gaber l. r.
Minister
za šolstvo, zanost in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti