Uradni list

Številka 116
Uradni list RS, št. 116/2003 z dne 27. 11. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 116/2003 z dne 27. 11. 2003

Kazalo

5066. Program priprave o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7), stran 15895.

Na podlagi 27. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02; 8/03; v nadaljevanju: ZureP-1) in 16. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 29/99 in 24/03) je Občinski svet mestne občine Slovenj Gradec na 13. seji dne 5. 11. 2003 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7)
1. člen
Ta program določa postopek priprave sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7) (v nadaljevanju: ZN).
2. člen
Spremembe in dopolnitve odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7) se bodo pripravljale in sprejemale po skrajšanem postopku, saj se spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta nanašajo na dopolnitev meril in pogojev za zunanjo ureditev (gradnja ograj, pomožnih objektov, opornih zidov …), ki jih sprejet odlok o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh ni določal in za katere ni predpisana obveznost presoje vplivov na okolje in predlagane spremembe bistveno ne vplivajo na kulturno dediščino in na rabo sosednjih zemljišč ali objektov.
3. člen
1. Ocena stanja, razlogi in pravna podlaga za pripravo sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7)
Zazidalni načrt individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh predvideva izgradnjo 34 individualnih stanovanjskih hiš in pripadajočo komunalno infrastrukturo (ceste, vodovod, kanalizacija, elektrika, PTT, avtobusno postajališče itd.). Razen treh objektov je gradnja že realizirana. Hkrati z gradnjo objektov so investitorji na različne načine urejali tudi okolico okrog objektov. Na posameznih delih območja je teren precej strm, zato so investitorji glede na velikost svojih parcel in na dejstvo, da čim bolj funkcionalno uredijo svoj zunanji prostor urejali brežine tudi z različnimi opornimi zidovi. Le-te so gradili brez ustrezne dokumentacije in statičnih izračunov. Glede na zahtevnost terena, je gradnja tako zgrajenih opornih zidov lahko tudi nevarna in v posameznih primerih je takšen neurejen način pripeljal tudi do sporov med sosedi. Zazidalni načrt v svojem 8. členu sicer navaja, da je investitor dolžan izvesti priključke in urediti okolico v skladu s projektom zunanje ureditve, ki pa ni bil izdelan, zato predlagamo, da se zazidalni načrt dopolni s točko meril in pogojev, ki bo določila pogoje za zunanjo ureditev okolice objektov in to kateri posegi so dovoljeni in kateri ne, ter na kakšen način. Ker je zazidalni načrt pomanjkljiv in ne vsebuje projekta zunanje ureditve na podlagi katerega bi investitor lahko uredil okolico svojega objekta, v skladu s 27. členom zakona o urejanju prostora želimo sprejeti spremembe in dopolnitve odloka in ga dopolniti, da bo na ta način pridobljena tudi pravna podlaga za izdajo gradbenih dovoljenj za gradnjo opornih zidov oziroma za ureditev okolice.
4. člen
2. Predmet in programska izhodišča sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7)
Predmet sprememb in dopolnitev je zazidalni načrt individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7), in sicer v dopolnitvi pogojev za zunanjo ureditev okolice objektov. Ob pripravi sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7) bo treba posebno pozornost posvetiti dejstvu, da bo zagotovljena varnost, da s spremembami ne bo prišlo do poslabšanja pogojev na sosednjih parcelah in da bo vpliv na sosednja zemljišča zanemarljiv.
5. člen
3. Območje sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7)
Območje sprememb in dopolnitev zajema celotno območje zazidalnega načrta (34 hiš).
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta se pripravijo v vsebini, kot je predpisana z ZUreP-1 in podzakonskim navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85).
6. člen
4. Nosilci urejanja prostora ter drugi udeleženci, ki dajejo smernice in mnenja za pripravo osnutka sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7)
– Ministrstvo za zdravje, Zdravstveni inšpektorat RS, izpostava Dravograd, Mariborska c. 2, Dravograd,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Slovenj Gradec, Meškova 21, Slovenj Gradec,
– Elektro Celje, PE Slovenj Gradec, Francetova 12, Slovenj Gradec,
– Telekom Slovenije, PE Maribor, Titova c. 38, Maribor,
– Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec, Partizanska 12, Slovenj Gradec,
– Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Agencija RS za okolje, območna pisarna Maribor, Krekova 17/II, Maribor.
Pred začetkom priprave sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7) morajo organi in organizacije iz te točke na zahtevo pripravljavca podati smernice za načrtovanje predvidene prostorske ureditve, ki jih izdelovalec upošteva pri pripravi sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7).
Organi in organizacije morajo v skladu z 2. točko tretjega odstavka 34. člena ZUreP-1 podati svoje pogoje in usmeritve v zvezi s pripravo sprememb in dopolnitev ZN v petnajstih dneh od zahteve, kakor tudi morajo v roku 15 dni po predložitvi dopolnjenega prostorskega akta z mnenjem ugotoviti upoštevanje danih pogojev za pripravo sprememb in dopolnitev prostorskega akta, sicer se šteje, da se z njimi strinjajo.
7. člen
5. Seznam potrebnih strokovnih podlag
Pri izdelavi sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7) je potrebno pridobiti mnenje geologa.
8. člen
6. Geodetske podlage
Uporabijo se geodetske podlage iz veljavnega zazidalnega načrta.
9. člen
7. Financiranje sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7)
Stroške izdelave sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Podgorska cesta Štibuh (SC7) v celoti nosi Mestna občina Slovenj Gradec.
10. člen
9. Začetek veljavnosti
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 350-03-26/2003-502
Župan
Mestne občine Slovenj Gradec
Matjaž Zanoškar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti