Uradni list

Številka 116
Uradni list RS, št. 116/2003 z dne 27. 11. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 116/2003 z dne 27. 11. 2003

Kazalo

5068. Program priprave o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu "CT1 - Južni vstop 2" v Slovenj Gradcu, stran 15898.

Na podlagi 27. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02; 8/03; v nadaljnjem besedilu: ZureP-1) in 16. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 29/99 in 24/03) je Občinski svet mestne občine Slovenj Gradec na 13. seji dne 5. 11. 2003 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu
1. člen
Ta program določa postopek priprave sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu (v nadaljevanju: ZN).
2. člen
Spremembe in dopolnitve odloka o zazidalnem načrtu “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu se bodo pripravljale in sprejemale po skrajšanem postopku, saj se spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta nanašajo na objekta A in B. Namesto objektov A in B se oblikuje en večji objekt, ki ustreza kriterijem naročnika. Za tovrstne spremembe in dopolnitve ni predpisana obveznost presoje vplivov na okolje in predlagane spremembe bistveno ne vplivajo na kulturno dediščino in na rabo sosednjih zemljišč ali objektov.
3. člen
1. Ocena stanja, razlogi in pravna podlaga za pripravo sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu
Območje zazidalnega načrta “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu je namenjeno pretežno centralnim dejavnostim. Zazidalni načrt predvideva naslednje funkcije: poslovne, trgovske, gostinske, storitvene, rekreacijske, kulturne in športne, proizvodnja pisarniških strojev, računalniške in druge opreme za obdelavo podatkov in proizvodnja finomehaničnih inštrumentov. Na območju predvidenih objektov A in B želi znan investitor zgraditi trgovski objekt, ki presega tlorisni gabarit objektov, ki jih dopušča veljaven ZN. Ker so spremembe izven dopustnih toleranc, ki jih predvideva omenjeni ZN, se v skladu s 27. členom zakona o urejanju prostora želi sprejeti spremembe in dopolnitve odloka, da bo na ta način pridobljena pravna podlaga za izdajo gradbenega dovoljenja za gradnjo trgovskega objekta.
4. člen
2. Predmet in programska izhodišča sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu “CT1- Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu
Predmet sprememb in dopolnitev je zazidalni načrt “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu, in sicer v funkcionalnih enotah objektov A in B. Ob pripravi sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu bo treba posebno pozornost posvetiti dejstvu, da bo zagotovljena varnost, da s spremembami ne bo prišlo do poslabšanja pogojev na sosednjih parcelah in da bo vpliv na sosednja zemljišča zanemarljiv.
5. člen
3. Območje sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu
Območje sprememb in dopolnitev zajema območje funkcionalnih enot objektov A in B, in sicer zajema naslednje parcelne številke; 745/2, 750/1, 756/2, 746/2, 745/1, 1075, 1007/1, 751, 747, 748/1, 748/2, 745/3, 745/4, 1074 vse k.o. Slovenj Gradec.
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta se pripravijo v vsebini, kot je predpisana z ZUreP-1 in podzakonskim navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85).
6. člen
4. Nosilci urejanja prostora ter drugi udeleženci, ki dajejo smernice in mnenja za pripravo osnutka sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu
– Ministrstvo za zdravje, Zdravstveni inšpektorat RS, izpostava Dravograd, Mariborska c. 2, Dravograd,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Slovenj Gradec, Meškova 21, Slovenj Gradec,
– Elektro Celje, PE Slovenj Gradec, Francetova 12, Slovenj Gradec,
– Telekom Slovenije, PE Maribor, Titova c. 38, Maribor,
– Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec, Partizanska 12, Slovenj Gradec,
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Agencija RS za okolje, območna pisarna Maribor, Krekova 17 /II, Maribor,
– Direkcija RS za ceste, Maribor.
Pred pričetkom priprave sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu morajo organi in organizacije iz te točke na zahtevo pripravljavca podati smernice za načrtovanje predvidene prostorske ureditve, ki jih izdelovalec upošteva pri pripravi sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu “CT1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu.
Organi in organizacije morajo v skladu z 2. točko tretjega odstavka 34. člena ZUreP-1 podati svoje pogoje in usmeritve v zvezi s pripravo sprememb in dopolnitev ZN v petnajstih dneh od zahteve, kakor tudi morajo v roku 15 dni po predložitvi dopolnjenega prostorskega akta z mnenjem ugotoviti upoštevanje danih pogojev za pripravo sprememb in dopolnitev prostorskega akta, sicer se šteje, da se z njimi strinjajo.
7. člen
5. Seznam potrebnih strokovnih podlag
Idejna zasnova novega trgovskega objekta. Upoštevati je treba vso dokumentacijo in dejansko stanje komunalnih vodov na tem območju. S podatki razpolaga upravljavec komunalne infrastrukture – Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec.
8. člen
6. Geodetske podlage
Geodetske podlage za izdelavo sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu “ST1 – Južni vstop 2” v Slovenj Gradcu, si je izdelovalec dolžan pridobiti od pooblaščenega izvajalca.
9. člen
7. Financiranje sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta “ST1- Južni vstop” v Slovenj Gradcu
Stroške izdelave sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu “ST1- Južni vstop” v Slovenj Gradcu v celoti nosi SGP Kograd IGEM inženiring d.o.o.
10. člen
8. Začetek veljavnosti
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 350-03-27/2003-502
Župan
Mestne občine Slovenj Gradec
Matjaž Zanoškar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti