Uradni list

Številka 79
Uradni list RS, št. 79/2003 z dne 12. 8. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 79/2003 z dne 12. 8. 2003

Kazalo

3787. Pravilnik o štipendiranju in denarnih pomočeh pri izobraževanju za potrebe v Občini Jesenice, stran 11801.

Na podlagi 10. člena statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 13/01) je občinski svet na 7. seji dne 26. 6. 2003 sprejel
P R A V I L N I K
o štipendiranju in denarnih pomočeh pri izobraževanju za potrebe v Občini Jesenice
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom se določajo merila in postopki za dodeljevanje kadrovskih štipendij, denarnih pomoči pri izrednem študiju, študiju na umetniških akademijah in šolah ter pri udeležbi posameznikov ali skupin na raznih dopolnilnih izobraževalnih oblikah.
2. člen
Štipendije in denarne pomoči so namenjene rednim in izrednim dodiplomskim ter podiplomskim študentom, ki se izobražujejo doma ali v tujini in se bodo po dokončanem študiju zaposlili ali so že zaposleni v javnih zavodih s področja družbenih dejavnosti v Občini Jesenice ali delujejo oziroma bodo delovali profesionalno v kaki drugi obliki, njihovo delovanje pa je ali bo povezano z delovanjem na ostalih področjih, za katera občina izraža svoj interes. Interes občine ugotovi komisija.
Za pomoči, namenjene umetniškim poklicem, lahko kandidirajo tisti, ki so bodisi občani Jesenic ali nameravajo ustvarjati v tem okolju.
3. člen
Sredstva za štipendije in denarne pomoči se zagotavljajo do višine, določene v proračunu Občine Jesenice.
4. člen
Štipendije, denarne pomoči in podpore se dodeljujejo na podlagi letnega programa štipendiranja in študijskih pomoči in na podlagi javnega razpisa.
Letni program štipendiranja vsebuje:
– navedbo študijskih programov in smeri za katere se razpisujejo štipendije,
– predvideno število prejemnikov štipendij in študijskih pomoči,
– čas štipendiranja oziroma prejemanja študijskih pomoči,
– vire financiranja,
– obseg in razporeditev načrtovanih finančnih obveznosti po koledarskih in študijskih letih od začetka do konca financiranja.
5. člen
Prejemniki štipendij in denarnih študijskih pomoči se ob dodelitvi obvezno zavežejo ostati določen čas v delovnem razmerju v javnem zavodu oziroma organizaciji v Občini Jesenice oziroma na drug, s tem pravilnikom predviden način kompenzirati prejeto boniteto.
6. člen
O podeljevanju štipendij in denarnih študijskih pomoči odloča komisija za štipendiranje, ki jo imenuje župan za mandatno obdobje, enako mandatu občinskega sveta.
Komisijo sestavljajo predstavniki tistih dejavnosti, katerim je namenjeno štipendiranje oziroma študijske pomoči.
7. člen
O dodelitvi denarnih pomoči za udeležbo na dopolnilnih izobraževalnih oblikah in o podporah mladim umetnikom odloča župan.
8. člen
Občina Jesenice enkrat letno, najkasneje do 10. septembra objavi razpis za dodelitev štipendij, denarnih pomoči in podpor. Razpis pripravi komisija za štipendiranje.
9. člen
Občina Jesenice v proračunu za posamezno leto določi višino sredstev, določenih za:
1. štipendiranje, denarne pomoči za izredni študij, denarne pomoči za študente umetniških akademij in podobnih izobraževalnih ustanov in podporo umetniškemu ustvarjanju na področju Občine Jesenice (postavka 1) in
2. denarne pomoči za druge oblike izobraževanja in usposabljanja ter podporo mladim glasbenikom in baletnikom (postavka 2).
Z razpisom se določi obseg štipendiranja in dodeljevanja drugih denarnih pomoči, pri čemer se upoštevajo naslednji deleži za delitev sredstev za posamezne kategorije:
      Kategorija                    Sredstva
------------------------------------------------------------
I.    štipendiranje                 največ 40% vseh sredstev
II.   denarne pomoči za izredni
      študij                        največ 40% vseh sredstev
III.  denarne pomoči za študente
      umetniških akademij in
      podobnih izobraževalnih
      ustanov                       največ 20% vseh sredstev
IV.   denarne pomoči za druge
      oblike izobraževanja in
      usposabljanja                 največ 20% vseh sredstev
V.    podpora umetniškemu
      ustvarjanju na področju
      Občine Jesenice               največ 20% vseh sredstev
VI.   podpora mladim umetnikom      največ 10% vseh sredstev
V primeru, da na posameznih kategorijah ostajajo sredstva, lahko komisija deleže za delitev sredstev spremeni.
10. člen
V razpisu se določijo pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati v skladu s tem pravilnikom, podatki, ki jih morajo posredovati kandidati in dokumenti, ki morajo biti predloženi ter rok za oddajo vlog.
11. člen
V razpisu se določijo višine štipendij za redne študente, o višinah drugih pomoči pa komisija oziroma župan odločajo glede na število kandidatov, ki izpolnjujejo pogoje in razpoložljiva sredstva.
V primeru, da je za kategorijo štipendiranje, denarne pomoči za izredni študij, denarne pomoči za študente umetniških akademij in podobnih izobraževalnih ustanov za študij prijavljenih več kandidatov, ki izpolnjujejo pogoje in je glede na odločitev komisije potrebno opraviti selekcijo, se ugotavlja prednost posameznega kandidata po naslednjih kriterijih:
– prednost ima kandidat, ki je vpisan v višji letnik,
– prednost ima kandidat, ki je dosegel v dosedanjem študiju višjo povprečno oceno,
– prednost ima kandidat, ki je občan Jesenic,
– prednost ima kandidat, ki je aktiven na področju dejavnosti, za katero se izobražuje.
Če po upoštevanju prvega kriterija ni mogoče določiti prednosti, se upoštevajo naslednji kriteriji toliko časa, da se lahko ugotovi prednost.
II. ŠTIPENDIJE
12. člen
Štipendije za redni dodiplomski in podiplomski študij se lahko podelijo študentom, ki so državljani Republike Slovenije in se obvežejo ostati v delovnem razmerju v javnih zavodih v Občini Jesenice najmanj enako obdobje, kot bodo prejemali štipendijo. Za štipendijo ne more kandidirati študent, ki
– že prejema kakršnokoli štipendijo,
– je v delovnem razmerju ali je vpisan v evidenco brezposelnih oseb pri zavodu za zaposlovanje,
– je samozaposlena oseba, ki opravlja dejavnost, vpisano v ustrezni register ali drugo predpisano evidenco na območju Republike Slovenije,
– je lastnik ali solastnik gospodarske srednje velike ali velike gospodarske družbe v višini več kot 2% vrednosti kapitala.
13. člen
Štipendije se podeljujejo izključno za univerzitetni in visokošolski študij, izjemoma tudi za šolanje na srednjih šolah, če gre za umetniške poklice, za katere ni možnosti za študij na akademiji ali drugi visokošolski organizaciji (učitelji v glasbeni šoli).
14. člen
Štipendije se podeljujejo izključno za deficitarne poklice v družbenih dejavnostih v Občini Jesenice in za ostala področja, kjer občina izraža svoj interes. Deficitarnost poklicev ugotavlja komisija in jo objavi v vsakoletnem razpisu. Občina mora pred objavo razpisa zagotoviti, da javni zavodi in organizacije, v katerih prihaja do deficitarnosti posameznih poklicev, izdajo garancijo za zaposlitev štipendistov po zaključenem študiju.
15. člen
Štipendije se praviloma ne podeljujejo za študij v prvem letniku. O morebitnih izjemah odloči s sklepom komisija na podlagi ustrezne utemeljitve.
Za štipendiranje rednega podiplomskega študija lahko kandidirajo kandidati, ki imajo ob vpisu na podiplomski študij javno veljavno diplomo visokošolskega zavoda in so med študijem dosegli najmanj povprečno oceno 7.
16. člen
Kriterij za določanje višine štipendije je zajamčena plača v RS, objavljena in znana v času odločanja o podelitvi štipendije. Višina štipendije se določi po naslednjem:
– osnovna štipendija v višini 35% zajamčene plače,
– dodatek za stroške prevoza v višini 30% zajamčene plače,
– dodatek za učni uspeh v preteklem šolskem letu:
– povprečna ocena nad 7,5 do vključno 8, 4% zajamčene plače,
– povprečna ocena nad 8 do vključno 8,5, 8% zajamčene plače,
– povprečna ocena nad 8,5 do vključno 9, 10% zajamčene plače,
– povprečna ocena nad 9, 15% zajamčene plače.
Štipendija se zaokroži na tisoč tolarjev.
17. člen
O štipendiranju se sklene pogodba, ki jo skleneta štipendist in štipenditor, ki ga zastopa župan.
Štipendija se izplačuje mesečno vnaprej do 15. v mesecu za vsak mesec do konca izobraževanja, določenega v pogodbi o štipendiranju.
18. člen
Pogodba o štipendiranju se enostransko odpove s strani štipenditorja, če se ugotovi:
– da je štipendist ob prijavi posredoval neresnične podatke,
– da je štipendist v času trajanja štipendijskega odnosa z Občino Jesenice pridobil drugo štipendijo, pa ni pridobil soglasja štipenditorja,
– da štipendist ne napreduje v višji letnik v skladu s študijskim programom oziroma najkasneje do zaključka vpisa na visokošolski ustanovi, na kateri študira, ne predloži štipenditorju dokazila o napredovanju v višji letnik,
– da štipendist v roku 30 dni po s šolskim programom določenem roku za zaključek študija ne obvesti štipenditorja o uspešno zaključenem študiju in ne predloži ustreznega dokazila.
Štipenditor priznava absolventski staž v trajanju, kot je določen s študijskim programom izobraževalne ustanove, na kateri študira štipendist, brez eventualno odobrenega podaljšanja.
V primeru enostranske odpovedi pogodbe mora štipendist v roku šest mesecev po odpovedi štipenditorju povrniti celotno do takrat izplačano štipendijo z zakonitimi zamudnimi obrestmi.
19. člen
V primeru, da študent predčasno, t.j. pred iztekom absolventskega staža zaključi študij, mu štipenditor izplača štipendijo, ki bi mu pripadala do konca študija, v enkratnem znesku. Roki za izpolnitev študentovih obveznosti po zaključku izobraževanja začnejo teči z dnem, ko bi se iztekel študij po študijskem programu izobraževalne ustanove.
20. člen
Štipendist mora štipenditorju povrniti celotno izplačano štipendijo z zakonitimi zamudnimi obrestmi, če po prejemu ponudbe za zaposlitev v Občini Jesenice v roku, ki je določen s ponudbo, ne sklene delovnega razmerja brez opravičljivega razloga. Za opravičljiv razlog se šteje zdravstvena nesposobnost za ponujeno delo ali nadaljevanje študija.
Štipendist mora ostati v delovnem razmerju v javnem zavodu, v katerem mu je bila ponujena zaposlitev, najmanj toliko časa kot je prejemal štipendijo. V primeru, da mu preneha delovno razmerje po njegovi volji, je dolžan povrniti sorazmerni del štipendije in zakonite zamudne obresti za ta del glede na čas, ki ga je prebil v delovnem razmerju.
Štipendist, ki se zaposli v drugem javnem zavodu v Občini Jesenice, je dolžan povrniti štipendijo na enak način kot v prej navedenih primerih, razen če je za spremembo zaposlitve dosegel soglasje štipenditorja.
21. člen
Štipendistu preneha obveznost do štipenditorja, če v roku 60 dni od vročitve obvestila štipenditorju, da je zaključil študij, ne prejme ponudbe za zaposlitev.
III. DENARNE POMOČI ZA IZREDNI ŠTUDIJ
22. člen
Denarne pomoči za izredni študij – študij ob delu se podeljujejo delavcem, ki so zaposleni v javnih zavodih s področja družbenih dejavnosti v Občini Jesenice oziroma delavcem za študij na ostalih področjih, kjer občina izraža svoj interes, in ki so ob delu vpisani v študijske programe strokovnih visokih šol ali v univerzitetni študij dodiplomsko ali podiplomsko. Denarne pomoči za ta namen se podeljujejo:
– delavcem, ki izpolnjujejo pogoje za delo, ki ga opravljajo, pa želijo pridobiti višjo stopnjo izobrazbe,
– delavcem, ki študirajo za pridobitev pogojev, zahtevanih za delo, ki ga opravljajo.
23. člen
Komisija za štipendiranje določi znesek sredstev, namenjen za denarne pomoči za izredni študij in okvirno predvideno razmerje sredstev, predvidenih za obe kategoriji s tem, da sme biti za namen, določen v drugi alinei prejšnjega člena, namenjenih največ 50% sredstev za denarne pomoči za izredni študij.
24. člen
Kandidati v prijavi navedejo študijsko smer in predložijo dokazila o višini šolnine oziroma participacije študenta.
Denarna pomoč za posamezni letnik sme znašati največ 50% šolnine oziroma največ šest zajamčenih plač. Od celotnega zneska šolnine se odštejejo morebitne subvencije resornih ministrstev.
25. člen
Denarne pomoči se podeljujejo izključno za univerzitetni in visokošolski študij, izjemoma tudi za šolanje na srednjih šolah, če gre za umetniške poklice, za katere ni možnosti za študij na akademiji ali drugi visokošolski organizaciji (učitelji v glasbeni šoli).
26. člen
Kandidati za dodelitev denarne pomoči morajo ob kandidaturi predložiti mnenje zavoda oziroma organizacije, v kateri so zaposleni, iz katerega je razvidno, da zavod oziroma organizacija izkazuje interes za študij kandidata in da mu bo zagotavljal zaposlitev na ustreznem delovnem mestu po dokončanju študija najmanj toliko časa kot traja študij.
Kandidatu ni mogoče odobriti denarne pomoči, če ne predloži mnenja zavoda oziroma druge organizacije, da zagotavlja kandidatu zaposlitev.
27. člen
Denarne pomoči se ne podeljujejo za prvo leto študija. Če študij po študijskem programu traja samo eno leto, se denarna pomoč lahko izjemoma odobri po zaključku študija.
28. člen
O dodelitvi denarne pomoči se sklene pogodba, ki jo skleneta delavec, ki mu je bila pomoč odobrena in občina, ki jo zastopa župan.
29. člen
Pogodba o dodelitvi denarne pomoči se enostransko odpove s strani občine, če se ugotovi:
– da je kandidat ob prijavi posredoval neresnične podatke,
– da delavec, ki mu je bila odobrena denarna pomoč, ne napreduje v višji letnik v skladu s študijskim programom oziroma najkasneje do zaključka vpisa na visokošolski ustanovi, na kateri študira, ne predloži občini dokazila o napredovanju v višji letnik,
– da delavec, ki mu je bila odobrena denarna pomoč, v roku 30 dni po s šolskim programom določenem roku za zaključek študija ne obvesti občine o uspešno zaključenem študiju in ne predloži ustreznega dokazila.
V primeru enostranske odpovedi pogodbe mora delavec, ki mu je bila odobrena denarna pomoč, v roku šest mesecev po odpovedi občini povrniti celotno izplačano denarno pomoč z zakonitimi zamudnimi obrestmi.
30. člen
Delavec, ki mu je bila odobrena denarna pomoč, mora ostati v delovnem razmerju v javnem zavodu, v katerem je zaposlen, najmanj toliko časa kot je trajal študij, za katerega je prejel denarno pomoč.
V primeru, da mu preneha delovno razmerje po njegovi volji, je dolžan povrniti sorazmerni del denarne pomoči in zakonite zamudne obresti za ta del glede na čas, ki ga je prebil v delovnem razmerju.
Delavec, ki mu je bila odobrena denarna pomoč in se zaposli v drugem javnem zavodu v Občini Jesenice, je dolžan povrniti denarno pomoč na enak način kot v prej navedenih primerih, razen če je za spremembo zaposlitve dosegel soglasje občine.
IV. DENARNE POMOČI ZA ŠTUDENTE UMETNIŠKIH AKADEMIJ IN PODOBNIH IZOBRAŽEVALNIH USTANOV
31. člen
Denarne pomoči za študente umetniških akademij in podobnih izobraževalnih ustanov (v nadaljnjem besedilu: študenti umetniški akademij) se lahko dodelijo študentom, ki so vpisani dodiplomsko ali podiplomsko v domovini ali tujini na izobraževalno ustanovo, ki izobražuje za ustvarjalce in poustvarjalce zlasti s področja glasbene, likovne in dramske umetnosti pa tudi drugih področij umetniškega ustvarjanja.
Kandidati za tovrstne denarne pomoči morajo imeti stalno bivališče v Občini Jesenice.
32. člen
Kandidati morajo v prijavi navesti in opremiti z dokazili:
– izobraževalno organizacijo, na kateri so vpisani,
– podatki o šolanju na predhodni stopnji ter dosežen uspeh,
– morebitne reference in priporočila,
– trajanje študijskega programa,
– višina morebitne šolnine, ki jo študent plačuje za študij,
– finančne vire, s katerimi v času študija razpolaga,
– želeni znesek denarne pomoči.
33. člen
Denarne pomoči se ne podeljujejo za prvo leto študija. Če študij po študijskem programu traja samo eno leto, se denarna pomoč lahko izjemoma odobri po zaključku študija.
Denarna pomoč se lahko odobri za posamezno leto študija.
Denarna pomoč lahko znaša največ šest zajamčenih plač za posamezno leto študija.
O dodelitvi denarne pomoči se sklene posebna pogodba.
34. člen
Pogodba o dodelitvi denarne pomoči se enostransko odpove s strani občine, če se ugotovi:
– da je kandidat ob prijavi posredoval neresnične podatke,
– da študent, ki mu je bila odobrena denarna pomoč za ves čas trajanja študija, ne napreduje v višji letnik v skladu s študijskim programom oziroma najkasneje do zaključka vpisa na visokošolski ustanovi, na kateri študira, ne predloži občini dokazila o napredovanju v višji letnik.
V primeru enostranske odpovedi pogodbe mora študent, ki mu je bila odobrena denarna pomoč, v roku šest mesecev po odpovedi občini povrniti celotno izplačano denarno pomoč z zakonitimi zamudnimi obrestmi.
35. člen
Študent, ki mu je bila odobrena denarna pomoč in občina se s pogodbo o dodelitvi denarne pomoči tudi dogovorita, da bo študent v času prejemanja te denarne pomoči sodeloval v kulturnih dogodkih in drugih prireditvah (koncert, razstava, predstava ipd.) v skladu z možnostmi, ki mu jih omogoča prosti čas in študij ter potrebami v občini.
V. DENARNE POMOČI ZA DRUGE OBLIKE IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA
36. člen
Občina Jesenice nameni z vsakoletnim proračunom sredstva za dodeljevanje denarnih pomoči za druge oblike izobraževanja in usposabljanja.
37. člen
Do dodelitve teh pomoči so upravičeni zaposleni v javnih zavodih s področja družbenih dejavnosti v Občini Jesenice ter iz ostalih organizacij, za katere občina izraža svoj interes ter študenti in dijaki s stalnim bivališčem v Občini Jesenice.
38. člen
Denarna pomoč za ta namen se lahko dodeli, če so izpolnjeni naslednji pogoji:
– da gre za tečaje, seminarje, tekmovanja v znanju, strokovne ekskurzije in druge dopolnilne izobraževalne oblike (v nadaljnjem besedilu: izobraževalne oblike), ki so povezane z delom, ki ga delavec opravlja in za katere je izražen interes zavoda, v katerem je delavec zaposlen oziroma so povezane s študijem, če je kandidat dijak ali študent,
– da je mogoče tovrstno denarno pomoč opredeliti kot prispevek k razvoju znanja in usposobljenosti zaposlenih v občini in stimulaciji študentov in dijakov za dodatno izobraževanje in usposabljanje,
– da kandidat za tovrstno denarno pomoč iz lastnih virov zagotavlja najmanj 40% potrebnih sredstev oziroma stroškov,
– če je višina stroškov izobraževanja racionalna glede na s strani interesa občine ocenjen učinek izobraževanja.
39. člen
Kandidati za dodelitev tovrstne pomoči morajo predložiti vlogo, iz katere je razvidno:
– za kakšno izobraževalno obliko gre,
– kdo je organizator izobraževanja,
– kdo so izvajalci izobraževanja,
– program izobraževanja,
– kdo napotuje kandidata na izobraževanje,
– kakšni so celotni stroški in kakšna je finančna konstrukcija za pokrivanje teh stroškov,
– morebitne reference in priporočila.
40. člen
Za posamezno izobraževalno obliko se lahko kandidatu odobri sredstva v višini največ treh zajamčenih plač.
41. člen
Po zaključku izobraževalne oblike je kandidat, ki mu je bila odobrena denarna pomoč, dolžan predložiti dokazilo o udeležbi oziroma uspešno zaključeni izobraževalni obliki ali poročilo o doseženem uspehu, če gre za tekmovanje.
42. člen
Denarne pomoči, opredeljene v tem poglavju, se podeljujejo kontinuirano glede na prispele vloge tako, da se šteje, da je javni razpis in rok za prijavo odprt do porabe sredstev, ki so namenjena v ta namen.
VI. PODPORA UMETNIŠKEMU USTVARJANJU
NA PODROČJU OBČINE
43. člen
Občina Jesenice z vsakoletnim proračunom nameni sredstva za podporo umetniškemu ustvarjanju na področju Občine Jesenice.
44. člen
Do podpore so upravičeni umetniki s statusom samostojnega kulturnega delavca in umetniki, ki se ukvarjajo z umetnostjo ljubiteljsko, pa so za svoje delo že prejeli državno ali občinsko priznanje.
Do podpore po tem poglavju so upravičeni tudi študenti umetniških akademij in podobnih izobraževalnih ustanov, če v času študija niso prejeli denarne pomoči po IV. poglavju tega pravilnika.
45. člen
Podpora se lahko dodeli upravičencem, določenim v prejšnjem členu tega pravilnika, če imajo stalno bivališče v Občini Jesenice oziroma ustvarjajo na področju Občine Jesenice ali je njihova dejavnost pomembna za kulturno življenje v Občini Jesenice.
46. člen
Posameznik lahko prejme tovrstno podporo največ trikrat.
47. člen
Podpora se realizira v obliki odkupa umetniških stvaritev.
48. člen
Občina z javnim razpisom pozove morebitne upravičence, da predlagajo odkup svojih stvaritev. V prijavi oziroma ponudbi za odkup navedejo relevantne podatke in priložijo dokazila o izpolnjevanju s pravilnikom določenih pogojev ter ponudijo v odkup eno od svojih stvaritev. Ponudba naj bi praviloma vsebovala tudi predlagano ceno za odkup ter druge pogoje, če gre za nematerializirano stvaritev (poustvarjanje ipd.).
Komisija iz 6. člena tega pravilnika določi upravičence za odkup in ugotovi višino sredstev, ki bi bila potrebna za to. Če višina potrebnih sredstev presega razpoložljiva sredstva, komisija določi prednostni red kandidatov, pri čemer upošteva:
– prednost ima kandidat, katerega delo doslej še nikoli ni bilo odkupljeno,
– prednost ima kandidat, ki jo ima daljši ustvarjalni staž,
– prednost ima kandidat, ki je prejel več nagrad in priznanj za svoje delo.
Če po upoštevanju prvega kriterija ni mogoče določiti prednosti, se upoštevajo naslednji kriteriji toliko časa, da se lahko ugotovi prednost.
49. člen
Občina izbranim kandidatom s pismom o nameri ponudi odkup predlaganega dela oziroma stvaritve, pri čemer komisija lahko postavi svoje pogoje glede cene in drugih morebitnih predlogov avtorja.
Če avtor in komisija dosežeta soglasje, se odkup realizira in sklene ustrezna pogodba, s katero se zlasti za nematerialne stvaritve določijo roki izvedbe ter drugi pogoji in rok za realizacijo plačila.
50. člen
Občina uporablja materializirana avtorska dela za opremljanje prostorov v občinski lasti, za opremo prostorov javnih zavodov v Občini Jesenice, za darila nagrajencem Občine Jesenice ali za potrebe protokolarnih daril. Za odkupljena dela se vodi ustrezna knjigovodska evidenca.
Nematerializirana dela (predstave, koncerti, razstave idr.) prispevajo k obogatitvi kulturnega življenja v občini v dobrobit vseh občanov.
VII. PODPORA MLADIM UMETNIKOM
51. člen
Občina še posebej stimulira razvoj umetniškega ustvarjanja mladih s tem, da zagotavlja vsem dijakom srednje glasbene šole in študentom glasbene in drugih akademij, ki imajo stalno bivališče v Občini Jesenice, brezplačno uporabo ustrezne dvorane za izvedbo diplomskega koncerta.
52. člen
O podpori, opredeljeni v tem poglavju, odloča župan in jo podeljuje kontinuirano glede na prispele vloge tako, da se šteje, da je javni razpis in rok za prijavo odprt do naslednjega razpisa.
VIII. KONČNI DOLOČBI
53. člen
Prvi razpis za podelitev štipendij in študijskih pomoči se objavi takoj po sprejemu proračuna za leto 2004. Štipendije za redni študij se podelijo prvič za študijsko leto 2004/2005.
54. člen
Pravilnik se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi. Pravilnik se uporablja od 1. 1. 2004 dalje.
Št. 012-11/2003
Jesenice, dne 26. junija 2003.
Župan
Občine Jesenice
Boris Bregant, univ. dipl. inž. str. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti