Uradni list

Številka 87
Uradni list RS, št. 87/2003 z dne 5. 9. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 87/2003 z dne 5. 9. 2003

Kazalo

4068. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o ureditvenem načrtu "Sotočje", stran 12995.

Na podlagi 23. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02 in 8/03 – popr.) in 16. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 29/99 in 24/03) je Občinski svet mestne občine Slovenj Gradec na 10. seji dne 26. 8. 2003 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka
o ureditvenem načrtu »Sotočje«
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve odloka o ureditvenem načrtu »Sotočje« (Uradni list RS, št. 75/01), ki ga je izdelala družba Studio Varia d.o.o., Ravne na Koroškem pod projektno številko V-019/2003.
2. člen
Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o ureditvenem načrtu »Sotočje« se sprejema zaradi nujne posodobitve tehnološkega procesa pekarske proizvodnje družbe Koroške pekarne d.d. in logistične ter funkcijske prilagoditve uvoza in izvoza za obe liniji tehničnih pregledov motornih vozil družbe Avtoservis, tehnični pregledi in prodaja vozil d.d. ter upoštevanja tehničnih zahtev novih pravilnikov o tehničnih pregledih motornih in priklopnih vozil.
3. člen
Spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta »Sotočje« obsegajo:
Tekstualni del:
– besedilo odloka,
– obrazložitev odloka,
– smernice pristojnih organov, organizacij, oziroma nosilcev urejanja prostora in soglasja.
Grafični del:
– karta št. 0 – topografski načrt z mejami območja sprememb in dopolnitev (M = 1:2000)
– karta št. 4a – zazidalna situacija regulacije v prostoru (M = 1:1000) zamenjuje karto št. 4 v definiranem območju sprememb in dopolnitev
– karta št. 5a – prometna ureditev (M = 1:1000) zamenjuje karto št. 5 v definiranem območju sprememb in dopolnitev
– karta št. 6a – tehnični elementi za zakoličenje objektov in parcel (M = 1:1000) zamenjuje karto št. 6 v definiranem območju sprememb in dopolnitev.
4. člen
Območje sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta »Sotočje« zajema območje objektov, ki so v ureditvenem načrtu zajeti v funkcionalnih enotah F3 in F5, in sicer objekt Koroških pekarn in objekte, kjer se opravljajo tehnični pregledi in prodaja vozil ter vogalni objekt na križišču Francetove in Kidričeve ulice, ki se zarotira na paralelno gradbeno linijo.
Površina sprememb in dopolnitev ureditvenega območja meri 13800 m2.
5. člen
Odlok o spremembah in dopolnitvah ureditvenega načrta »Sotočje« se spremeni in dopolni v naslednjem:
Spremeni se gradbena linija obcestnega niza na Kidričevi ulici v Slovenj Gradcu in preuredi se cestni priključek v območju tehničnih pregledov in prodaje vozil ter zarotira zahodni dozidek vogalnega objekta na križišču Kidričeve in Francetove ulice v smislu nove gradbene linije.
Vzporedno k izhodiščni gradbeni liniji X1 iz odloka se doda nova gradbena linija GL 4/X z odmikom 7,5 m od objekta Koroških pekarn, in se nasloni na paralelno zarotirani zahodni dozidek vogalnega objekta na križišču Kidričeve in Francetove ulice.
Objekt tehničnih pregledov in prodaje vozil določa nova gradbena linija GL 5/X.
Pri objektu pekarne se na zahodni strani spremeni gradbena meja. Vse je prikazano v grafičnem delu.
Spremeni in dopolni se 20. člen odloka, in sicer se doda nov odstavek o oblikovanju streh, ki se glasi: »Glede na sodobne ekonomične gradbene konstrukcije se pri obcestnih nizih v funkcionalnih enotah F3 in F5 znotraj območja sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta izjemoma dovoljujejo oblike streh in njihovih zaključkov drugačnih od dvokapnih, ki omogočajo bogatitev arhitekture objektov in uličnih nizov na območju.«
6. člen
V območju sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta je potrebno zagotoviti protiprašno ureditev okolice.
7. člen
Spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta »Sotočje« so stalno na vpogled na:
– Oddelku za urejanje prostora in varstvo okolja Mestne občine Slovenj Gradec,
– Upravni enoti Slovenj Gradec.
8. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja Inšpektorat RS za okolje in prostor pri Ministrstvu za okolje, prostor in energijo.
9. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 46501-013/2001
Slovenj Gradec, dne 2. septembra 2003.
Župan
Mestne občine Slovenj Gradec
Matjaž Zanoškar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti