Uradni list

Številka 108
Uradni list RS, št. 108/2003 z dne 7. 11. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 108/2003 z dne 7. 11. 2003

Kazalo

4728. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu, stran 14752.

Na podlagi 6. do 23. člena zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 59/01 in 76/03) izdaja minister za promet
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika
o licencah za opravljanje prevozov
v cestnem prometu
1. člen
V pravilniku o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 30/02) se za 32. členom dodajo novi 32.a, 32.b, 32.c, 32.č in 32.d člen, ki se glasijo:
»32.a člen
Prevozniku, ki že ima izdano licenco iz 3. člena tega pravilnika (v nadaljnjem besedilu: licenca), izdajatelj na podlagi pisne vloge z odločbo izda licenco skupnosti in izvode licence skupnosti brez ponovnega preverjanja izpolnjevanja pogojev za pridobitev licence. Licenco skupnosti izda za čas veljavnosti licence.
Vloga iz prejšnjega odstavka vsebuje ime in priimek oziroma firmo prevoznika, številko izdane licence in navedbo vrste prevozov, za katere želi licenco skupnosti.
Ob izteku veljavnosti licence skupnosti izdane v skladu s prvim odstavkom tega člena, se za izdajo nove licence skupnosti (obnovitev) uporabljajo določbe III. poglavja tega pravilnika. Tako izdana licenca skupnosti se izda za dobo petih let.
Pri licencah, ki so izdane za krajši čas kot pet let se lahko licenca skupnosti izda z veljavnostjo petih let, če prevoznik dokaže, da je izpolnil pogoje iz 7. točke 7. člena zakona (parkirišča).
32.b člen
Oseba, ki nima izdane licence in želi pridobiti licenco skupnosti, vloži vlogo v skladu s III. poglavjem tega pravilnika. Izdajatelj preveri ali izpolnjuje vse pogoje za pridobitev licence in izda licenco skupnosti za dobo petih let.
32.c člen
Osebi, ki opravlja oziroma želi opravljati prevoze v cestnem prometu samo v Republiki Sloveniji (notranji prevozi), se izda samo licenca in izvodi licence.
Osebi, ki opravlja oziroma želi opravljati prevoze v mednarodnem in notranjem cestnem prometu, se izda samo licenca skupnosti in izvodi licence skupnosti. Za prevoze blaga v mednarodnem cestnem prometu se izda licenca skupnosti za prevoz blaga, za prevoze potnikov v mednarodnem cestnem prometu pa se izda licenca skupnosti za prevoz potnikov.
32.č člen
Obrazci licence skupnosti za prevoz blaga, licence skupnosti za prevoz potnikov in obrazci njunih izvodov so določeni v prilogi št. 2, ki je sestavni del tega pravilnika.
Obrazec izvoda licence skupnosti je enak obrazcu licence skupnosti s tem, da se na določeno mesto v obrazcu izvoda licence skupnosti vpiše tudi registrska oznaka, znamka in tip vozila, za katerega se izda izvod licence skupnosti.
Obrazec licence skupnosti in obrazec izvoda licence skupnosti sta modre barve, formata A4.
Obrazec iz prejšnjega odstavka mora imeti naslednje vrste zaščit proti ponarejanju:
– vodni tisk
– UV zaščito in
– hologramsko zaščito.
32.d člen
Mednarodni cestni prevozi blaga in oseb za lastne potrebe se opravljajo na podlagi priglasitve prevozov za lastne potrebe v Republiki Sloveniji, v skladu s 30. členom tega pravilnika.«
2. člen
Prevoznikom, ki imajo na dan uveljavitve tega pravilnika že izdano licenco in se jim namesto nje izda licenca skupnosti, izdajatelja zaračunata le materialne stroške izdaje licence skupnosti in izvodov licence skupnosti.
3. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 2656-3/2003/9-03930
Ljubljana, dne 15. oktobra 2003.
EVA 2003-2411-0068
Jakob Presečnik l. r.
Minister
za promet

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti