Uradni list

Številka 108
Uradni list RS, št. 108/2003 z dne 7. 11. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 108/2003 z dne 7. 11. 2003

Kazalo

4781. Pravilnik o oddaji neprofitnih stanovanj v najem v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, stran 14869.

Na podlagi 16. člena statuta Občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah (Uradni list RS, št. 18/99, 71/01 in 81/02) in v skladu z določbami stanovanjskega zakona (Uradni list RS, št. 18/91 in 21/94) je Občinski svet občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah na redni seji dne 23. 10. 2003 sprejel
P R A V I L N I K
o oddaji neprofitnih stanovanj v najem v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
S tem pravilnikom se določajo upravičenci za pridobitev neprofitnega stanovanja v najem in postopek, po katerem Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah oddaja neprofitna stanovanja v najem.
II. UPRAVIČENCI ZA PRIDOBITEV NAPROFITNEGA STANOVANJA V NAJEM
2. člen
Upravičenci za pridobitev neprofitnega stanovanja so državljani Republike Slovenije, ki imajo stalno prebivališče na območju Občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah, katerih mesečni dohodki na družinskega člana se v letu dni pred razpisom za dodeljevanje neprofitnih stanovanj gibljejo nad mejo, ki jih izloča iz kroga upravičencev do dodelitve socialnega stanovanja v najem po 100. členu stanovanjskega zakona (Uradni list RS, št. 18/91), 26. členu zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 54/92) in ne presega meril opredeljenih v prvem odstavku 2. člena državnega pravilnika o oddajanju neprofitnih stanovanj v najem (Uradni list RS, št. 26/95).
III. OBLIKOVANJE PREDNOSTNE LISTE ZA ODDAJO NEPROFITNIH STANOVANJ V NAJEM
3. člen
Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah objavi javni razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v najem glede na število prostih stanovanj v časopisu Novice občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah in na oglasni deski občine.
4. člen
Razpis, ki ga pripravi Občinska uprava občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah mora določati:
– pogoje, ki jih morajo izpolnjevati upravičenci do pridobitve neprofitnega stanovanja v najem;
– podatke, ki jih morajo udeleženci razpisa navesti v vlogi;
– dokumentacijo, ki jo morajo udeleženci razpisa priložiti vlogi;
– dokumentacijo, ki jo morajo udeleženci razpisa priložiti vlogi:
– število neprofitnih stanovanj in datum, ko bodo neprofitna stanovanja, ki so predmet razpisa, upravičencem predvidoma oddana v najem;
– rok za vročitev vlog in objavo izidov razpisa;
– višino neprofitne najemnine.
5. člen
Na razpisu za oddajo neprofitnih stanovanj v najem ne morejo sodelovati lastniki stanovanj, ki so stanovanje odkupili skladno z določbami stanovanjskega zakona o privatizaciji stanovanj, in državljani, ki so lastniki stanovanja ali stanovanjske hiše.
Na razpisu za oddajo neprofitnih stanovanj v najem ne morejo sodelovati tudi tisti, ki jim je bilo v času do uveljavitve stanovanjskega zakona že dodeljeno družbeno stanovanje in so po sklepu sodišča stanovanjsko pravico izgubili.
6. člen
Župan Občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah na predlog Odbora za gospodarstvo imenuje tričlansko komisijo, ki prouči utemeljenost vlog na podlagi dokumentiranih poizvedb, potrebnih za oblikovanje prednostnega reda za oddajo neprofitnih stanovanj v najem, ki jih opravi pri pristojnih organih, organizacijah in posameznikih. Komisijo sestavljajo: predsednik, ki je zaposlen na občinski upravi občine; član, ki je zaposlen v centru za socialno delo Ptuj; član, zunanji sodelavec, strokovnjak za stanovanjsko gospodarstvo.
Občinska uprava določi udeležencem razpisa, katerih vloge so nepopolne, rok za dopolnitev vloge. Vloge, ki jih udeleženci razpisa ne dopolnijo v predpisanem roku, se zavržejo s sklepom. Dokler predpisani rok za dopolnitev vloge na preteče, ni mogoče sestaviti prednostnega reda iz prvega odstavka tega člena.
Vloge udeležencev, ki ne izpolnjujejo razpisnih pogojev se zavrnejo, vloge, ki so vložene po poteku roka se zavržejo.
7. člen
Po proučitvi vseh okoliščin, pomembnih za uvrstitev in razvrstitev udeležencev razpisa na prednostni red za oddajo neprofitnih stanovanj v najem, uporablja komisija za ocenitev stanovanjskih razmer, v katerih živijo udeleženec razpisa in njegovi ožji družinski člani, obrazec za oceno stanovanjskih razmer, ki je kot priloga sestavni del tega pravilnika.
8. člen
Kadar se na prednostni red za oddajo neprofitnih stanovanj v najem uvrstijo udeleženci razpisa z enakim številom točk, imajo prednost pri razvrstitvi na prednostni red udeleženci razpisa, ki imajo večje število otrok.
9. člen
Odbor za gospodarstvo na podlagi kriterijev iz 2. in 6. člena ter priloge pravilnika določi seznam upravičencev za oddajo neprofitnih stanovanj v najem in ga objavi na enak način kot razpis.
10. člen
Udeleženec razpisa se lahko pritoži v roku 15 dni po prejemu sklepa o zavrženju ali razvrstitvi na seznam županu Občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah. Odločitev župana je dokončna.
11. člen
Veljavnost seznama traja do novega razpisa. V času njegove veljavnosti se seznam ne more spreminjati. Na vsak nov razpis, ko bodo na razpolago nova stanovanja, morajo prosilci, ki pri prejšnjem razpisu niso dobili stanovanja, vložiti novo vlogo z novimi dokazili.
IV. DODELJEVANJE NEPROFITNEGA STANOVANJA
V NAJEM
12. člen
Sklep o dodelitvi neprofitnega stanovanja izda župan Občine Sv. Andraž v Slovenskih goricah.
Odbor za gospodarstvo pred izdajo sklepa o dodelitvi neprofitnega stanovanja v najem preveri, če udeleženec razpisa še izpolnjuje merila in pogoje za upravičenost do dodelitve neprofitnega stanovanja v najem.
Najemna pogodba za uporabo neprofitnih stanovanj se sklepa za nedoločen čas, razen v primerih iz 14. člena tega pravilnika.
V. ZAMENJAVE NEPROFITNIH STANOVANJ
13. člen
Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah omogoča menjave stanovanj in pri tem zlasti upošteva spremenjene potrebe najemnikov neprofitnih stanovanj po primerni stanovanjski površini ter njihove interese.
VI. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
14. člen
Izpraznjena neprofitna stanovanja se smejo dodeliti v najem samo upravičencem do pridobitve neprofitnega stanovanja, razen kadar Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah nujno potrebuje kadrovsko stanovanje za kader, ki je potreben za zagotavljanje osnovnih nalog občine.
V primeru iz prejšnjega odstavka lahko Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah neprofitno stanovanje odda v najem za službene potrebe. Če v Občini Sv. Andraž v Slovenskih goricah ni evidentiranih potreb po neprofitnih stanovanjih, se smejo neprofitna stanovanja začasno dodeliti upravičencem do socialnih stanovanj.
15. člen
Za neprimerno stanovanje po tem pravilniku šteje stanovanje, ovrednoteno z največ 110 točkami po pravilniku o merilih in načinu za ugotavljanje vrednosti stanovanj in stanovanjskih hiš ter sistemu točkovanja (Uradni list SRS, št. 25/81).
16. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 06202-02/02
Vitomarci, dne 23. oktobra 2003.
Župan
Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah
Franci Krepša l. r.
Priloga
1. Stanovanjski status:
1.1 udeleženec razpisa, ki je brez stanovanja                  160 točk
1.2 udeleženec razpisa z najmanj tretjino
delovne dobe, ki je brez stanovanja                             30 točk
1.3 udeleženec razpisa, ki je podnajemnik
ali najemnik profitnega stanovanja                             140 točk
1.4 udeleženec razpisa z najmanj tretjino
delovne dobe, ki je podnajemnik ali najemnik
profitnega stanovanja                                           30 točk
1.5 udeleženec razpisa stanuje v samskem domu                  130 točk
1.6 udeleženec razpisa stanuje pri starših
ali sorodnikih                                                 120 točk
2. Utesnjenost v stanovanju
2.1 do 4 m2 na družinskega člana                                20 točk
2.2 od 5 m2 do 8 m2 na družinskega člana                        15 točk
2.3 od 9 m2 do 12 m2 na družinskega člana                       10 točk
4. Arhitektonske ovire
4.1 gibalno ovirana oseba                                       50 točk
5. Mlada družina
5.1. starost družine do 30 let (obeh partnerjev)                60 točk
6. Družina z večjim številom otrok
6.1 za vsakega otroka                                           30 točk
7. Invalidnost
7.1 invalidnost                                                 60 točk
10. Stalnost bivanja v Občini Sv. Andraž
v Slovenskih goricah
10.1 nad 10 let                                                 50 točk
10.2 od 5 do 10 let                                             25 točk

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti